Patlıcan yemeğinde en iyi 10 adres

Güncelleme Tarihi:

Patlıcan yemeğinde en iyi 10 adres
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2005 00:43

Bir yaz sebzesi olan ve sıcak iklimlerde yetişen patlıcan, Türk mutfağının demirbaşlarından. Patlıcanla akla gelen her tür yemeği yapıyoruz.

Zeytinyağlısı, etlisi, pilavı, böreği, salatası, çorbası hatta reçeli bile var. İçerdiği A vitamini ve fosforla sinirleri teskin eden, kalp sağlığına faydalı olan patlıcan, kansızlığa da iyi geliyor. Restoranlar özel tarif ve soslarla patlıcandan binbir çeşit lezzet çıkartıyor. Biz de bu hafta jüri üyelerimize, hazır mevsimi de gelmişken, patlıcanı nerede yiyelim diye sorduk. İşte Türkiye’nin patlıcanlı yemeklerde iddialı 10 adresi.

EN İYİ 10

1. Kanaat - İSTANBUL

2. Hünkar - İSTANBUL

3. Hacı Salih - İSTANBUL

4. Onur Kebap - ADANA

5. Muhabbet Restoran - ANTALYA

6. Pandelli - İSTANBUL

7. Hacı Arif Bey - ANKARA

8. Urfa Ev Sofrası - URFA

9. Boğaziçi Ocakbaşı - İZMİR

10. Parlak Restoran - ANTALYA

KANAAT

Patlıcan kebabını deneyin

1933’ten bu yana hizmet veren Kanaat Lokantası, Üsküdar’ın klasiklerinden. Kargılı Ailesi’ne ait lokantanın aşçısı da aileden biri. Kanaat’te patlıcan kebabı, patlıcanlı beğendi, patlıcan pilavı, patlıcan oturtma, patlıcanlı parmak kebabı var. Patlıcan kebabı, beğendisi ve parmak kebabı çok popüler. Şubesi olmayan Kanaat, haftaiçi her gün açık ve rezervasyon gerekmiyor. Patlıcanlı soğuk ve sıcak yemeklerin fiyatları 5 ile 8 YTL arasında değişiyor. Tel: (216) 553 37 91

HÜNKAR

Salatası parmak ısırtıyor

Közlenmiş patlıcanla yapılan imam bayıldı, karnıyarık, şakşuka, hünkar beğendi, patlıcanlı parmak kebabı, patlıcan salatası ve oturtma, Hünkar’ın zengin patlıcanlı yemek mönüsünde yer alanlardan bazıları. Keçi peyniri ile yapılan zeytinyağlı patlıcan salatası, beğendisi, karnıyarık ve imambayıldısı en çok beğenilen yemeklerden. Etiler ve Nişantaşı’nda hizmet veren Hünkar’ın sahibi ve şefi Feridun Ügümü. Rezervasyon şart. Hünkar’da 7 YTL’ye zeytinyağlı patlıcan, 15 YTL’ye patlıcanlı istim kebabı yiyebilirsiniz. Nişantaşı Tel: (212) 225 46 65

HACI SALİH

Beş çeşit patlıcanlı yemek

1944’ten bu yana hizmet veren Hacı Salih Lokantası’nda kuzu patlıcanlı beğendili kebap, patlıcanlı çömlek kebabı, patlıcanlı yaz türlüsü, patlıcan musakka ve zeytinyağlı imambayıldı var. Hacı Salih’in en çok beğendisi ve imambayıldısı tercih ediliyor. Abdullah Mozvüt’ün sahip olduğu Beyoğlu’ndaki restoran, pazar hariç her gün saat 11.00 - 22.00 arası açık. Tel: (212) 243 45 28

ONUR KEBAP

Kızartma değil közde

Adana’daki Onur Kebap Salonu’nun mönüsünde patlıcan kebabı ve meze çeşitleri ayrı bir yer tutuyor. Şevket Özboy ile Nadir Giray’ın işlettiği Onur Kebap Salonu’nda patlıcan kebap, hünkar beğendi, alinazik, güveç, babagannuş, söğürme ve kızartma patlıcan severlerin tercihi oluyor. Biftek tike ve simit kebabı parçalarıyla hazırlanan hünkarbeğendi özellikle ilgi çekiyor. Daha hafif olsun diye patlıcanı yağda kızartmak yerine közde pişiriyorlar. Süt ve kaşar peyniriyle yoğurarak lezzetini zenginleştiriyorlar.

Patlıcan kebap 5, hünkarbeğendi 8, alinazik 7, patlıcan söğürme, babagannuş, patlıcan kızartma 1.5 YTL. Tel: (322) 454 66 30

MUHABBET RESTORAN

Ege ve Akdeniz mutfağı

Antalya Konyaaltı Sahili’nde, Beach Park içerisindeki Muhabbet Restoran, Ege ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı mönüsüyle iki yıldır hizmet veriyor. Hünkarbeğendi, Osmanlı güveci, istim kebabı en beğenilen yemeklerden. Yunus Sağlam ve yardımcısı Akif Kılınçoğlu ile Gülşen Kırak’ın sorumlu olduğu mekanda geleneksel mönüler ve patlıcanlı yemekler ağırlıkta. Her akşam canlı müzik var. Hünkarbeğendi 12, Osmanlı güveci 11, Ege usulü patlıcan salatası 4, istim kebabı 10, babaganuş 4 YTL. Tel: (242) 238 29 72

PANDELLİ

Osmanlı mutfağından patlıcanlı börek

1901’den bu yana açık olan Pandelli, Cemal Biberci ve Dr. Hristo Çobanoğlu’na ait. Bir şubesi de Atina’da olan tarihi restoranın en sevilen patlıcanlı yemeği özel patlıcanlı börek. Osmanlı Mutfağı’ndan örneklerin sunulduğu Pandelli’de patlıcan kebabı, patlıcan beğendi, patlıcanlı salata, patlıcan dolması, imambayıldı var. Mısır Çarşısı içinde olduğu için sadece öğlenleri 11.30 ile 16.00 arasında açık. Patlıcanlı börek, patlıcan dolması ve imambayıldı 6, patlıcan kebabı ve beğendi 18 YTL. Tel: (212) 527 39 09

HACI ARİF BEY

Antalya’dan çekirdeksiz patlıcan

Kavaklıdere Güniz Sokak’taki Hacı Arif Bey, 1986 yılından beri hizmet veriyor. Sahibi Mehmet Arif Özemir. Personelin varlığı uzun ömürlü. İşletme Müdürü Niyazi Şahin 19 yıldır burada çalışıyor. Gaziantep ve Güneydoğu mutfağını mönüsüne taşıyan Hacı Arif Bey’in aşçısı Karslı Kasım Aras. O da restoran kurulduğundan beri burada. Patlıcan kebap ve alinazik olmak üzere iki çeşit patlıcanlı yemek var. Patlıcan kebapta patlıcanın özellikle çekirdeksiz olanı tercih ediliyor. Patlıcan Antalya’dan getirtiliyor. Alinazik için patlıcan hafif közleniyor, zırhlanarak sarmısaklı yoğurt üzerine servis yapılıyor. İsteğe göre üzerine tavuk, kıyma ve kuzu şiş de konulabiliyor. İki yemek de 8.50 YTL. Tel: (312) 467 00 67.

URFA EV SOFRASI

Urfa’da akla ilk gelen adreslerden

Urfa’da patlıcanlı kebap dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri. 20 kişilik kadrosu ile hizmet veriyor. Patlıcanlı kebabın yanında özel hazırlanmış bostana salatası veriliyor. 3 yıldan bu yana faaliyet gösteren Urfa Ev Sofrası’nın işletmecisi Faruk Atlas. Özel yapım patlıcanlı kebabın porsiyonu 6 YTL. Telefonla evlere ve işyerlerine servis yapılıyor. Tel: (414) 315 35 35

BOĞAZİÇİ OCAKBAŞI

Jülyen kebap var

Mustafa Şerifoğlu’nun sahibi olduğu İzmir Bostanlı’daki Boğaziçi Ocakbaşı Restoran, 13 yıldır et ve kebap yemekleri ile hizmet veriyor. İki katlı, 200 kişi oturma kapasiteli Boğaziçi Ocakbaşı, haftanın yedi günü açık. Aşçıbaşı Veysel Samsama. Mönüde patlıcanlı beğendi, patlıcanlı kebap, Boğaziçi jülyen kebap, alinazik, babagannuş, söğürme yer alıyor. Patlıcanlı kebapların porsiyonu 15 YTL. Tel: (232) 330 00 13

PARLAK RESTORAN

Karnıyarık üzerine kaşar

Antalya Kazım Özalp Caddesi’ndeki Parlak Restoran, 56 yıldır hizmet veriyor. Ev yemeklerinin ön planda olduğu restoranda musakka, karnıyarık ve patlıcan yahnisi çok beğeniliyor. Parlak’ta istek üzerine karnıyarığın üzerine kaşar peyniri de koyuluyor. Özellikle kent merkezindeki esnaf ve civardaki memurlar, öğle yemekleri için Parlak Restoran’ı tercih ediyor. Musakka ve karnıyarık 4.50, patlıcan yahnisi 3.50 YTL. Tel: (242) 241 91 60
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!