GeriSebze Yemeği Tarifleri Bakla dizmesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bakla dizmesi tarifi

Bakla dizmesi tarifi

İlkbahar aylarında koyu yeşil rengiyle sofralara lezzet katan taze bakla, genelde zeytinyağlı bakla olarak sofraları süsler ama bir de bakla dizmesi vardır ki herkes mutlaka bir kez denemelidir. Manisa mutfağına ait bir lezzet olan bakla dizmesi için malzemeler ve yapılış aşamaları huzurlarınızda. Şimdiden elinize sağlık…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gram yoğurt
  • 1 adet limon
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak

Bakla dizmesi tarifi Nasıl yapılır?

Baklaları yıkayıp ayıklayın.

Üzerine limon suyu ekleyin.

Zeytinyağını tavada kızdırıp baklaları yağda kızartın.

Soğanın ortasından kalın bir dilim çıkarın, kalanını küp küp doğrayın.

Dereotunu ince ince doğrayın.

Yayvan bir tencerenin ortasına soğan dilimini yerleştirin.

Kızarttığınız baklaları soğanın etrafına dizgin bir biçimde yerleştirin.

İkinci sıradan sonra katların arasına küp küp doğranmış soğanı ve dereotunu serpin.

1 su bardağı suya limon suyu ekleyin.

Şekeri içinde eritin.

Bu suyu baklaların üzerine dökün.

Biraz da un ve tuz serpin.

Çok kısık ateşte 40-45 dakika kadar pişirin.

Soğuyunca tencereden biraz daha geniş bir düz tabak yardımıyla ters yüz edin.

Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun…