MasterChef’in efsane jürisi Mehmet Şef (Yalçınkaya) Bodrum’daki Kocadon Museum Hotel’in bahçesine açtığı Denizden adlı balık restoranında bu yazın yıldızını açıkladı: Mavi yengeç. Gelin, “Orada Bir Oda Var Uzakta” ziyaretlerimizde bu hafta hem bu kişilikli oteli ve hem de Mehmet Şef’in yeni starını tanıyalım. Çünkü bir otel ve bir restoran ancak bu kadar birbirini tamamlayabilir.
#Mehmet ŞefPalamut, lüfer, barbun, kılıç, sardalya ve çipura sonbaharla birlikte bol bol göreceğimiz çeşitlerden. Nasıl pişireceğinizi düşünüyorsanız Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’taki Aqua Restoran’ın şefi Görkem Özkan’dan işin sırlarını öğrendik. Özkan “Az yağlı balıkları kızartarak, iyice yağlanmışları da ızgara yaparak değerlendirin. Sardalyayı ekmek kırıntıları ve kıyılmış taze otlarla doldurup fırınlamak da iyi bir seçenek” diyor.
#BalıkGünlük burç yorumlarınızı okudunuz mu? 8 Nisan'da aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın, 8 Nisan günlük burç yorumlarını açıkladı! Aygül Aydın, 8 Nisan 2023 Cumartesi Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor, detaylı olarak anlattı. İşte, 8 Nisan 2023 Cumartesi günlük burç yorumları...
#AstrolojiEvdeki bitkilerimiz de, can dostumuz evcil hayvanlarımız da çok kıymetli... Ancak aloe vera, sarmaşık gibi bazı bitkiler patili dostlarımızı zehirleyebiliyor. Peki, evcil hayvanlara zarar verecek bitkiler neler ve küçük dostlarımızı bunlardan uzak tutmak için ne yapabiliriz? Uzmanlara sorduk...
#Evcil HayvanlarTadı göreceli olan deniz ürünlerinden yengeç, daha çok mavi yengeç türüyle ülkemizin Akdeniz ve Ege kıyılarında karşımıza çıkıyor. Ekonomik olarak lüks bir ürün kategorisinde olan yengeç nasıl temizlenir, nasıl pişirilir püf noktalarıyla birlikte haberimizde...
#YengeçDeniz ürünleri denince akla ilk olarak balık gelir. Ancak farklı seçenekler de vardır. Bunlardan biri de yengeç... Peki yengeç nasıl temizlenir ve pişirilir? İşte farklı bir şeyler denemek isteyenler için pratik yengeç pişirme yöntemleri...
#Yengeç Nasıl TemizlenirOğlum doğduğundan beri her fırsatta bazen anne-oğul, bazen de çekirdek aile seyahat ediyoruz. Seyahatler çocuğun yeni şeylere ilgi duymasına, insanları anlayıp farklılıkları görerek saygı duymasına, daha sabırlı, uyumlu ve anlayışlı olmasına yardım ediyor. Çocuğumun Türkiye’yi ve insanını anlaması, sahip olduğu değerleri fark etmesi için mutlaka yapmasını istediğin seyahatler var. İşte o rotalar ve nedenleri…
#Çocukla Gidilecek YerlerSöyleyince basit gibi gelebilir ama en lezzetli yemeklere gereksiz süsten kaçıp sadece en temel şeyleri yaparak ulaşılıyor. Yeter ki kullandığınız ürünler doğal, yöresel, mevsiminde ve pişirdiğiniz yer odunla yanan taşfırın olsun.
#Wolfe RanchArmutlu’daki El Sabor Gastroteka, farklı lezzetlerle tanışmak isteyenleri cezbedecek bir Latin Amerika restoranı. Geleneksel ‘esnaf lokantası-kebapçı-balıkçı-meyhane’ dörtlüsü dışına çıkmaya karar verirseniz deneyin.
#PufböreğEkonominin zor durumuna ve lokanta işinde kazancın daha çok hamburger, pizza, steakhouse gibi alanlarda olmasına rağmen (çünkü bu ürünlerin maliyeti düşük ve sürümü yüksek) 2017 senesinde gastronomik açıdan beni heyecanlandıran üç yeni oluşuma tanık oldum. Şöyle bir sıralama yapabilirim...
#YekAtlas’ın aralık ayında tüm okurlarına hediye ettiği “Avrupa’dan Anadolu’ya 20 Şehir, 20 Proje, 20 Yemek” kitabında, Hollandalı şef Wilco van Herpen ve ünlü yönetmen Yüksel Aksu, Anadolu’nun 20 ilini ziyaret ediyor. AB desteğiyle hayata geçirilen 20 projeyi tanıtırken, Wilco’nun yöresel malzemelerle yorumladığı 20 yemek tarifi veriyor.
#Atlas DergisiBir kere Monte Carlo’daki evinde kalmıştım; arkadaşım Mikael Jonsson’ın mutfağında yaptığı yemekler Michelin 3 yıldız ‘Louis XV’ten daha iyiydi. Malzeme konusunda dünyanın en bilgili insanlarından biriydi ve bu konuda çok titizdi. Sonunda Londra’nın kenar bir semtinde lokantasını açtı. Şu anda Hedone’un hedonistler için dünyanın en iyilerinden biri olduğunu söyleyebilirim.
#HEDONESingapur denilince aklınıza ne gelir? Sıcak iklim, her daim nemli havası, dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri olduğu ve en ilginç yasakların uygulandığı bir ülke... Peki Singapur’un mutfağı nasıl? Gittim, gördüm ve tattım... Anladım ki, burası yemek konusunda tam bir cennet...
#SingapurMUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nin bir süre önce beldeden mahalleye dönüştürülen Dalyan’da, İztuzu Sahili, kaya mezarları, çamur banyoları ve Kaunos harabelerinden sonra mavi yengeciyle de turizme hizmet veriyor. Dalyan’daki restoranlarda, 15 Mayıs ile 15 Haziran tarihleri arasında toplam 35 bin mavi yengeçn tatilciler ve turistler tarafından tüketiliyor.