Güncelleme Tarihi:
GELENEKSEL Türk mutfağının İzmir'deki temsilcilerinden olan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, alanında uzman isimler tarafından "İftarın En İyi 10 Adresi" arasında üçüncü sırada gösterildi.
Aralarında, gastronom Gönül Paksoy, mutfak kültürü araştırmacısı Nedim Atilla, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç, şef Rafet İnce, Yiyecek İçecek Uzmanı Osman Serim, şef Vedat Başaran, yemek yazarı Ayşe Tüter, Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin, araştırmacı yazar Ebru Omurcalı ve Yemek Stilisti Aydan Üstkanat'ın bulunduğu jüri, Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nı Türkiye'nin en iyi iftar menüsü hazırlayan üçüncü lokantası olarak seçti.
Türkiye'de birbirinden güzel tatları sunan şehir mutfakları arasına İzmir'den listeye girmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nın üçüncü kuşak işletmecisi Alpay Okyay, geleneksel Türk lokantası olarak ramazan ayında iftar geleneğini sürdürdüklerini söyledi. Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün iftara özel tatlar hazırladıklarını vurgulayan Okyay, özellikle yaz aylarına özel yemekleri misafirlere sunduklarını ifade etti.
Listeye giren diğer lokantalar; Asitane /İstanbul, Hünkar / İstanbul, Kanaat Lokantası / İstanbul, Çiçek Lokantası / Ankara, Lokmahane / Konya, Sahrap / İstanbul, Yedi Mehmet / Antalya, Hatay Sultan Sofrası / Hatay, İmam Çağdaş / Gaziantep oldu.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF