GeriMeze Tarifleri Acılı ezme tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acılı ezme tarifi

Acılı ezme tarifi

Kebapçıya gittiğinizde önden mutlaka acılı ezme gelir. Daha kebaplar gelmeden lezzetine karşı konulamayan acılı ezme mutlaka biter. Evde de yemeklerin tamamlayıcısı olarak kolaylıkla yapabileceğiniz acılı ezme nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet domates
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Nar ekşisi

Acılı ezme tarifi Nasıl yapılır?

Domates, sivri biber, taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın. Ardından salça, tuz, nane ve pul biber iyice karıştırın. Salça içinde mutlaka eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Doğradığınız malzemeleri ve ezilmiş sarımsakları da karışıma ilave edin. Tüm malzemeler karıştıktan sonra limon suyu ve nar ekşisini de ekleyin. Acılı ezmeniz hazır.