Mayo Clinic’te geliştirilen ve vücuttaki önemli bir proteini destekleyen senolitik ilaçların yaşlanmayı yavaşlattığı görüldü. İnsanlar üzerinde yapılan deneylerde Alzheimer, diyabet ve böbrek yetmezliği gibi çeşitli hastalıklara olumlu etki eden bu ilaçların yakın gelecekte hap halinde kullanımı amaçlanıyor.
#Umut Fırat Eroğlu30 yaş ve üzerinde yaşlanmanın etkileri yüzün orta kısmında kendini göstermeye başlar. 30 yaşına gelindiğinde, yüzün ayrılmış bağları çeşitli faktörlerin etkisi altında zayıflamaya başlar ve yüz dokularının azalmasına yol açabilir. Bu yaşlanma etkileri için ilk akla gelen yöntem yüz germedir. Ancak estetik cerrahi, yüzün orta bölgesine en az faydayı sağlayan işlemdir.
#BotoksGazeteci Henry Trewhitt, gözlerini Başkan Ronald Reagan'a kararlıkla dikti ve "Sayın Başkan, birkaç haftadır düşündüğüm bir konuyu gündeme getirmek ve bunu da özellikle ulusal güvenlik açısından yapmak istiyorum" dedi. Takvimler, 1984 yılının Ekim ayını gösteriyordu. Bir dört yıl daha başkanlık görevini sürdürmek için kampanyasına devam eden Reagan, rakibiyle canlı tartışma programında karşı karşıya gelmişti.
#KarakterCilt bakımı için elinizden gelen her şeyi yapıyoruz. Görmediğimiz dermatolog ve estetisyen kalmıyor. Ancak zamanla bu kadar ürün ve bilgi karmaşası içinde yapmamız gereken en basit şeyleri bile unutuyoruz. Yola ne için çıkmıştık ve istediğimiz o duru cilde bizi ne ulaştıracak artık tam olarak bilmiyoruz. İşte tam bu noktada bazı basit bilgilere sığınmakta çok büyük yarar var. En azından birçok dermatolog böyle düşünüyor. Cildinize daha iyi bakmak için yapacağınız 3 basit şeyi hemen aşağıya bırakıyoruz.
#KadınCilt bakımı için elinizden gelen her şeyi yapıyoruz. Görmediğimiz dermatolog ve estetisyen kalmıyor. Ancak zamanla bu kadar ürün ve bilgi karmaşası içinde yapmamız gereken en basit şeyleri bile unutuyoruz. Yola ne için çıkmıştık ve istediğimiz o duru cilde bizi ne ulaştıracak artık tam olarak bilmiyoruz. İşte tam bu noktada bazı basit bilgilere sığınmakta çok büyük yarar var. En azından birçok dermatolog böyle düşünüyor. Cildinize daha iyi bakmak için yapacağınız 3 basit şeyi hemen aşağıya bırakıyoruz.
#Cilt BakımıLondra'daki King Üniversitesi bilimadamları, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde sıklıkla görülen bir deri hastalığı üzerinde çalışma yaparken, önemli bir keşifte bulundu. Ciltte kızarıklıklara yol açan Lipoid proteinosis adlı deri hastalığını inceleyen bilimadamları, hastalığa yol açan mutasyona uğramış geni buldular.
Kanada'nın New Brunswick eyaleti, 2018 yılından beri tuhaf olaylara sahne oluyor. Çoğu gençlerden oluşan 430 kişiyi pençesine alan gizemli bir hastalık, 39 can kaybına yol açtı. O günden bu yana ne hastalığın adı konabildi ne de sebebi tespit edildi. Ancak vaka sayıları artmaya devam ediyor. İşte filmlere konu olabilecek olaylar zinciri...
#KanadaSağlıklı yaşamak ve sağlıkla yaş almak herkesin hayali. Bu bağlamda yaşam tarzı özellikle de beslenme ve egzersiz alışkanlıkları en az genler ve çevresel faktörler kadar etkili. Sağlıklı yaşlanma konusunda uzman olan Dr. Michael Roizen, beslenme ve egzersiz tercihleriyle biyolojik yaşını 20 yıl geriye çektiğini söyledi. Peki ama nasıl? İşte Roizen'ın kendi hayatında uyguladığı yedi temel prensip...
#Sağlık‘YAŞLANMAK’ herkese göre farklı bir terim… Kimisi ‘geçen yılları niye umursayayım, ruhum genç olduktan sonra’ der; kimisi de ‘yaş 35 yolun yarısı eder’ diye konuşur. Hissiyatı bir kenara bırakırsak hem biyolojik hem de metabolik olarak yaşlandığımız gerçeği maalesef yadsınamaz. Bilimsel tanımına göz atacak olursak ‘yaşlanmak’, ‘hayatta kalma ve doğurganlık için gerekli olan fizyolojik fonksiyonların zamana bağlı olarak bozulması’ olarak tanımlanır. 2030 yılında tüm dünya nüfusunun beşte birinin 65 yaş üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün Sağlıklı Yaşlanma Raporu’na göre 2024’te Avrupa kıtasında 65 yaş ve üstündeki birey sayısının 15 yaşın altındaki birey sayısını geçtiği belirtilerek, artık ‘sağlıklı yaşlanma’nın tüm ülkeler tarafından dikkate alınması gereken bir kavram olduğu vurgulandı.
#1Yaşlanma kaçınılmaz bir süreçtir ve vücudumuzun pek çok bölgesini etkiler. Bu süreç, genellikle ciltte kırışıklıklar, elastikiyet kaybı ve sarkmalar olarak görülür. Ancak, bazen göz ardı edilen bir durum olan kaş düşüklüğü, yaşlılık belirtilerinden biri olarak karşımıza çıkabilir. Özellikle ilerleyen yaşlarda kadınları rahatsız eden kaş düşüklüğü problemi ile ilgili merak edilenleri Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, anlattı.
#Kaş Düşüklüğü20’li yaşlarda botoks yaptırmak isteyene "Daha hiç kırışıklığın yok bu yaşta botok mu yaptırılır' denir, yüzümüzde azıcık çizgi belirse "Botoks için geç kalmışsın, kırışıklıklar yüzünde yer edecek" diye panik havası estirilir.Her kafadan bir ses çıkıyor ama dermatolog ve plastik cerrahlar, botoks yaptırmaya başlamak için en uygın zamanın ne zaman olduğunu söylüyor?
#BotoksHamilelik bir biyoloji harikasıdır. Ancak yeni araştırmalar bu başarının bir bedeli olabileceğini gösteriyor. Bilim insanları, daha önce hiç hamile kalmamış kadınlara kıyasla hamile kalmış kadınların daha fazla biyolojik yaşlanma belirtisi gösterdiğini tespit etti. Araştırmaya göre, bir kadın ne kadar çok kez hamile kalmışsa, biyolojik yaşlanma hızı da o kadar hızlı oluyor. İşte çok ilginç detaylar…
#HamilelikKonu gıda takviyeleri, özellikle de multivitaminler olunca kafalar karışık. Piyasada birbirinden farklı içeriklere ve etkilere sahip birçok farklı multivitamin bulunuyor. Peki ama kimler multivitamin almalı? Kendi ihtiyacımıza en uygun multivitamini nasıl seçebiliriz?
#Sağlık