MasterChef kim kazandı, 9. önlüğü kim aldı? sorusunun yanıtı dün gece belli oldu. Eleme turlarına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 21 Temmuz tarihli son bölümünde, ikinci grupta yer alan 9 yarışmacı adayı, ana kadroya girebilmek için ikili etapta mücadele verdi. Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in ilk turda istediği 'tavuk ciğeri' ile yaratıcı yemeği en iyi hazırlayan yarışmacılar, 'yüksük çorbası' etabına yükseldi. Gecenin sonunda kazanan isim MasterChef'te 9. önlüğün sahibi oldu. Böylece MasterChef 2024 yarışmacıları da netleşmeye başladı. Peki, MasterChef'te kadroya kim girdi ve kazanan kim oldu? İşte, MasterChef 2024'te 9. önlüğü kazanan isim ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Kim KazandıÖğrenciler mutfaktaki hünerlerini Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda sergiledi. 81 ildeki mesleki ve teknik Anadolu liselerinin (MTAL) Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında öğrenim gören öğrencilerden oluşan 407 ekip arasından Siirt Zübeyde Hanım MTAL birinciliğin sahibi oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘perde pilavı’, ‘Varak keek’ ve ‘Pırtike çorbası’nın yer aldığı menüyle İstanbul’daki büyük finale kalan ve 30 takımı geride bırakarak ipi göğüsleyen öğrencileri tebrik etti.
#Meslek Liselilerin ‘Lezzet’ YarışıCNN Travel, dünyadaki en iyi 20 çorbayı listeledi. Nijerya'dan Fransa'ya Çin'den Meksika'ya kadar birçok ülkeye ait çorbanın yer aldığı listeye, ülkemizden yayla çorbası dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde çorbaların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaBulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaHem gözümüzü hem midemizi doyuracak bir iftar sofrası için şef Doğa Çitçi’nin birbirinden leziz önerileri var. Üstelik hepsi Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgeye ait tatlar... Doğa Şef özellikle oruk kebabını tırnaklı pide, çoban salata ve ayranla birlikte sunmamızı öneriyor.
#KöfteDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabMasterChef ana kadro seçmelerinin sonlarına yaklaşırken yarışmacılar da izleyiciler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Yarışmanın dikkat çeken isimlerinden biri de MasterChef Sema Oldu. Peki, MasterChef Sema Fıçıcı kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte yarışmacı hakkında bilgiler...
#Masterchef Sema Fıçıcı KimdirSoğuk kış günlerinde içimizi ısıtması için aklımıza ilk çorba geliyor şüphesiz. Üstelik bir de içine tavuk veya et suyu girince, hem besleyiciliği artıyor hem de lezzeti... Mercimek, beyran, ezogelin, kuru bamya gibi ülkemizde çok sevilen çorbaların en iyi adreslerini jürimiz seçti.
#MercimekGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenSiz de her gün “Akşama ne pişirsem?” diye düşünüp duranlardan mısınız? O halde çok doğru bir yere geldiniz. Çünkü sizin için nefis bir akşam yemeği menüsü hazırladık. “Çorba ne pişirsem? Pilavın yanına ne yapsam?” diye derlenmek yerine hazırladığımız günün menüsüne bir göz atın. İşte çorbadan tatlıya aradığınız her şeyi bulabileceğiniz 25 Aralık Çarşamba akşam yemeği menüsü…
#Bugün Ne PişirsemAdana’nın en güzel zamanı nisan... Sarı sıcak bastırmadan, portakal çiçeklerinin kokusu tüm şehri sarmışken... Üstelik bu bereketli kenti insanıyla, yemeğiyle, tarihiyle ve doğasıyla tanımak için bir de güzel bahanemiz var: Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı... Geçen yıl gibi bu yıl da 1 milyondan fazla insanın katılması beklenen karnaval için yerinizi erkenden ayırtın.
#AdanaAdana artık bir festivaller şehri oldu. Eşsiz tatlarını yemekseverlerle buluşturmak için 1. Lezzet Festivali’ni düzenlediler. Festival programındaki hasat etkinlikleri çok ilgi çekti. Türkiye’nin dört bir yanından gelip etkinliğe katılanlar; pamuk, zeytin ve narenciye hasatlarını belki de hayatlarında ilk kez deneyimledi.
#Sahrap SoysalBana sık sık en lezzetli kentlerin hangileri olduğu sorulur. Yanıt vermekte zorlanırım. Çünkü her kentin mutfağı birbirinden zengin. Kimi şehirler, Gaziantep örneğinde olduğu gibi mutfaklarının tanıtımını çok iyi yapar. Kimileri ise sessiz, soluksuz bir kenarda bekler. Mutfağını pazarlayamayan şehirlerden biri de maalesef Mersin. Bu güzel şehir de öyle güzel lezzetler var ki, işte size Mersin'in lezzetleri...
#Mersin Lezzetleri