Bruce Willis'in başrolde yer aldığı Zor Ölüm 3 filmi, bu akşam TRT 1 ekranlarında izleyici karşısına çıkacak. 1995 yılında vizyona giren film, New York’lu polis dedektifi John McClane’in, bu kez şehri hedef alan tehlikeli bir oyunla karşı karşıya kalışını konu ediniyor. Özgün adı Die Hard olan film, John McTiernan tarafından yönetilmiştir. Peki Zor Ölüm 3 filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Zor Ölüm (Die Hard) ne zaman çekildi? İşte ayrıntılar...
#Zor Ölüm 3 Filmi KonusuBabası Cem Karaca’nın hayatını anlatan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” adlı sinema filmine danışmanlık yapan Emrah Karaca ile projeyi konuştuk. Cem Karaca’nın son eşi İlkim Karaca tarafından filmin durdurulması için açılan dava hakkında da yorum yapan Karaca, “Kendisi bundan yaklaşık 5-6 sene önce ona miras kalan şarkı haklarının tamamını sattı. Dolayısıyla ondan izin almamızı gerektirecek herhangi bir durum olmadı” dedi.
#Cem KaracaGösteri dünyasının ünlülerinin aylar öncesinden büyük bir ciddiyetle hazırlandığı MET Gala geride kalalı aylar oldu. Ama mayıs ayında yapılan etkinliğin en çok konuşulan konuğunun ve giydiği elbisenin ardındaki gerçekler daha yeni yeni bu kadar net bir şekilde açığa çıkıyor.
#Kim KardashianBilim tarihine baktığımızda yaptıklarıyla hem alkışlanan hem de aşağılanan birçok aktör olduğunu görüyoruz. Ama bunların hiçbirinin hayatını beyin nakline adamış cerrah Dr. Robert White kadar ilginç olmadığını da söylemek gerek. İşte White'ın kafanızı çok ama çok karıştıracak hikayesi...
#Robert WhiteSapasağlam hayatta ve bunu herkes biliyor. Ama bir yandan da hukuken ölü ve kendisi de dahil hiç kimse bu konuda bir şey yapamıyor. Olsa olsa romanlarda ya da gerilim filmlerinde karşınıza çıkacak inanılmaz bir hikayeye hazır olun.
#Jeanne PouchainGüney Amerika ülkesi Peru, salgının başında pek çok ülkeden önce tedbirler aldı, hatta biraz tuhaf önlemler de tercih etti. Ancak şimdilerde ülke, mezarlıklarda yer bulamayacak kadar zor bir süreçten geçiyor. Ülkede resmi ölü sayısı, hükümetin incelemeleri sonucunda yaklaşık üç kat yükseltildi. Orada yaşayan Türklerden de görüşler alarak Peru’daki son durumu mercek altına aldık...
#PeruO, ‘Dünyanın en iyisi’ydi. Halter diskinin karşısına geçer, önce nefesiyle kâküllerini havalandırır, sonra da kendisinden kat kat büyük ağırlıkları kaldırırdı. Erişilmeyecek başarılara, kırılamayacak rekorlara imza attı. Bulgaristan’daki Todor Jivkov rejiminin Türk azınlığa yönelik asimilasyon politikasına karşı çıkıp anavatanına iltica etti. ‘Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu’, iki yıl önce kaybettiğimiz ünlü haltercinin hayatının ilk bölümünden kesitler sunan, ansiklopedik bir çalışma olmuş.
#Cep Herkülü: Naim SüleymanoğluGeçtiğimiz sene vizyona giren The Force Awakens, Star Wars hayranlarını ikiye bölmüştü. Ana hikayenin dışına çıkan ilk film olma özelliğini taşıyan Rogue One ise klasik üçlemedeki hissiyatı tekrar yaşatarak hayranları büyük oranda memnun etti. Peki Leia, Han Solo ve -az da olsa- Luke’un göründüğü The Force Awakens, Jedi hislerine dokunmakta zorlanırken Rogue One bunu nasıl başardı? The Force Awakens’ta aradığını bulamayan Star Wars hayranları neden Rogue One’a bayıldı? Bu soru üzerine düşünmeye başladım.
#STAR WARSSon dönemde "Gezi'dekiler sarhoştu" sözleri nedeniyle eleştirilerin odağında olan Yonca Evcimik, "Devlet büyüklerimizle hayvan hakları yasasıyla ilgili bir toplantımız vardı. O gün internette yapılacak şeyin maketi yayınlanmıştı. Sadece Taksim Parkı var dedim ve insanlar orada nefes alabiliyorlar. Devlet büyükleri bana bilgisizce konuştuğumu söylediler. Üzerine fırça yedim. İki gün sonra Gezi başladı" diyor.
#Ömür Gedik‘Zor Ölüm’ün yıldızı olmak kolay değil. Bruce Willis yaşlanıyor, hatta ‘dede’ lakabını alıyor ama asla ölmüyor. Burnu kanıyor ama daha fazlası değil. Bu beşinci filmde Rusya’da geçen ölüm kalım savaşında John McClane’e oğlu Jack McClane eşlik etti. Aksiyonun hız kesmediği filmde Bruce Willis, Mary Elizabeth Winstead, Jai Courtney ile Patrick Stewart var.
VAKKO’un patronu Cem Hakko, “Türkiye son 11 yıldır bu kadar büyürken, dünya Türkiye’ye gelirken biz neden burayı boş bırakıp dünyaya açılalım” diyerek yurtdışına açılma hezeyanında on binlerce metrekarenin kapatıldığını, milyonlarca doların çöpe atıldığını söyledi. Hakko, “Vakko yurtdışına açılmadı ama onun için buraya geldiler” diye konuştu.
Diyarbakır’da düzenlenen 1. Amed Film Festivali'nde konuşan yönetmen Zeki Demirkubuz, Altınkoza tartışması için ‘hakkım var, feriştahı olsa eleştiririm’ dedi. Filmlerinin aksine yaşam sevinci ile doldu olduğunu belirten Demirkubuz, ‘filancadan intikam alayım’ diye film yapmam dedi.
“Şimdi de aynı. Kürt ile Türk iki ayrı cephede.” Bu sözler, daha gösterime girmeden tepki toplayan “Çanakkale Çocukları” filminin yönetmeni Sinan Çetin’e ait. Aslında o, bunlara alışık. Hem kariyeri hem de sivri çıkışları ve sert politik söylemleriyle hep göz önünde. Ancak yeni filmi, öncekilerden farklı. Zira ‘aile boyu’ çektiği ilk film bu; eşi Rebekka Haas ile oğulları Cemo ve Orfeo başrolde. Çetin çifti, 28 Eylül’de vizyona giren filmlerini Tempo dergisine anlattı.
İsmail Güneş’in üçlemenin son filmi olarak çektiği ‘Ateşin Düştüğü Yer’, yaşanan gerçek bir töre cinayetine dayanıyor. Senaryosu da Güneş’e ait olan film, evlat sevgisi ve töreye boyun eğme kavramları arasında gidip gelen bir dram. Ama filmdeki zincirlerinden boşanmış bir melodram değil, gayet ölçülü, duygu sömürüsünden uzak. Hem hikâye kurgusu hem de estetik açıdan kaliteli bir filmle karşı karşıyayız.
Dünya sahnelerini Anadolu ateşine veren Mustafa Erdoğan, bu kez çok daha büyük bir prodüksiyonla geliyor: Troya. 120 dansçıyla 4 yılda hazırlanan ve 3 buçuk milyon Euro bütçeli Troya, şimdiden uzun süreli yurtdışı bağlantıları yaptı. Gösteri kadim bir tartışmayı da yeniden alevlendirecek. Troya ile Çanakkale Savaşı arasında bir benzerlik var mı? Tarihimiz nerede başlıyor, Troyalılar Türk mü?