GeriSebze Yemeği Tarifleri Çankırı usulü taze fasulye kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çankırı usulü taze fasulye kavurması tarifi

Çankırı usulü taze fasulye kavurması tarifi

Çankırı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri de taze fasulye kavurması. Yöreye mahsus ince yufka ekmeğiyle servis edildiğinde tadına doyum olmayan bu lezzeti, aniden gelen misafirlere de kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki taze fasulye kavurması nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım kilogram taze fasulye
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber  
  • tuz

Çankırı usulü taze fasulye kavurması tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyeleri yıkayıp doğrayın.

Geniş bir tavada yağı kızartın.

Üzerine fasulyeleri ilave edin ve kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.

Pişmesine yakın karabiber ilave edin.

Pişen fasulye kavurması yöreye mahsus ince yufka ekmek ile servis edilir. 

Afiyet olsun.