Fotoğraflar: Hürriyet Arşiv, Foursquare
Mola verdiğinize değecek: Yol üstü lezzet durakları
Bayram tatilinizin güzelliğine güzellik katacak yol üstü lokantaları...
Bayram tatili dönüşü herkes yollara düştü. Eğer otomobilinizle gidiyorsanız uzun süren yolculuklarda güzel bir lokanta bulmak çok zor. Yemekte talihsizlik yaşamamanız için lezzet molası vereceğiniz en iyi yerleri sizin için derledik. Sırf bu lezzetlerle tanışmak için bile mola verdiğinize değer...
GÜLCEMAL MANİSA KEBAPÇISI - MANİSA
Manisa çevresinden geçenlerin en çok uğradıkları mekanların başında gelen Gülcemal Köfte, köfte ve kebap menüsü ile ilgi topluyor. En lezzetli etleri tadabileceğiniz mekânın tarihi ise Osmanlı zamanına kadar uzanıyor. Şehre gelen bir Halepli tarafından yapılan Manisa kebabı buranın spesiyali.
Manisa çevresinden geçenlerin en çok uğradıkları mekanların başında gelen Gülcemal Köfte, köfte ve kebap menüsü ile ilgi topluyor. En lezzetli etleri tadabileceğiniz mekânın tarihi ise Osmanlı zamanına kadar uzanıyor. Şehre gelen bir Halepli tarafından yapılan Manisa kebabı buranın spesiyali.
KÖFTECİ RAMİZ - MANİSA
Köfteci Ramiz Türkiye'nin pek çok yerinde şubeleri bulunan bir zincir restoran ancak Manisa'daki şubesi diğerlerinden çok farklı. Sırf salata büfesi için bile uğramaya değer. Akhisar'dan Balıkesir'e doğru giderken 3'üncü kilometrede karşınıza çıkacak.
Köfteci Ramiz Türkiye'nin pek çok yerinde şubeleri bulunan bir zincir restoran ancak Manisa'daki şubesi diğerlerinden çok farklı. Sırf salata büfesi için bile uğramaya değer. Akhisar'dan Balıkesir'e doğru giderken 3'üncü kilometrede karşınıza çıkacak.
KELLECİ KARDEŞLER - DENİZLİ
Kelleci Kardeşler'de kuzu kelle kara fırında beş saat süren işlemin ardından bir de ızgarada pişiyor. Yörenin etlerini tercih ediyorlar. Kışlık, yazlık dört salonu var, dolayısıyla dört mevsim yolculuklarınız için akılda tutabilirsiniz. Denizi-Muğla Yolu üzerinde 10'uncu kilometrede.
Kelleci Kardeşler'de kuzu kelle kara fırında beş saat süren işlemin ardından bir de ızgarada pişiyor. Yörenin etlerini tercih ediyorlar. Kışlık, yazlık dört salonu var, dolayısıyla dört mevsim yolculuklarınız için akılda tutabilirsiniz. Denizi-Muğla Yolu üzerinde 10'uncu kilometrede.
ÇAMLIBEL RESTAURANT - EDİRNE
Keşan'da bulunan Çamlıbel Restaurant'ta malzeme olarak süt kuzusu kullanılıyor. Satırla doğranan et, sinirinden ayrılıp meşe kömüründe pişiriliyor. Trakya gezerken ziyafet çekmek isteyenlere...
Keşan'da bulunan Çamlıbel Restaurant'ta malzeme olarak süt kuzusu kullanılıyor. Satırla doğranan et, sinirinden ayrılıp meşe kömüründe pişiriliyor. Trakya gezerken ziyafet çekmek isteyenlere...
CUMHUR KAPTAN - İZMİR
Urla'ya yolu düşenlerin es geçmeyeceği bir balık restoranı olan Cumhur Kaptan, denize sıfır konumu ve muhteşem lezzetteki balıkları ile pek çok kişinin tercihlerinin başında geliyor. Mevsimine göre çıkan balıklar usta bir teknikle pişirilerek müşterilere servis ediliyor.
Urla'ya yolu düşenlerin es geçmeyeceği bir balık restoranı olan Cumhur Kaptan, denize sıfır konumu ve muhteşem lezzetteki balıkları ile pek çok kişinin tercihlerinin başında geliyor. Mevsimine göre çıkan balıklar usta bir teknikle pişirilerek müşterilere servis ediliyor.
KASAP MEHMET ZENGİN'İN YERİ - AYDIN
Aydın Yolu üzerinde bulunan Mehmet Zengin'in Yeri, Çine köftesi ve çöp şişin en lezzetlisini bulabileceğiniz mekanların başında geliyor. 50 yılı aşkın tecrübesiyle hizmet veren mekânda çöp şiş ve ayran en çok tüketilen yiyecekler arasında... Lezzeti ile öne çıkan çöp şişlerin en kötü yanı kaç tane yediğinizi bilmeden yemeye devam etmek.
Aydın Yolu üzerinde bulunan Mehmet Zengin'in Yeri, Çine köftesi ve çöp şişin en lezzetlisini bulabileceğiniz mekanların başında geliyor. 50 yılı aşkın tecrübesiyle hizmet veren mekânda çöp şiş ve ayran en çok tüketilen yiyecekler arasında... Lezzeti ile öne çıkan çöp şişlerin en kötü yanı kaç tane yediğinizi bilmeden yemeye devam etmek.
KAVAKLIK RESTAURANT - EDİRNE
Devasa bahçesinde minik havuzların ve hamakların yer aldığı Kavaklık Restaurant'ın satır köftesi civar köylerden gelen etle yapılıyor ve çok meşhur. Köy kahvaltısını ve asma yaprağından yapılan hamur işi Loznik’i özellikle tadın. Çanakkale Yolu üzerinde 10'uncu kilometrede.
Devasa bahçesinde minik havuzların ve hamakların yer aldığı Kavaklık Restaurant'ın satır köftesi civar köylerden gelen etle yapılıyor ve çok meşhur. Köy kahvaltısını ve asma yaprağından yapılan hamur işi Loznik’i özellikle tadın. Çanakkale Yolu üzerinde 10'uncu kilometrede.