Uluslararası Altın Koza Film Festivali’ne, Adana’ya gelip meslektaşım Mehmet Uluğtürkan’la buluşmamak olmazdı. Çukurova bölgesinin ekonomi gazetesi Refleks’in yayın yönetmenliğini yapan Uluğtürkan, çok satan tarihi romanların da yazarı. Son romanı “Rüsumat”, Kurtuluş Savaşı’nda Ruslardan alınan cephaneyi İnebolu’ya taşıyan, düşman donanmasından gizlenmek için önce batırılıp sonra yüzdürülen efsane geminin hikayesi.
#Mehmet UluğtürkanHer mevsim geçişinde şaşırtır Antalya. Özellikle şu dönemde aynı gün içinde hem kayak yapılabilen hem de denize girilebilen bu mucizevi şehir, her hava koşulunda canlı. Mesela bugünlerde Saklıkent’te kayak yaptıktan sonra Konyaaltı’nda denize girmek burada adeta bir gelenek.
#SeyahatAntalya denizi, güneşi, kumu ile olduğu kadar lezzetleriyle de sizi mutlu edecek bir şehir. Akdeniz deyince akla ilk deniz ürünleri gelse de Antalya mutfağında Yörük geleneği ön plandadır. Et, balıktan daha çok tercih edilir ve Antalya mutfağında et önemli bir yer bulur. Antalya’ya gelip de köfte-piyazının tadına bakmayan yoktur mesela. Birçok lezzette tahin kullanılır. Piyazı, hibeşi, kabak tatlısı tahinli yenir ve damak çatlatır. İşte size Antalya’dan en lezzetli mekânlar…
#Antalya LezzetleriYaz aylarında milyonlarca insan dünyanın dört bir yanından Antalya’ya adeta akın ediyor. Kimi her şey dahil otellerde denizin ve güneşin tadını çıkarıyor, kimi küçük pansiyonlarda hem doğanın hem de tarihin zenginliğini yaşıyor. Antalya bu, her isteğe göre bir yaz tatili alternatifi sunabiliyor.
#AntalyaYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiAdının yanına hemen bir ‘kebap’ eklemeye alışkınız. Haksız da sayılmayız, kebabı insanın aklını başından alabilir. Ama Adana mutfağını kebapla sınırlamak da çok yanlış. Bulgurun, unun, sebzenin önemli bir yeri var bu şehirde. Çeşit çeşit çorbaları, damak çatlatan köfteleri ve ilginç tatlılarıyla lezzet başkentlerimizden biridir Adana...
#Adana YemekleriIsparta'da bulunan Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi'nde, kız ve erkek öğrencilerin öğle yemeklerini ayrı yemesi yönünde başlatılan ve tepkiler üzerine geri çekilen uygulama bugün protesto edildi. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) bir grup öğrenci, protesto olarak okulun bahçesinde kızlı erkekli tost yedi.Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ-DHA
#TostAntalya Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri. Dünyanın dört bir yanından insanlar geliyor bu güzel şehre. 30-40 yıl önce küçük bir Akdeniz kentiyken bugün bir marka oldu. Yerleşik nüfusunun yaklaşık 20 katı ziyaretçiyi ağırlıyor her sene. On binlerce yabancı, yerleşik hayat sürdürüyor burada. Bir o kadar da Türk, metropollerdeki sıkıntılarını unutmak için gidiyor. Böylece her sene yepyeni mekanlar açılıyor.
BİR - Ergenekon soruşturmasının ikinci gözaltı dalgasının babalarından ATO Başkanı Sinan Aygün, "Atatürk’ü sevmekle suçlanıyorum" diye bir açıklama yapmış... Benim aklıma ise "Başıma bir iş gelmeyecekse Atatürk’ü sevmiyorum" diyen türbanlı kızımız geldi... İkisini bir arada düşündüğümde "Ne iş yahu? Atatürk’ü sevmek de suç, sevmemek de" şeklinde bir özet geçiyorum, başıma bir şey gelmeyecekse...