Salata önemlidir

Salatanın yardımcı yemek olarak algılandığı günler geride kaldı artık. Eskiden sadece salata yiyip sofradan kalksak iştahsız olduğumuz sanılırdı hemen. Bugünse salata, hem sağlıklı hem de pek çok ana yemekten daha lezzetli ve doyurucu olduğu için tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Mesela eskiden salatada pişmiş tavuk ya da et kullanmak beklenmezken, bugün salatalar, içlerine konulan etin pişirilme tekniğine göre çeşitlere ayrılıyor.
Bütün salata çeşitlerini yiyen biri olarak benim favorim ise biraz pahalı bir salata olmasına rağmen, deniz mahsulleriyle hazırlanan salatalar.
İçinde yengeç etinin, küçük pembe karideslerin, kalamarların olduğu yeşil salatayı yemeye doyamam.
Salatanın lezzetli olmasının en önemli etkenlerinden biri tabii ki, tadına tat katan sostur. Bu konuda ne kadar özen gösterseniz azdır.
Mesela salatada kullandığınız yeşilliklerin süzülmüş olması çok önemlidir, aksi takdirde hazırladığınız sos yaprakların üstünden akar ve lezzeti sadece dipteki malzemeye katılır.
Bence salata yeşilliği seçerken görüntüsünden çok tadına özen gösterin.
Çünkü istediği kadar iştah açıcı ve güzel görünsün, tadı tuzu olmayan yapraklar ağza alındıklarında küçük renkli kâğıt parçalarından farksız olurlar.

Haberin Devamı

BADEMLÄ° BÄ°SKOTTÄ°

Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan diyet margarin derin bir kaba koyulur. Üzerine toz tatlandırıcı, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarısı eklenip yoğrulmaya başlanır. (Bu işlem mikser yardımıyla da yapılabilir.)
Üzerine çekilmiş badem içi ve tam buğday unu azar azar ilave edilip kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur.
Hamur merdane yardımıyla dosya kağıdı büyüklüğünde ve dikdörtgen şeklinde açılır. Uzun kenarına vişne ya da kiraz şekerlemeleri dizilir.
(Şekerleme yosa bütün haldeki fındık ya da badem içleri de dizilebilir.)
Hamur uzun kenarından başlanarak rulo yapılır. Dosya kağıdı büyüklüğündeki alüminyum folyoyla hamur paket yapılır gibi sarılır.
Paket yapılan hamur buzdolabında 1 saat bekletilerek sertleşmesi sağlanır.
Hamur buzdolabından çıkarılıp üzerindeki folyo sıyrıldıktan sonra 1 santim kalınlığında dilimlenir. Fırın tepsisi yağlanır ya da üzerine fırın kağıdı serilir.
Biskottiler tepsiye aralıklı olarak dizilip 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri hafifçe sararıncaya kadar, 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp soğuması beklenen kurabiyeler servise sunulur.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

* 100 gr yumuşamış diyet margarin
* 1 yemek kaşığı toz tatlandırıcıÂ
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 adet limon kabuÄŸunun rendesi
* 4 yemek kaşığı ince çedkilmiş badem
* 1,5 su bardağı tam buğday unu
* 20-25 adet kiraz veya viÅŸne ÅŸekerlemesi

Yazarın Tüm Yazıları