Soğanı yağla kavurup sonra sebzeyi koyma alışkanlığınızdan vazgeçelim. 1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığından fazla yağ koymayalım. Tuzu yemek piştikten sonra atalım. Karnabahar sevmiyorsanız bu sebzeyi bir de pizza tabanı olarak yemeyi deneyin. Sebze yemeklerinin lezzetini ve besin değerini arttıracak 13 önerim var.
#SağlıkTürk mutfağında bir hayli önemli bir konuma sahip olan patlıcan, ana yemeklerin içerisinde ve salatalarda sık sık kullanılmaktadır. Hem sağlık açısından yararları, hem de lezzeti ile sofralardan eksik olmayan patlıcan, esasında yaz sebzesi olmaktadır. Kış aylarında tezgahlarda çok daha az görülse de, patlıcanlı olan tarifler, mutfaklardan dört mevsim boyunca eksik edilmemektedir. Yaz aylarında taze bir şekilde alınan patlıcanlar uygun yöntemler ile muhafaza ederek arzu edilen zamanlarda yemek yapımında kullanabilmektedir. Sizin için patlıcanın buzdolabında ve buzluk içerisinde nasıl saklanabildiğini detayları ile derledik.
#PatlıcanŞimdi son tazelerini bulabileceğimiz, kurusunuysa yıl boyu yiyebileceğimiz bamyaya burun kıvıran çoktur. Misal Yayın Yönetmenimiz Ahmet Hakan da geçen hafta yazısında “bamyadan uzak durma konusunda milim geri adım atmadığını” anlattı. Belli ki Konya’nın meşhur bamya çorbasını veya ekşili, nohutlu, etli Adana usulünü henüz tatmamış...
#BamyaYaz sebzesi domatese ne yazık ki kışın hasret kalıyoruz. Türk mutfağında birçok yemeğinin içerisinde kullanılan domatesi, sağlıklı bir şekilde ve lezzetini koruyarak tüketmenin yolu ise konserveden geçiyor. Peki, kışlık domates nasıl yapılır? İşte, ilk kez yapacaklar için konserve domates tarifi…
#Kışlık Domates Nasıl YapılırYüksek su içeriğine sahip, besin öğeleri ve antioksidan açısından zengin olan sebze ve meyveler, sıcak havaların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmede etkili oluyor. Diyetisyen Şebnem Kandıralı, sıcak havalarda sağlığı korumaya yardımcı olan bu sebze ve meyveler hakkında bilgi verdi.
#SebzeYedikule’nin asırlık bostanı, yerine yapılacak şehir parkı için yok ediliyor. Oysa ikisi bir arada pekala yaşayabilir. Yaşamalı da. Kilometrelerce uzaktan litrelerce benzin yakarak gelen marul yerine mahallenin bostanından alışveriş yapabilsek, sürdürülebilir bir yaşam için önemli adım olmaz mıydı?
Şerife Tunçgenç ve Mustafa Tunçgenç "Giritli Türklerin Mutfağından Ot ve Sebze Yemekleri" adlı kitabı birlikte hazırladılar. Şerife Tunçgenç, 1924’te mübadele dolayısıyla Girit’ten İzmir’e göç eden Hanyalı bir ailenin kızı. 55 yıl boyunca kendi ailesinden öğrendiği bu yemek tariflerini mutfağında uyguladı.
KURAKLIK nedeniyle ürünü tarlada yanan üretici ilginç yöntemlerle çözüm yolları arıyor. Denizli'ye bağlı Güney İlçesi'nin köylerinde Karadenizliler'in pratik zekasına şapka çıkartacak yöntemle sulama yapılıyor. Dağdan aşırılıp havadan geçirilen hortumlarla organik üretim yapılıyor.