Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Çankırı usulü taze fasulye kavurması tarifi
Çankırı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri de taze fasulye kavurması. Yöreye mahsus ince yufka ekmeğiyle servis edildiğinde tadına doyum olmayan bu lezzeti, aniden gelen misafirlere de kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki taze fasulye kavurması nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri...
Yapımı için malzemeler
- Yarım kilogram taze fasulye
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- tuz
Çankırı usulü taze fasulye kavurması tarifi Nasıl yapılır?
Fasulyeleri yıkayıp doğrayın.
Geniş bir tavada yağı kızartın.
Üzerine fasulyeleri ilave edin ve kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.
Pişmesine yakın karabiber ilave edin.
Pişen fasulye kavurması yöreye mahsus ince yufka ekmek ile servis edilir.
Afiyet olsun.