yemek sektörü haberleri sayfasında yemek sektörü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1598 yemek sektörü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Nasıl geçtiğini anlamadığımız, yaşananlarıyla dünya tarihinin unutulmazları arasına girecek bir yıl geçirdik. Mart 2020’de sanki zaman durdu, başka bir boyuta geçtik. Korona salgını yaşam akışını, alışkanlıklarımızı, iş yapış şekillerimiz neredeyse tümden değiştirdi. Hâlâ da değiştirmeye devam ediyor.
#2021Yeme-içme mekânlarının bu yıl ikinci kez ve süresi belirsiz olarak kapanması birçok kişiyi işsiz bıraktı. Bazı işletmeler paket servise döndü ama sektörün belkemiği olan garsonlar çaresiz. Aralarında yaşadığı şehri terk etmek üzere olanlar da var, garsonluktan kuryeliğe geçip idare etmeye çalışanlar da...
#GazetehaberleriYeme-içme ve eğlence, pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor. Üstelik tünelin ucunun aydınlanacağına dair bir belirti de yok. Sizi bu hafta bu dünyayı enine ve dikine bilen çok özel iki insanla tanıştırıp gelinen son durumu aktarmaya çalışacağım.
#YazarPandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen yeme-içme sektörü ve gastronomiyi bu alanın Türkiye’deki önde gelen aktörleriyle konuştuk. 3 ay boyunca kapalı kalmanın nasıl bir durum yarattığını konuştuğumuz sektör temsilcileri, gelecekte dikkat çekecek gelişmeleri şöyle sıraladı: “Hijyen çok daha önemli hale gelecek. Açık alanı olan restoranlar avantajlı olacak. Yerel tarım önem kazanacak. Doğal ve oynanmamış yemekler daha çok ilgi çekecek.”
#GazetehaberleriHazır yemek sektörüne yönelik önemli değerlendirmelerde bulunan Yakın Mutfak Genel Müdürü Erdeniz Sevinç, “Türkiye’deki istihdamın, üretimin artmasıyla bizim işimizin yoğunlaşması aynı paralelde gidiyor. Dolayısıyla yeni açılacak olan alanlar ve yatırımlar bizim işlerimizin artışı için hep bir potansiyeldir. Türkiye’deki büyümenin etkisiyle 2025’ten umutluyuz” dedi.
#Yakın Mutfak Genel Müdürü Erdeniz SevinçCumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#YüzdeyüzCumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#1Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) verilerine göre, Türkiye’nin 2021 yılında e-ticaret hacmi 381.5 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu dönemde, e-ticaretten verilen sipariş adedi sayısı geçen yıla göre yüzde 46 arttı ve 3 milyar 347’ye ulaştı.
#Ticaret BakanlığıKafe ve restoranlarda paket servisine geçilirken bazı dönercilerde kapanış saatine yakın kilolarca dönerin satılamadığı gözlendi. Tavuk etlerinin çabuk bozulduğunu söyleyen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, hamilelerin düşük yapmasına neden olan 'listeria' bakterisinin tavuk etinde çok miktarda görüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Var, çoğu vatandaşın karın ağrısı çektiğini ancak soğuk havalardan dolayı üşüttüklerini zannederek hastaneye gitmediğini söyledi.
#AdanaNasıl geçtiğini anlamadığımız, yaşananlarıyla dünya tarihinin unutulmazları arasına girecek bir yıl geçirdik. Mart 2020’de sanki zaman durdu, başka bir boyuta geçtik. Korona salgını yaşam akışını, alışkanlıklarımızı, iş yapış şekillerimiz neredeyse tümden değiştirdi. Hâlâ da değiştirmeye devam ediyor.
#2021Biz Hindiyi bir Bursaspor maçlarında Teksas taraftarları arasında söylediğimiz ‘’Hindi baba hindi hey Allah‘’ nidalarından, bir de İngiltere -Türkiye maçlarında kaybettiğimizde, İngiliz gazetelerinin Türkiye’yi kastederek hindiyi doldurduk, pişirdik diye bizlerle dalga geçmelerinden biliriz.
#BursaGıda Teknolojisi (MYO) bölümü, yiyecek ve içecek üretimine odaklanmış olan bir eğitim programıdır. Sizin için Gıda teknolojisi (MYO) bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları ile alakalı konuları tüm detayları ile birlikte derledik.
#Gıda Teknolojisi (Myo) Bölümü Nedir?Yeme-içme mekânlarının bu yıl ikinci kez ve süresi belirsiz olarak kapanması birçok kişiyi işsiz bıraktı. Bazı işletmeler paket servise döndü ama sektörün belkemiği olan garsonlar çaresiz. Aralarında yaşadığı şehri terk etmek üzere olanlar da var, garsonluktan kuryeliğe geçip idare etmeye çalışanlar da...
#GazetehaberleriYeme-içme ve eğlence, pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor. Üstelik tünelin ucunun aydınlanacağına dair bir belirti de yok. Sizi bu hafta bu dünyayı enine ve dikine bilen çok özel iki insanla tanıştırıp gelinen son durumu aktarmaya çalışacağım.
#YazarTemmuz ayında kartlı ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27’lik güçlü bir artışla 112 milyar TL’ye ulaştı. Kartlarla yapılan her 5 TL’lik ‘Kamu/Vergi’ ödemesinin 3 TL’si internetten gerçekleştirildi. Bayramda 10,5 milyar liralık ödeme kartlarla yapılırken, Arife Günü’nde kartlı ödeme adedinde rekor kırıldı.
#Bankalararası Kart MerkeziBankalararası Kart Merkezi'nin açıkladığı verilere göre, temmuz ayında kartlı ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27'lik güçlü bir artışla 112 milyar TL'ye ulaştı. Kartlarla yapılan her 5 TL'lik “Kamu/Vergi” ödemesinin 3 TL'si internetten gerçekleştirildi. Bayramda 10,5 milyar liralık ödeme kartlarla yapılırken, Arife Günü'nde kartlı ödeme adedinde rekor kırıldı.
#BkmTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de elektronik ticaret (e-ticaret) hacminin 2019 yılı itibarıyla 136 milyar lira olarak gerçekleştiğini belirterek, "Bu senenin ilk 5 ayında, özellikle de Kovid-19 salgını sürecinde e-ticaret hacmi, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 48 artışla 63,3 milyar lira olarak gerçekleşti." dedi.
#E-TicaretPandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen yeme-içme sektörü ve gastronomiyi bu alanın Türkiye’deki önde gelen aktörleriyle konuştuk. 3 ay boyunca kapalı kalmanın nasıl bir durum yarattığını konuştuğumuz sektör temsilcileri, gelecekte dikkat çekecek gelişmeleri şöyle sıraladı: “Hijyen çok daha önemli hale gelecek. Açık alanı olan restoranlar avantajlı olacak. Yerel tarım önem kazanacak. Doğal ve oynanmamış yemekler daha çok ilgi çekecek.”
#GazetehaberleriBir ‘San Sebastian cheesecake’ kavgasıdır gidiyor. Altında hem tescil karmaşası hem de artık toplumumuza iyice yerleşen, fazla uğraşmadan başarı elde etme kolaycılığı var. Doğru düzgün kazandibi yapmayı unutup ismini telaffuz edemediğimiz bir tatlının peşinde koşma kısmıysa trajikomik!
#Vedat Milor