Çikolatanın en yoğun hissedildiği tatlılardan biri olan brownie, popülerliğini koruyor. Tatlı krizlerini en az malzemeyle, en enfes şekilde son veren brownieyi bazıları ıslak sever, bazıları da kek kıvamında. Kimisi içine ceviz ekler, kimisi eklemez. Peki, hiç tahinli brownie denediniz mi? İşte, tahinli brownie tarifi
#Tahinli Brownie NasılŞeflerin dünyasına girmek zorlu ve yorucu bir süreç gibi görünebilir. Sonu gelmeyen tarif ve lezzet çılgınlığına dâhil olmadan da başarılı bir şef gibi yemekler hazırlayabilirsiniz. Önerimiz tatlılardan başlamanız. Bu tarifler sayesinde davetlilerinize ünlü bir şef gibi muhteşem lezzetler sunabilirsiniz. İşte tariflerimiz.
#YemekYeni yıla girmemize çok az bir zaman kaldı. Yılbaşı gecesinde eşinizi dostunuzu kendi evinizde ağırlamak istiyor ama mutfakla da pek uğraşacak vaktinizin olmayacağını düşünüyorsanız Hürriyet Lezzetli Hayat ekibinin verdiği listeye bakın. Emin ellerden çıkan yemekleri bu adreslerden eve sipariş verebilirsiniz.
#Gizem DİNÇBAŞEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Yılbaşı sofrası kurmak, alışveriş telaşı veya yoğun çalışma temposu gibi nedenlerle gözümüzde büyüyebiliyor. Marinasyonu, iç malzemesi, sosu derken epey zahmetli ama çok lezzetli ve görüntüsü de bir o kadar haşmetli bir hindi için mutfakta mesai harcamak istemeyenler için çözüm eve sipariş verebileceğimiz ya da gidip teslim alabileceğimiz hazır seçeneklerde...
#Yılbaşı SofrasıBitter çikolatayla uyumu müthiş, yaş pastaya çok yakışıyor. Sosunu yapıp muhallebilerin veya cheesecake’in üzerine dökmek nefis sonuç veriyor. Ekşi bir meyve olduğu için tuzlu tatlarla eşleştirmek de hiç zor değil. Vişneyi pancar, roka ve keçi peynirli salataya katabilir veya et suyuyla pişirip kuzu pirzolanın yanında sunabilirsiniz.
#MusYoğun çalışma temposu arasında yılbaşı sofrası kurmak gözümüzde büyüyebiliyor. Mutfakta mesai harcamadan mükellef bir sofraya konmak isterseniz çözüm paket serviste. Üstelik artık eve sipariş verebileceğimiz yiyecekler hem içerikte hem de çeşitte oldukça zengin. Yazarımız Ebru Erke’ye mutfağına ve lezzetine güvendiği adresleri sorduk.
#YılbaşıTantuniden içliköfteye, şnitzelden pastırmaya, cheesecake’ten elmalı tarta her şeyin veganını bulmak artık mümkün. Üstelik lezzetten ödün vermeden... İstanbul’da veganlara özel restoran, market ve kasapların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı’na atlarsanız, bu mekânlara kolaylıkla ulaşabilir, enfes sofralara kurulabilirsiniz.
#VeganNişantaşı, İstanbul’un en hareketli noktalarından biri. Gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı… Işıltılı caddeleri, rengârenk vitrinleriyle tam bir metropol semti. Üstelik her köşesinde farklı bir lezzet durağı var. Lahmacunun da, böreğin de, kruvasanın da en iyisi burada. Bilenlere sorduk, bir semt rehberi hazırladık.
#NişantaşıBrownie çay saatlerinin en popüler tatlılarından biridir. Hatta dondurma ve çikolata sosuyla servis edildiğinde bambaşka bir lezzete dönüşür. Bugün sizler için alışılmışın dışında tahinli, beyaz çikolataı ve vişneli nefis brownie tarifleri derledik. İşte bir kez deneyenlerin tadına doyamayacağı brownie tarifleri.
#BrownieÇok sıcaklarda bunaldıysanız çözüm dışarıda değil mutfakta... İsterseniz meyveli, isterseniz çikolatalı... Kendi dondurmanızı yapmak aslında çok kolay. Üç ünlü şeften üç pratik tarif aldık, bu serinletici tatlıyı leziz şekilde yapabilmenin ipuçlarını sorduk.
#GazetehaberleriÜç yıldır düzenlenen Nişantaşı restoran haftası başladı. 20 Mart’a kadar sürecek etkinlik için bölgedeki restoran ve kafeler 20 ve 45 liralık fırsat mönüleri hazırladı. Sponsor Kayra şarapları. Sizin için birkaç mönü seçtim, diğerlerini restoran haftasının internet sitesinden takip edebilirsiniz.
Organizasyon şirketlerinin en önemli işlerinden biri, düğün hazırlığı. Bu firmalara başvuran çiftlerin sayısı gittikçe artıyor. Onların verdiği hizmetler de gittikçe genişliyor. Bu şirketler, iskemle giydirmeden, masa örtüleri ve peçetelere, nikah masası dekorundan pasta masasının süslenmesine, havai fişek gösterilerinden mönü tasarımına, davetiyelerden balayı programına kadar bütün detaylarla ilgileniyorlar.
İngilizler "Beş çayı" diyor. İkindi akşama doğru devrilirken, porselen fincanlarda çay içip yanında kurabiye, pasta yiyerek açlıklarını yatıştırıyorlar. Çayın kökeni aslında Çin kültürüne dayanıyor. Büyük Britanyalılar’ın Çin’e gitmeden önce ne çaydan haberleri varmış ne de porselenden. Oraya varınca öğrenmiş ve Avrupa’ya taşımışlar. Porselenleri de yanlarında getirmeyi ihmal etmemişler tabii. Çay içmek bizim için de sosyal bir tören.