ALDIĞIMIZ her yaş farklı nedenlerle fiziksel ya da ruhsal yaşlanmayı hızlandırabilen bazı değişikliklere neden oluyor. Bu değişiklikler beden ve ruhu farklı dozlarda etkiliyor. Bununla birlikte belirli yaş dönemeçlerinde yaşlanma süratinin beklenilenden daha hızlı bir sürece girebileceğini de biliniyor.
#KolajenHem sözleri hem şarkılarıyla o hep gündemde. “Kiminle aşık atayım ki! Rakip mi kaldı? Birileri yürüyor, birileri koşuyor” diyor. “Mahalle birbirine girsin hoşuma gider ama bu tip şeylerin içine girmeye artık eskisi gibi cesaretim yok” dese de hâlâ çok dobra olmaya devam ediyor. Yeni şarkısı ‘Gidelim mi Buralardan’ı çıkaran İrem Derici’yle buluştuk; müzikten aşka ve hayatına uzandık: “Benim ipimle kuyuya inilmez.”
#İrem Derici14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü vesilesiyle kriterlerini, öncesi ve sonrasında neler gerektiğini ve kan bağışlamanın faydalarını uzmanlara sorduk: “Yaşlanmayı geciktirir, bağışıklığı destekler ve yeni kan üretimini uyararak vücut verimini arttırır.”
#Kan BağışıGıda takviyeleri son yıllarda çok popüler. Çeşit çeşit gıda takviyeleri kullananlar, eşe dosta "Ben çok fayda gördüm, sen de dene..." diyenler derken kafalar çok karışık. En kritik gıda takviyelerinden biri de demir takviyesi. "Demir takviyesi almalı mıyım?" diye düşünüyorsanız bu detayları mutlaka bilmelisiniz...
#DemirBatman ve Siirt’te 2023'te güvenlik güçlerince düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonlarında ele geçirilerek, Batman Müzesi’ne teslim edilen 7 bin 276 eserin yüzde 30’u imitasyon çıktı. Batman Müzesi’nde görevli Uzman Arkeolog Abdurrahman Demir, müzeye getirilen eserlere uygulanan işlemlerle ilgili süreci anlatarak, “Müzeye gelen eserlerin tarihi eser olup olmadığına bir komisyon tarafından karar verilmektedir. Bu komisyonda özellikle arkeolog ve sanat tarihçileri yer almaktadır. Eserlerin dönemsel özelliklerine bakılarak kültür varlığı olup olmadığına karar verilmektedir. Örnek olarak, 2018’de ele geçirilen ve Picasso'nun Nü tablosu olduğu iddia edilen tablo müzemize getirilmiş, bilirkişi incelemesi sonucunda bu eserin sahte olduğu anlaşılmıştır" dedi.
#Tarihi EserBeykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam'dan geldi. Kadir İnanır'ın uyandırıldığını açıklayan Sağlam, "Bilinci açık, mesajlara gülümseyerek cevap verdi" dedi. Prof. Dr. Necdet Sağlam, "İletişim kurabiliyor, cevap veriyor. Konuşmayla ilgili bir sıkıntı olmayacak ama şu an konuşmak için yorgun" diye konuştu.
#Kadir İnanırBeykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam'dan geldi. Kadir İnanır'ın uyandırıldığını açıklayan Sağlam, "Bilinci açık, mesajlara gülümseyerek cevap verdi" dedi. Prof. Dr. Necdet Sağlam, "İletişim kurabiliyor, cevap veriyor. Konuşmayla ilgili bir sıkıntı olmayacak ama şu an konuşmak için yorgun" diye konuştu.
#Kadir İnanırGeceleri sık sık tuvalete kalkmak, uyku kalitesini ve dolayısıyla sağlığı fazlasıyla olumsuz etkileyen önemli bir sorun. Bu sorun genellikle belli bir yaşın üzerindeki erkeklere mahsus zannedilse de günümüzde 20'li yaşlardaki kadın ve erkekleri bile etkiliyor. Peki sebebi ne? Cevabı araştırmalar ve uzmanlar veriyor...
#NoktürniGÖRÜNÜŞE bakılırsa “RUCKİNG” 2024’ün en çok konuşulan egzersiz trendlerinden biri olacak. Bu nedenle bu egzersiz hakkında biraz bilgilenmemiz ve mümkünse zaman zaman denememiz de fayda var. Zira rucking egzersizi hem kas gelişimini ve gücünü destekliyor, hem de aerobik aktivitelere ciddi bir alternatif olabiliyor. Üstelik son derece ucuz ve kolay bir egzersiz. Her yerde her zaman uygulanması mümkün. Hazırsanız buyurun.
#Tansiyon30 Ekim 1961 tarihinde Türkiye ile Almanya arasında imzalanan İş Gücü Anlaşması ile başlayan Türk göçü kitap oldu. 63 yıllık Türk göçünün 44 yılına bizzat yaşayarak tanıklık eden tarihçi-yazar Dr. Latif Çelik, gelecek nesilleri de derinden etkileyecek ‘60. Yılında Almanya Türkleri’ adlı bir kitap yazdı. “Bütün bildiklerinizi unutun, Türklerin 60 yıllık Almanya tarihi yeni baştan yazıldı” diyen Dr. Latif Çelik, kalıcı bir eser bırakmanın gururunu yaşadığını söyledi. Eser, Anadolu’nun yolu ve elektriği olmayan ıssız köylerinden kalkıp Avrupa’nın en önemli sanayi ülkesine çalışmak için gelenlerin başarı hikâyelerini bilimsel kriterler ile ortaya koyuyor. Yüzlerce hikâyeden çıkarılan özetlerle her biri ayrı ayrı tarih kokan binlerce fotoğraf arasından seçilen bir dönemin serüvenini 10 ana başlık altında 351 sayfadan oluşan büyük boy kitabında toplayan Dr. Latif Çelik, “Türk göçünün 60 yıllık serüveninin farklı yönleriyle gelecek nesillere ulaştırılması öncelikle bizim neslin kalem tutan entelektüelleri için önemli bir görev olduğuna inanıyorum” dedi. Dr. Latif Çelik, Hürriyet’in sorularını yanıtlarken de göç hikâyesinin tarihini ve heyecanını yaşadığını gizlemedi.
#ALMANYABu yılın en çok dinlenen 10 şarkısından 4’ünü söyleyen Semicenk büyük bir başarıya imza attı. 2018’de piyasaya çıkmasına rağmen Simge’nin ‘Aşkın Olayım’ şarkısı bu yıla damgasını vurdu. Dünya dev kadın seslerin dönüşüne tanıklık etti, Türkiye ise etnik sound’ların yükselişine... İşte Spotify’ın Hürriyet Pazar’a verdiği özel bilgiler ve listeler eşliğinde 2023’ün müzik özeti…
#Meltem FIRATLIUIBC, insan sağlığı için çok önemli çok önemli kant testlerinden biridir. Özellikle vücuttaki demir metabolizması hakkında bilgi vermesi açısından çok önemlidir. UIBC testi yaptırarak, kanınızdaki demir oranını öğrenip, buna göre önleminizi alabilirsiniz. UIBC hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.
#UIBC Nedir29 kişiyi öldüren bir seri katil ve onu yakalamak için çabalayan genç bir polis memuruyla deneyimli bir FBI büro şefi. Shailene Woodley ve Ben Mendelsohn’un başrollerini paylaştığı ‘Katili Yakalamak’ modern toplumların karanlık yüzüne ayna tutan ve bireysel silahlanma bağımlılığına karşı ödenen bedellere ilişkin hatırlatmalarda bulunan bir polisiye-gerilim. Tavsiye ederim...
#Uğur VardanYozgat’ta yaşanan, 12 vatandaşımızı kaybettiğimiz, 19’unun da yaralandığı “katliam” gibi kaza hepimizi şüphesiz derinden üzdü. Ve aklıma da şu soruyu düşürdü: Bunca yol yapıldı, hâlâ nasıl olur da böylesi büyük kazalar yaşanır? Türkiye İstatistik Kurumu 2022 verilerine göre trafik kazalarındaki ölüm sayısı bir önceki yıla göre yüzde 2.5 azalsa da 2011 yılına kıyasla yüzde 36 artmış durumda. Dolayısıyla bu feci kaza tekil bir örnek mi yoksa yapılması gereken başka şeyler var mı sorusu ile eski AK Parti Milletvekili ve 2017’de Toplu Ulaşım Yasa tasarısını Meclis’e getiren İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Uygulama-Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’yı aradım.
#Yozgat