Bayram öncesi, nedeni ne olursa olsun yollara düşecek olan gezginlere lezzetli öneriler sunacağım. Bu öneriler de kentlerin ünlü pazarları olacak. Müze gibi pazarlarda gezinirken kendinizden geçeceğinizden, ağzınızın suyunun gürül gürül akacağından adım gibi eminim. Buralarda görecekleriniz müzelerde gördükleriniz kadar heyecanlandıracak sizi
#PazarTürk otomotiv endüstrisi yeni bir ilke daha imza attı. İlk kez Türkiye’de üretilen ve yurtdışına ihraç edilecek olan bir otomobilin dünya tanıtımı İstanbul’da düzenlenen bir fuarda yapıldı. Türkiye’de üretilen Fiat Linea, dün başlayan İstanbul Auto Show Fuarı’nda dünya vitrinine çıktı.
2023 için ‘kayıp yıl’ diyen, 2024’ü ise ‘ümit yılı’ olarak tanımlayan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, yeni yılda ihracatı tabana yaymak için yoğun bir çalışma maratonuna girmeye hazırlanıyor. Eskinazi, “Öyle KOBİ’ler var ki dünyada ses getirecek ürünler yapıyorlar ama sermayeleri olmadığından pazarlayamıyorlar. Bunlar için de çalıcağız” diyor.
#1İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Yeni Dönem Başkan Adayı Aydın Soyyiğit, hububat sektörünün Şubat ayında rekor yükselişte olduğuna dikkat çekerek, “Yüzde 52,7’lik artışla 970 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti” dedi. Ürün bazında artışlarla ilgili rakamları da aktaran Soyyiğit, en çok ihracatın şeker ve şekerli mamullerde olduğunu kaydetti.
#Hububat SektörüArabasını sermaye, evinin yatak odasını şirket merkezi göstererek 2006 yılında kendi işini kuran Ayhan Denizci, yüzde 100 ihracat hedefiyle yola çıktı. Bugün 6 kıtada 53 ülkeye ihracat yapan Denizci Tayland Kralı ve Umman Kralı’nın saraylarının da perdelerini yapan isim olarak biliniyor .
#BURSAİklim krizi, çevre kirliliği ve doğal varlıklara yönelik tahribat nedeniyle gezegenimizin alarm zilleri uzun süredir çalıyordu. Pandemi, insanlığı zorunlu bir sadeleşmeye itti. Hazır başlamışken ‘Dünyamızın sağlığı’ için ekolojik dönüşüme katılmanın tam sırası. İşe evde peynir yaparak ya da bilişim ayak izimizi azaltarak başlayabiliriz.
#Gazetehaberleriİstanbul Unkapanı’nda 2 komşu dükkânın ortakları tarafından kurulan muhafazakâr giyim markası Zühre, yurtiçi ve yurtdışında 700 mağazaya ürün veriyor. 5 yılda 10 mağaza açmayı planlayan şirket, 50 olan bayi sayısını da 200’e çıkarmayı hedefliyor. İhracatta bugüne kadar Körfez ülkelerine odaklanan Zühre, Amerika, Rusya ve Avrupa’da da büyümek istiyor.
#GazetehaberleriTeknoloji gelişiyor, hayatımızın hemen her alanına hızlıca giriyor. Son teknolojinin getirdiği AR yani artırılmış gerçeklik teknolojisi ile insanlığın kurduğu yeni bir dünya aslında. Bu bağlamda pek çok teknoloji markası AR ürünlerini ortaya koyarken, ÇiçekSepeti de AR'ı çok farklı bir şekilde değerlendirerek kullanıcılarına sunmuş. ÇiçekSepeti'nin CCO'su olan Ceyhun Turan, Hürriyet'e hem AR destekli VideoCard uygulamalarını, hem de şirket bünyesindeki son durumu anlattı.
#Çiçeksepeti45 yıl önce İzmir’de cam sanayinde faaliyet göstermek için kurulan Yorglass, bugün 60 ülkeye ihracat yapıyor. 4 farklı fabrikada 700’den fazla kişiyi istihdam eden şirketin yönetim kurulu başkanı Semavi Yorgancılar, “Önümüzdeki dönem yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Yurtdışında da farklı projeler geliştiriyoruz” dedi.
#GazetehaberleriTürkiye’de sinema salonu sayısı son 10 yılda yüzde 80 artınca, sinema koltuğu üreten firma sayısı da patladı. İstanbul Esenyurt’taki fabrikasında ofis mobilyaları üretirken, gelen bir teklif ile sinema koltuğu tasarlamaya başlayan Halil Karaman da bu üreticilerden biri... Karaman, bugün Endonezya’dan Vietnam’a kadar dünyanın birçok ülkesine sinema koltuğu ihraç eder hale geldi. Şirket şimdi de Amerika’da yenilenmesi planlanan sinema salonlarına teklif götürdü.
#Gazetehaberleri2000’li yıllarda 3’üncü kuşağın başa geçmesiyle birlikte konsept ürünlere yoğunlaşan Sözenler Grubu, bugün SZN Wood ile dünya markası olma yolunda ilerliyor. Trabzon’da kurulan ve bugün dünyanın 20 ülkesine eskitilmiş ahşap mobilyalar satan SZN Wood, 2018’de 50 milyon lira ciro hedefliyor.
#GazetehabeeleriContemporary İstanbul sayesinde iki yıldır sanat çevrelerinde Emre Yusufi rüzgarı esiyor. Cem Yılmaz’ın satın almak isteyip son anda vazgeçtiği Herkül heykelinin de hiç şüphesiz bu popülaritede payı büyük. Çalışmalarını İtalya’daki atölyelerinde sürdüren Yusufi ile bir İstanbul koşturmacasının ortasında buluştuk, yeteneğinin ardında yatan “genetik geçiş”ten Yılmaz’ın son anda karar değiştirme sebebine, her şeyi konuştuk.
#Elçin SanguBugün dünyanın 142 ülkesine yayılan Türk dizi filmleri ihracatta Amerika’nın ardından 2’nci sıraya oturdu. ABD’de yayın yapan variety.com’da yer alan makalede Türk dizi sektörünün büyümeye devam ettiğine dikkat çekildi. Ayrıca, Türk dizilerinden 350 milyon dolarlık ihracat gelirine ulaşıldığına yer verildi.
#GazetehaberleriTürk markaları 2017’de rotayı yurtdışına çevirdi. Sadece 15 markanın yurtdışında 500 mağaza açacağı 2017’de yeni açılacak toplam mağaza sayısının 750’yi bulması bekleniyor. Bugün 112 ülkede faaliyet gösteren Türk markalarının hedef pazarları arasında Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri bulunuyor.
#AsyaNET asgari ücretin yılbaşından itibaren 1300 liraya yükseltilmesi, çalışma hayatında sosyal düzeni büyük ölçüde sağladı. Yapılan toplu sözleşmeler gereğince asgari ücrete, ikramiye ve sosyal yardımlar eklendiğinde, işçi gelirleri daha da yükseldi. Toplu sözleşmeli işyerlerinde, asgari ücretteki artış ve sosyal ödemelerle birlikte minimum net ücret 2 bin liraya yaklaştı. İstihdam maliyetlerinde yeni artış olmaması gerektiğini vurgulayan sanayiciler, orta ve uzun vadeli plan yapabilecek ortamın sağlanarak ihracat pazarlarını ve istihdamı koruyabilmek istiyor.
#Metal-İş