yağların faydaları haberleri sayfasında yağların faydaları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 206 yağların faydaları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Stres, baş ağrısı, anksiyete... Evlerde hepimiz birçok fiziksel ve ruhsal sorunla baş ediyoruz. İşte bu süreçte aromaterapik yağlar kurtarıcı olabilir. Bitkilerin; kök, sap, tohum ve çekirdeklerinden elde edilen yağlar yüzyıllardır ruh, beden, zihin dengesi için kullanılıyor. İşte sizin de evde kullanabileceğiniz 7 aromaterapik yağ ve kullanım şekilleri...
#Aromaterapik YağEgzama en çok alerji ve stres sonucu görülen bir deri hastalığıdır. Ciltte kızarıklık, kuruluk, kaşıntı, içi su dolu kabarcıklar ve ciltte şişme gibi belirtilere yol açan, yaygın bir şekilde her yaştan insanda görülebilen kronik bir deri hastalığıdır.
#Doğal YağlarBitkisel yağların faydaları saymakla bitmez. Bu yağlardan bir tanesi de kakao yağı olup ne işe yaradığı sıkça webde aranmaktadır. Organik ve doğal besin, kozmetik dönüşümünden sonra bitkisel içerikli ürünler daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. Bu yüzden kakao yağı da daha sık kullanılmaktadır. Faydalarını, nasıl elde edileceğini merak edenler için tüm detayları derledik.
#Kakao YağıStres, baş ağrısı, anksiyete... Evlerde hepimiz birçok fiziksel ve ruhsal sorunla baş ediyoruz. İşte bu süreçte aromaterapik yağlar kurtarıcı olabilir. Bitkilerin; kök, sap, tohum ve çekirdeklerinden elde edilen yağlar yüzyıllardır ruh, beden, zihin dengesi için kullanılıyor. İşte sizin de evde kullanabileceğiniz 7 aromaterapik yağ ve kullanım şekilleri...
#Aromaterapik YağEgzama en çok alerji ve stres sonucu görülen bir deri hastalığıdır. Ciltte kızarıklık, kuruluk, kaşıntı, içi su dolu kabarcıklar ve ciltte şişme gibi belirtilere yol açan, yaygın bir şekilde her yaştan insanda görülebilen kronik bir deri hastalığıdır.
#Doğal YağlarDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz Problemleri14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü vesilesiyle kriterlerini, öncesi ve sonrasında neler gerektiğini ve kan bağışlamanın faydalarını uzmanlara sorduk: “Yaşlanmayı geciktirir, bağışıklığı destekler ve yeni kan üretimini uyararak vücut verimini arttırır.”
#Kan BağışıYemeğinizi hangi sırayla yiyorsunuz hiç düşündünüz mü? Sosyal medya şu sıralar ‘besin sıralaması’ ile ilgili tavsiyelerle çalkalanıyor. Tabağınızda önce yeşillikleri (lif), sonra tavuğunuzu (protein) ve en son kızarmış patatesinizi (karbonhidrat) tüketmenin yemek yeme isteğini azaltacağını, iltihaplanmayı azaltacağını ve sizi diyabetten korumaya yardımcı olacağı iddia ediliyor. Peki bilim bunu destekliyor mu?
#YemekBu hafta mezoterapi uygulamalarından bahsedeceğim. Yaşlanmayla birlikte cildinizde minik kırışıklılar, lekeler oluşabilir. Bu nedenle cildinizi canlandırmak ve daha canlı bir görünüm isteyebilirsiniz. Tüm bunlar için cilt içine ‘mikroenjeksiyon uygulanmasına’ mezoterapi diyoruz. Yaz öncesi mezoterapilere başlamanın tam zamanı...
#Op. Dr. Hasan ÇelikGünlük hayatta kilo kaybetmek isteyen birçok kişi güne tarçınlı su içerek başlıyor. Eski çağlardan itibaren çeşitli sağlık problemlerini gidermek amacıyla tüketilen tarçınlı suyun faydaları saymakla bitmiyor. Yağların kiloya çevrilmesini önleyerek metebolizmayı hızlandıran tarçınlı su kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Birçok etkisiyle ise yaşlanmanın önüne geçiyor.
#Tarçınlı SuKalp hastalıklarının ortaya çıkışında pek çok etken bulunuyor. İlk başta akla fiziksel hareketlilik, sigara-alkol tüketimi ve stres gibi faktörler gelse de en önemli unsur beslenme şekli! Bitkisel beslenmenin önleyici etkilerini araştıran bilim insanları, kalp sağlığını tehdit eden yüksek kolesterole karşı artık Portfolio (portföy) diyetini öneriyor. Yeni yapılan çalışmayla bir kez daha etkisi kanıtlanan diyet, sağlık için sihirli bir çözüm olarak yorumlanıyor. Peki Portfolio diyeti nasıl oluyor da kalp hastalıklarını önlüyor? Diyette hangi besinleri tüketmek gerekiyor? Popüler diyetlerin tahtını sallamaya aday olan Portfolio diyetini Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkGıda takviyesi kullananan, sağlığa faydalı olduğunu düşünen milyonlarca insan var. 'Süper haplar' olarak piyasada olanbu takviyeler, gerçekten iddia ettikleri etkilere sahip mi? Onca insan parasını çöpe mi atıyor? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#Gıda TakviyesiMilyonlarca insan faydalı olduğunu düşünerek gıda takviyesi kullanıyor ancak bazı uzmanlar, bunların işe yaradığına dair çok az kanıt olduğunu söylüyor. 'Süper haplar' olarak piyasaya sürülen gıda takviyeleri, gerçekten iddia ettikleri etkilere sahip mi? Onca insan parasını çöpe mi atıyor? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#SağlıkBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiPerugia Üniversitesi Gıda Teknolojileri Bölümü profesörü, kaliteli zeytinyağı üretim teknolojileri üzerine uzmanlaşmış profesör Maurizio Servili’yle Antep, Kilis, Nizip’te bir dizi seminer gerçekleştirdiğimizden bahsetmiştim. Servili Nizip’te üreticilerden gelen “teknoloji nereye gidiyor” sorusu üzerine karasudan polifenol elde ettikleri bir araştırmadan bahsetti.
#Maurizio Servili