Bodrum mantısı tarifi
Pek çok yöreye ait çeşitleri bulunan mantıların en çok sevilenlerinden biri de Bodrum mantısıdır. Bu mantının en önemli özelliği ise haşlanmaması ve yağda kızartılması. Kayseri’nin yağ mantısına benziyor ama Bodrum mantısı mayasız hamurdan yapılıyor ve daha kıtır ve küçük ebatlarda oluyor. İşte Bodrum Mantısı malzemeleri ve yapım aşamaları tüm zarafetiyle karşınızda…
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1 kg un
- Tuz
- Su
İç harcı için:
- Yarım kg orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
Üzeri için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Kızartmak için :
- 1 su bardağı sıvı yağ
Bodrum mantısı tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle yoğurma kabımıza unu ekleyin ve unun ortasını havuz şeklinde açarak ortasına yumurtayı kırın.
Daha sonra tuz ve yeteri kadar su ilavesiyle sert kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurunuzu 10 dakika kadar dinlendirin.
Mantınızın iç harcını hazırlamak için soğanları ince ince kıydıktan sonra ilave edin.
Üzerine baharatları, tuz ve 1 tutam maydanozu kıyarak ekleyin.
Dinlenen hamurdan açabileceğiniz büyüklükte bezeler hazırlayın
Un serpilmiş tezgahın üzerinde ince bir şekilde açın.
Küçük kareler şeklinde kestikten sonra karelerin ortasına kıymalı harçtan koyun.
Dört kenarını karşılıklı getirerek bohça şeklinde katlayın.
Hamurlar bitene kadar bu işleme devam edebilirsiniz.
Ayrı bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı ekleyerek yağı kızdırın.
Tüketeceğiniz kadar mantıyı kızgın yağın içinde pembeleştirerek kızartıp bir kabın içine alın.
Mantıları servis tabaklarına yayarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biber serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.