Yumurta, günün en önemli öğünü kahvaltının olmazsa olmazı. Omlet ya da poşe halinde hazırlanabilir veya menemene eklenebilir. Haşlama da en çok tercih edilen ve sağlıklı diğer bir seçenek. İster tam haşlanmış, ister kayısı isterseniz de rafadan... Her hali kahvaltı sofralarına renk katıyor. Yumurta nasıl haşlanır? Kayısı ve rafadan yumurta pişirme süresi ne kadar? Ocakta ve kaynar suda yumurta kaç dakikada haşlanır? Katı, rafadan ve kayısı kıvamında haşlanmış yumurta için pişirme süresi ve püf noktaları
#Yumurta Nasıl HaşlanırSon zamanlarda özellikle MasterChef gibi takip edilen yarışma programlarından ismini duyduğumuz poşe yumurtanın ne olduğu merak ediliyor. Yumurtanın en güzel hali olan poşe yumurtanın yapımı da biraz maharet istiyor. Peki poşe yumurta nedir, nasıl yapılır? İşte poşe yumurta tarifi ve püf noktaları…
#Poşe YumurtaYumurta ile yapacağınız lezzetler sınırsız ve pişirmenin de birçok yöntemi var. Özellikle kahvaltılarda en çok tercih edileni ise şüphesiz haşlanmış yumurta. İdeal haşlama süresi genelde sizin yumurtayı nasıl yemeyi sevdiğinize bağlı ancak ister rafadan olsun ister katı, yumurtayı en doğru şekilde haşlamak ve kolayca soyulmasını sağlamak için bu püf noktaları çok işinize yarayacak...
#YumurtaÖzellikle kahvaltıların vazgeçilmez besini olan yumurtayı ister suda, ister yağda isterseniz çırpılmış şekilde yiyebilirsiniz. Size vereceğimiz püf noktaları ile bundan sonra kahvaltı sofralarınızı enfes yumurtalar süsleyecek.
#Yumurta Kabuğu Nasıl Kolay SoyulurYaz sıcakları da her geçen gün daha fazla yüzünü göstermeye başladı ve bu yıl neredeyse 17 saatten fazla oruç tutuluyor. Bu yüzden de geri kalan altı buçuk saatte neyin nasıl ve ne kadar yendiği çok önemli. Sağlıklı bir ramazan geçirmek için iftarda ve sahurda yenilenlere çok dikkat edilmesi gerek.
#DONDURMAEn kaliteli protein kaynaklarından birisi olan yumurta özellikle düzenli spor yapanların ve protein ağırlıklı beslenenlerin diyet listelerinde sıklıkla yer alır. Yumurtanın en sağlıklı hazırlanma şekli ise haşlamadır. Ancak herkes haşlanmış yumurtayı aynı kıvamda tüketmeyi tercih etmez.
#Rafadan YumurtaARTEMİS, Yerlim, 4Tp, Gökçeada ve Nusretbey markasıyla üretilen organik şaraplar Fransa, ABD, Kanada ve Rusya pazarına girdi. Yıllık organik şarap ihracatı daha şimdiden 1 milyon şişeyi buldu. 250 milyon dolarlık organik ürün pazarının son dönemlerde öne çıkan oyuncusu da şarap oldu.