Akdeniz Bölgesi'nin sevilen şehirlerinden birisi olan Hatay ili birbirinden özel ve lezzetli yemekleri ile adından sıkça söz ettirmiştir. Sizler için Hatay Yemekleri - Hatay'da ne yenir ve neyi meşhur? Hatay mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Hatay YemekleriMangalın başına kuruluyor, gözümüzün önünde pişen etlerin tabağımıza düşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sabırsızlığa ustayla yapılan sohbetler de eşlik ediyor... Kebaptan ciğer şişe, yağlı karadan pirzola ve kaburgaya hepimizin çok sevdiği ocakbaşı restoranlarda her damak tadına uygun bir seçenek bulmak mümkün... İstanbul’un en iyileri hangileri, jürimize sorduk.
#MangalYardımlaşma ve dayanışmada iş yarıştırmak olmaz ama Metro Türkiye harika bir projeyle geldi ramazanda. ‘Benim İşim, Benim Mutfağım’ kampanyasıyla afet bölgesinde yıkılan 4 özel restoranı tekrar hayata döndürebilmek için o eşsiz lezzetleri ve pişiren ekipleri İstanbul’a getiriyorlar.
#Yeme8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 6 ünlü kadın şef, Hodan Restaurant ve Food in Life dergisi işbirliğiyle ‘Kadın Şeflerin Dayanışma Yemeği’ adlı bir etkinlik düzenledi. Yemekte afet bölgesindeki kadınlara gönderilmek üzere 180 bin lira gelir elde edildi.
#Savaş ÖzbeyÜlkemdeki her yörenin mutfağını severim ama başıma tabanca dayasanız ve “Tercih belirt” deseniz depremin en çok etkilediği bölgeler ağır basar... Humusçu İbrahim Usta o güzelim bakla ezmesine nasıl da sevgisini katıyordu... PÖÇ Kasabı ve Kebap Salonu’nun tepsi ve kâğıt kebapları, yörenin gelişmiş damak zevki kadar buranın sahibinin güzel kalbinin ve biz müşterilere olan saygısının ifadesi değil miydi? Leban’daki humus ve maklubenin müthiş lezzeti, yörenin kozmopolit kültürünün gastronomik alanda ifadesi değil miydi? Yöresel mutfak demek koca bir kültür demek. Barınma, beslenme ve iş bulma gibi acil sorunları çözdükten sonra kaybolma tehlikesinde olan kültürleri yeniden canlandırmak hepimizin boynunun borcu...
#AntakyaKahvaltıda esas olan şey malzemenin kalitesidir. Malzemenin özelliği ve kalitesi de ait olduğu coğrafyanın doğasıyla, kültürüyle şekillenir… İşte Türkiye’yi dünyada kahvaltının yıldızı yapan tam da bu. İl il kahvaltımızın çeşitleri de, özelliği de, güzelliği de değişiyor. Bu hafta, kahvaltı masasıyla beni mutlu eden iller arasında bir tura çıkalım.
#LezzetBir çöl rüzgârının peşinden sürüklenip yolumu birçok kez düşürdüm Ürdün’e. Bir yanda çölün cazibesi, bir yanda mercan resifleri… Ortadoğu’nun kalbindeki bu küçük ülke güzelliklerle dolu. Kimler geçmemiş ki topraklarından! Asurlular, Babilliler, Persler, Romalılar, Osmanlı İmparatorluğu… Yola çıkmadan önce bu etkileyici coğrafyanın en güzel duraklarıyla hazırladığımız kısa rehberimize bakın.
#Turizm‘15 günlük tatil’ için zilin çalmasına sayılı günler kaldı. Pandeminin gölgesinde geçen eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatili 24 Ocak’ta başlayıp 4 Şubat’ta sona erecek. Biz de çocukları mutlu edecek bir tatilin planları şimdiden yapılsın, hazırlıklara başlansın diye jürimize “Sömestir tatilinde nereye gidilir, ne yapılır” diye sorduk, çocukların hem eğlenecekleri hem de yeni deneyimler, anılar edinecekleri 10 adresi listeledik.
#HürriyetDüşündükçe ağzım sulanıyor... Humus, zahter salatası, babagannuş, oruk, kaytaz böreği... Hatay için ne desem az kalır! Bu kente özgü yemeklerin hepsi birbirinden lezzetli, hepsi damakta yarışan tatlar. Ama içlerinden en çok dikkatimi çeken biberli ekmek oldu. Üç çeşidi varmış, favorim çökelekli olan...
#HatayHatay’da yemeye doyamadığımız salatasından çayına çok sevdiğimiz ve mutfaklarımızdan hiç eksik etmediğimiz, yazın tazesini kışın kurusunu tükettiğimiz mucize bitki Dağ kekiği diğer adıyla namı değer zahteri çok güzel bir salata tarifiyle sofralarınıza davet etmek istedim. Özellikle bu mevsimde yurdumuzun her yerinde doğal yetişen, sağlığımız için faydaları saymakla bitmeyen zahterin tadı biraz keskin olsa da zamanı gelmişken bol bol tüketmek gerektiğine inanıyorum.Yemeklerimize aroma katan ,lezzetiyle hayran bırakan Zahteri’in salatasınıda çok seveceğinizden eminim .Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
#ZahterGörünüşünden dolayı kekiğe benzetilen zahter bitkisi faydaları ile adeta şifa dağıtıyor. Böbrek rahatsızlıklarından mantar hastalığına kadar birçok sağlık problemine olumlu yönde yardımcı olan zahter bitkisi, baharat ve çay olarak tüketiliyor. Yaygın olarak kullanılmaya başlanan bu bitki hakkında bilgi edinmek isteyenler zaman zaman internette araştırma yapıyor. Peki, zahter nedir? Zahter nerelerde kullanılır? İşte zahterin faydaları hakkında detaylı bilgiler.
#Zahter NedirBir şehir, düşünün!... Farklı dinden ve inançtan insanlar sevgi, barış ve kardeşlik duyguları içinde bir arada yaşıyor olsunlar. Kavgadan uzak dursunlar, sevgide saygıda kucaklaşsınlar. “Ezan, Hazzan ve Çan” sesiyle dinler arası diyaloğun taçlandığı ve yaşandığı bir yer düşünün. İşte burası Hatay.. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, doğup büyüdüğü şehri bakın nasıl özetliyor; “ Bu toprakları anlatmaya başlamak için belki de en doğru kelime; Hoşgörü!..”
#HATAY