Yengeç burcunda olan yılın ilk ve tek yeniayı

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Bugün sabah saatlerinde bir yeniay gerçekleşti. Bu yeniayın etkileri duygusal olarak çok köşeye sıkıştırıcı noktada olabilir. 

Aşk hayatınız veya mali durumunuz ile ilgili ciddi bazı kayıplar ya da sorunlar şu an için yaşıyor olabilirsiniz. Bu yeniayın bu kadar sizde baskı yaratıyor olması Satürn-Uranüs karesinin ve Venüs/Mars-Uranüs karesinin sert etkileri yüzündendir. Kısıtlayıcı değişiklikler veya beklenmedik kısıtlamalar içerisine girmiş olabilirsiniz. İstemediğiniz değişiklikleri getirebilir. Ayrıca, istediğiniz türde değişiklikleri yapmayı da zorlaştırır. Bu çok sinir bozucu ve gergin bir zaman içinde kendinizi hissedebilirsiniz. Ancak açık fikirli, sabırlı ve esnek kalırsanız, ilk bakışta zorluklar gibi görünen şeyler, hayatınızdaki olumsuz, kısıtlayıcı ve sınırlayıcı şeylerden kurtulmak için fırsatlara dönüştürülebilir. 

Haberin Devamı

Yengeç yeri geldiğinde cesur, inatçı ve esnektir 

Yengeçlerin sert bir kabuğu ve yumuşak bir iç yapısı vardır; bu, savunmasızlığın onurlandırılması, korunması ve saygı gösterilmesi gerektiği gerçeğini hatırlatır. Yengeçler bize her şeye ve herkese açık olamayacağımızı, duyarlılığımıza ve yumuşaklığımıza dikkat etmemiz gerektiğini, sınırlarımız olması gerektiğini, ayırt edici olmamız gerektiğini öğretir. Bir Kardinal Su burcu olarak Yengeç, değişiklikleri uygulamak, harekete geçmek, kendimizi ve başkalarını savunmak ve korumak, yaşam yaratmak ve beslemek için duygusal enerjiyi kullanmakla ilgilidir. 

Bu yeniaydan en çok Yengeçler ve yükselen yengeçler etkilenecek! Bu yüzden lütfen sakin kalsınlar ve olayları doğru yönetsinler. 

Plüton karşısında Yengeç burcunda Yeni Ay: Konforumuza Yönelik Tehditler  

Yengeç burcundaki Güneş ve Ay, 25 derece Oğlak burcunda Plüton'a karşı konumlanıyor ve bir kez daha tüm ekseni harekete geçiriyor. Zıtlıklar, kutuplaşma ve aşırı uçlar arasında devam eden bir ileri geri hareketle ilişkili 180° açılardır. Bunları genellikle başka insanlar veya dış olaylar aracılığıyla yaşarız. Bu açılarda genelde olaylar dışarıdan bir sebepten ötürü gelişir. 

Haberin Devamı

Hem Güneş hem de Ay Yengeç'teyken, bize rahatlık ve güvenlik sağlayan şeylere tutunma eğilimindeyiz:  

Bilinen ve tanıdık olanla özdeşleşiriz. Normalden daha temkinli olma eğilimindeyiz ve kendimizi incinmenin tehlikelerine maruz bırakmamayı tercih ediyoruz.Bu yüzden geçmişe duyduğumuz özlem ve eskiden kopama duygusu tetiklenip ağır bir bedensel yorgunluk getiriyor. 

Olumlu olarak, Güneş, Ay ve Plüton arasındaki açılar kendi kendini analiz etme ve kendini anlama kapasitemizi destekler. Psikolojimizi anlamamız için bize önemli anahtarlar sunma, duygusal sorunlarımıza ve kişiliğimizin reddettiğimiz, bütünleştirmemiz, kabul etmemiz ve sevmemiz gereken kısımlara ışık tutma potansiyeline sahiptir. Yaklaşan ay döngüsü boyunca, başkalarıyla olan ilişkilerimizin bu temalar hakkında fikir vermesi muhtemeldir ve bize farkında olmamız gereken bir şey gösterebilirler. 

Haberin Devamı

Merkür kare Neptün, gerçekliğin nesnel bir anlayışıyla bazı zorlukları ve günlük yükümlülüklerin ve görevlerin hızına ayak uydurmanın zorluklarını yansıtıyor. Birçoğumuz bir beyin sisi hissediyoruz, zihnimiz normalden daha yavaş olabilir, belki de verileri ve ayrıntıları işlemeye ve düzenlemeye daha az hevesli olabilir. 

Merkür şimdi Neptün'den ayrılıyor, şimdi geri harekette ve daha net bir gerçeklik perspektifine doğru ilerliyoruz. Önümüzdeki haftalarda, Merkür-Jüpiter üçgeni, uğraştığımız bu yanlış anlamaların açıklığa kavuşturulmasını ve çözülmesini kolaylaştıracak. İlk olarak mayıs ayı sonlarında ortaya çıkan sorunlar ve temalar tekrar gündeme gelebilir ve tam olarak anlaşılıp çözülebilirken, yalanlar ve yanılsamalar ortaya çıkarılıp ortaya çıkarılabilir. 

Haberin Devamı

13 Temmuz'da gerçekleşen Venüs-Mars tam hizalanması da yeni bir başlangıcı simgeliyor. Bu yön, ilişki deneyimlerimiz, arzularımız, cinselliğimiz, kendini ifade etme tarzımız ve finansla başa çıkma şeklimize göre hayatımızın yeni bir bölümünü başlatacak. 

Tam birleşmeden önceki günler, aşk, bolluk, yaratıcılık ve arzu etrafındaki eski değerleri ve sınırlayıcı inançları serbest bırakma zamanını temsil eder. Venüs-Mars kavuşumu, bize mevcut ilişkimizde yepyeni bir sayfa açma veya farklı temellere dayanan yeni bölümlere başlama şansı verir. 

Şu anda, bazılarımız canlılık ve motivasyon eksikliğini fark edebilir ve öz değerimiz ve özsaygımızla ilgili bir mücadele yaşayabiliriz: Venüs ve Mars hem Satürn'e hem de Uranüs'e kare karşıttır. Bu yönler, hüsran ve daralma duygularını vurgularken, özgürlük ve yeni deneyimlere olan ihtiyacımızı artırıyor. Yaşadığımız gerilim, sınırlayıcı ve baskıcı olarak algılanan durumlarda özgürlüğü bulmanın yaratıcı ve yenilikçi yollarını keşfetmemiz için bize ilham verebilir. 

Haberin Devamı

Öz yeterliliğinizi asla kaybetmeyin! 

Öz yeterlilik, bireyin çevresinde olup bitenlere karşı etkili olabilecek bir davranış başlatarak herhangi bir sonuç alıncaya kadar davranışı devam ettirebileceğine olan inancıdır Öz yeterlilik kişinin kabiliyetli olmasıyla birlikte kendine ve kendi kaynaklarına güvenmesi olarak anlaşılır. Başka bir deyişle, bireyin bir işin üstesinden gelmek için yeterli beceriye sahip olsa da kendine inancı düşükse bu becerilerini harekete geçirmeyebilir. 

Hayatınız içinde bulunacağınız eylemleri iyice düşünün bunları tasarlayın ve bir eylemin nasıl sizi ileriye taşıyacağını unutmayın. Gerekli yeteneklerinizin farkında olun. Yengeç burcunda gerçekleşen gökyüzü olayları çok kolay değildir. Çünkü duygular savunmasızca yüzeye vurur. Bunu kontrol etmeyi öğrenmiş olanlar kendilerini iyi hisseder. Öğrenmemiş olanlar yere serilmiş gibi hisseder. Kendinizi umutsuz bir hayatın parçası haline getirmekten vazgeçin. 

Mutlu yeniaylar dilerim….

Yazarın Tüm Yazıları