GeriMeze Tarifleri Abagannuc tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Abagannuc tarifi

Abagannuc tarifi

Hatay mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan abagannuc, közlenmiş sebzelerle hazırlanan enfes bir meze. Hazırlaması oldukça pratik yemesi de bir o kadar güzel olan bu mezeyi salata olarak da sunabilirsiniz. Mutlaka deneyin. İşte, abagannuc tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3 adet kırmızı biber
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Abagannuc tarifi Nasıl yapılır?

Sebzeleri közleyin.

Ardından kabuklarını soyup püre haline getirin.

Sarımsağı da ezip püreye ekleyin.

Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu da ilave edip karıştırın.

Afiyet olsun...