yol üstü lezzetleri haberleri sayfasında yol üstü lezzetleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 48 yol üstü lezzetleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sizi bilmem ama ben araba yolculuğuna bayılırım. Hele ucunda tatil varsa, bir de mevsimlerden baharsa, yollar tıklım tıkış dolmamışsa, tadına doyum olmaz. Araba yolculuğu bana hem çok nostaljik gelir, hem de hayata kısa bir mola veriyormuşum gibi hissettirir. Bomboş yollarda, sevdiğim şarkıları dinleyerek bir şehirden başkasına geçmek, bana müthiş keyif verir.
#Yol Üstü LezzetleriSizi bilmem ama ben araba yolculuğuna bayılırım. Hele ucunda tatil varsa, bir de mevsimlerden baharsa, yollar tıklım tıkış dolmamışsa, tadına doyum olmaz. Araba yolculuğu bana hem çok nostaljik gelir, hem de hayata kısa bir mola veriyormuşum gibi hissettirir. Bomboş yollarda, sevdiğim şarkıları dinleyerek bir şehirden başkasına geçmek, bana müthiş keyif verir.
#Yol Üstü LezzetleriKök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeCoğrafi işaretli Manisa sultani çekirdeksiz üzümü dünyanın en eski meyve türlerinden biri. Sofralık olarak taze taze yenebildiği gibi zaman zaman farklı tariflerde de tercih edilebiliyor. Bu çok lezzetli meyvenin yapraklarıysa genellikle zeytinyağlı sarma yapımında kullanılıyor.
#Sultani Çekirdeksiz ÜzümTapınakları, tiyatrosu ve çeşmeleriyle dev bir antik şehrin etrafına kurulu Side, yeni bir kimliğe kavuştu. Hakkında bugüne kadar bildiklerinizi unutun; o artık belli turist gruplarının tercih ettiği bir Antalya beldesi değil! Upuzun sahilinden tarihi dokuyu yaşatan çarşısına, fine dining restoranlardan meze ağırlıklı meyhanelerine silüeti tamamen değişen Side’den en yeni önerilerle geldik.
#SeyahatGalataport’ta mart sonunda açılan, benim ancak geçen hafta gitme fırsatı bulduğum Muutto Tapas Bar kapısından girdiğiniz anda pozitif enerjisiyle insanı sarıp sarmalayan bir yer. İç mimar Erhan Sağır alanı çok iyi değerlendirmiş ve ortaya dekorasyonuyla, açık mutfağıyla ve muhteşem manzarasıyla etkileyici bir mekân çıkmış.
#Müge AkgünBoyun fıtığı rahatsızlığı genellikle ters ve ani yapılan hareketler ile meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinir. Bazen sorun yalnızca yapısal nedenlerle meydana gelebilir. Uzun süre hareketsiz tutarak bir noktaya bakmak, bilgisayar ve tv karşısında uzun süre oturmak, egzersiz yapmamak ve soğuk klimaların olduğu ortamda bulunmak olarak sayılabilir. Boyun fıtığı nedeniyle kol ve baş ağrısı da meydana gelebilir. Evde boyun fıtığı ağrısına iyi gelen doğal ve bitkisel yöntemlerle çözüm üretilebilir. Peki boyun fııtığı nasıl geçer? Evde boyun fıtığına ne iyi gelir? İşte boyun fıtığı nedenleri ve boyun fıtığı ağrısına iyi gelen öneriler...
#Boyun Fıtığı NedenleriTatil başladı. Belki yola çıktınız, belki hazırlık yapıyorsunuz, belki de çoktan cennet sahillere vardınız. Gittiğiniz yerde neler yapacaksınız? Yemeden içmeye, gezilip görülecek yerlere, eğlence ve gece hayatına dair fikir ve tavsiyeler derledik; tadını çıkarın. Biz şehirde kalanlara da okuyup hayal etmesi düşüyor.
#BayramAvrupa’nın en çok turist çeken şehirleri içinde en başlarda yer alıyor Prag… Nedeni ise müthiş mimari, tarihsel zenginlik, harika restoranlar ve asla çıkmak istemeyeceğiniz barlar. Son yıllarda düzinelerce yeni mağazayla tasarım ve modada da sesini duyuruyor. Vltava Nehri’nin üzerine kurulmuş, gezdiğiniz her yerde Ortaçağ'ın derinliklerine kadar inebileceğiniz gizemli bir şehri Prag… Nazım Hikmet'in de dediği gibi ''Prag şehri yaldızlı bir dumandır. Kızıl, kocaman bir elma gibi...'' İşte size Prag gezi rehberi…
#Prag Gezi RehberiYılın en uzun tatili bugün bitiyor. Bu dokuz günü kimimiz şehirde sevdikleriyle, kimimiz memlekete giderek, kimimiz de seyahate çıkarak değerlendirdik. Bazılarımız çoktan döndü, bir kısmımız hâlâ yollarda. Peki bu ‘muhteşem dönüşümüz’de yollarda hangi noktalara dikkat etmeliyiz? Trafiğe takılmak istemiyorsak, nerelerde soluklanıp ‘lezzetli vakit’ geçirebiliriz? Tatil dönüşü sendromundan nasıl korunacağız, kapıldıysak çıkmak için ne yapmalıyız? Olağanüstü sahillerden ve doğadan birden bire kent hayatına girerken uyum sağlamamıza yardımcı olacak ara istasyonlar nereleri?
#İZMİRGastronomi Turizmi Derneği, gastronomik marka kentlerimizde farkındalık yaratmak üzere başlattığı projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde Bursa’nın lezzetlerini keşfetmek ve yerel yönetimlere destek olmak amacıyla bir gezi düzenledi. Basın Konseyi ve Gastronomik Seyahat Acenteleri’nden oluşan heyet Bursa Turizmi Platformu işbirliğiyle ağırlanırken, bilinmeyen ve unutulmuş lezzetleri markalaştırmak adına önemli işbirliklerinin de adımları atılmış oldu. İncelemeler sonrası Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ile gastronomi turizminde Bursa’nın önemi ve markalaşma adına gerekli yol haritası üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Boztepe, “Bursa dünyadaki sayılı gastronomik kentlerden biridir. Ancak üzerindeki tozun alınması gerekiyor” dedi.
#BursaNe aileyle ne sevgiliyle ne de yalnız... En keyifli, en yüz kızartıcı, en komik, en çılgın tatil anıları, dostlarla birikenler... Üstelik bu anıları yaratmak için bulduğunuz ilk dağdan uçmanız ya da "Hangover" filminden birkaç sahneyi gerçeğe dönüştürmeniz gerekmez. Kimi zaman içeceğinizle kumsaldaki şezlonglara uzanıp geyik muhabbeti yapmanız bile yeterli. Yine de biz sizin ufkunuzu açmış olalım, arkadaşlarla çıkılacak en iddialı kafa tatillerini sıralayalım. İşte erkek stil dergisi GQ'nun önerdiği yerler...
#TatilKendinizi Fransız Alplerinin tepesinde Hannibal’in orduları gibi dağları fethetmiş hissedebilirsiniz. Ama bunu yapmak için size fil gücü verecek Fransız köylülerinin müthiş dağ lezzetleriyle enerji toplamanız gerek. İşte Val Cenis’te kaçırılmaması gereken tatlar:
#PeynirGöletler, zeytin ve meyve ağaçları, her biri kendilerine ait ahırlarda otlaklarda dolaşan danalar, inekler, boğalar, yeni doğmuş buzağılar, tavuklar ve bir ağaç gölgesinde kurulmuş masada sadece çiftlikte yetişen ürünlerle yapılmış birbirinden lezzetli yemekler...
#Müge Akgünİngiltere, Almanya ve ABD’de lise ve üniversite okurken pizzacıda çalışan ve işi öğrenen Antakyalı Cavit Kılbey’in 2006 yılında İstanbul’da kurduğu Pizza Bulls, 24 şube, 300 çalışan ve 12 milyon lira ciroya ulaştı. Kılbey, “Pizza’nın yerli markası olarak 2014’te 70 şubeye çıkacağım” diyor.