GeriTatlı Tarifleri Bademli güllaç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bademli güllaç tarifi

Bademli güllaç tarifi

Ramazan ayının sembolü haline gelen güllacı bademle denediniz mi hiç?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yaprak güllaç
  • 500 gram şeker
  • 100 gram file badem
  • 1-2 adet nar
  • 25 gram Antep fıstığı

Bademli güllaç tarifi Nasıl yapılır?

Şekerinizi süte ekleyin ve iyice çözülene kadar eritip, kaynatın. Sütünüzü ılımaya bırakın ve sonrasında güllaç yapraklarını ortadan kırıp, sütle ıslatıp tepsinize dizin. Her koyduğunuz katın arasına bol bol badem serpin. Yapraklarınız bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kalan şekerli sütünüzü en üst kata dökün. Bu şekilde 3-4 saat bekletin ve sonrasında üzerine nar ve fıstık ekleyip servis edin.