Venedik Bienali haberleri sayfasında Venedik Bienali hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 529 Venedik Bienali haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
125 yıllık köklü geçmişiyle dünyanın en prestijli sanat etkinliği konumundaki 59. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda 2021 yılında yer alacak sanatçı belirlendi. İKSV’nin organizasyonuyla hayata geçirilecek Türkiye Pavyonu’nda güncel sanatın büyük ismi Füsun Onur'un işleri yer alacak. Serginin küratörlüğünü ise İstanbul Bienali direktörü Bige Örer üstlenecek.
#İksv11 Mayıs’ta kapılarını açan Venedik Bienali, 24 Kasım’a kadar devam ediyor. Şehir hâlâ yaz turizmi nedeniyle kalabalık olsa da en güzel mevsimine girmek üzereyiz. Ben İKSV’nin Lale Kart üyelerine özel düzenlediği ön izleme günlerinde gezmiştim bienali. Ana mekânlarını özel rehberlerden dinlediğim bu gezi, daha önceki Venedik deneyimlerimden kesinlikle daha doyurucu oldu. Ama burada sözü konusunun uzmanlarına bırakacağım. Her biri kendi açılarından önerilerle daha akıllı ve daha planlı bir seyahat yapmanıza yardım edebilir.
#Venedik Gezi RehberiDünyanın en önemli sanat etkinliklerinden 58. Venedik Bienali başladı. İnci Eviner’in ‘Biz, Başka Yerde’ adlı eserinin yer aldığı Türkiye Pavyonu, Der Spiegel, Art Newspaper, Artnet gibi yayınlar tarafından en başarılı 10 ülke pavyonundan biri olarak gösteriliyor. İşe “Günlük basit jestler ne zaman ve nasıl siyasileşir? En insani ihtiyaç, duygu ve arzular nasıl bu kadar tehlikeli hale gelebilir?” diye sorarak başladığını söyleyen Eviner ile Venedik’te buluştuk.
#İnci Evinerİstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda bu yıl sanatçı İnci Eviner’in desen, obje, video, ses ve performans gibi farklı öğeleri bir araya getiren ‘Biz, Başka Yerde’ adlı yapıtı sergilenecek.
#Biz Başka Yerde16. Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’na seçilen projesi ‘Vardiya’ için tüm dünyadan mimarlık öğrencilerine açık çağrı yapan mimar Kerem Piker, “Aslında klasik sergi anlayışını kırmamızın sebebi bu işin olabildiğince fazla insana ulaşması ve bienalin elitist bir sergi olmasından ziyada bir öğrenme alanına dönüşmesi” diyor.
#Kerem PikerEylülün gelişiyle kültür-sanat dünyası yeniden canlanıyor. Şehir, birbirinden etkileyici sergiler, heyecan verici konserler ve yaratıcı tiyatro oyunlarıyla, festivallerle dolup taşacak. Okumaya doyamayacağımız kitaplar, yepyeni ya da sezonu açan mekânlar, harika filmler de cabası... Özetle yeni sezon, kaçırılmaması gereken eşsiz deneyimlerle dolu. Biz de bu şölende öne çıkanları alanında uzman isimlere sorduk. Ajandanızda bol bol yer açın.
#Uygar TaylanYine ihtişamlıydı, yine tüyleri diken diken etti bazı sahneler... 81’inci Venedik Film Festivali’nin sponsoru Lexus ile Venedik’teydik. Bu sene kırmızı halıya birçok isim damga vurdu. Mesela George Clooney ve Brad Pitt, mesela Jude Law ve Richard Gere... O rahatlık, o samimi haller... Çok iyiydi çok. Peki bizim starlarımız kimdi? Tabii ki Melis Sezen ve Salih Bademci. Rüzgârlarıyla geçtiler halıdan.
#Venedik Film FestivaliAnılar biriktirdiğine inandığı eşyayı örümcek ağını andırır şekilde ipliklerle devasa yapılara sarıyor ve bu sayede hafıza ve bilinç kavramlarını tartışmaya açıyor. Günümüzün en dikkat çekici çağdaş sanatçılarından biri olan Chiharu Shiota 6 Eylül Cuma günü solo sergisiyle İstanbul’a geliyor.
#Chiharu ShiotaVenedik, bugün eski saraylarını koruma mücadelesinde. Bir konağı korumak az bir şey değil. Venedik’i korumak için İtalya gayretini tabii ki gösterecek. Ama dünyanın Venedik için gösterdiği gayret hiçbir şekilde istenen düzeyde değil... Venedik Bienali Türkiye Pavyonu hayli orijinal... Marco Polo, dünya tarihinin ilginç bir seyyahıdır. Milattan önce 13. asırdan beri kaleme alınan seyahatnameler var. Onların içinde Marco Polo’nunki en çok tartışılanı...
#VenedikVision Art Platform, “Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds” ismini taşıyan yeni sergisiyle Aida Mahmudova’nın kişisel sergisine Fırat Arapoğlu küratörlüğünde ev sahipliği yapıyor. 23 Nisan 2024, Salı günü saat 18.00’de açılışı gerçekleşecek olan sergi, 22 Temmuz 2024’e kadar Vision Art Platform, Akaretler No:35’te ziyaret edilebilir.
#Aida MahmudovaSeyahat için fırsat bekleyenlerden misiniz, her fırsatta yola çıkanlardan mı? Öyle bir yıllık ajanda hazırladık ki 2024 yılı boyunca saklayıp, valizinizi hazırlayıp, her yola çıkmak istediğinizde açıp bakacaksınız. Müzik yazarımız Meltem Fıratlı düzenlendikleri şehri renklendiren, sokaklarını cıvıl cıvıl yapan etkinlikler arasından bu yıl en çok merak ettiklerini, sergileri ve sanat fuarlarını paylaştı. Ayrıca yıl boyunca dünyanın dört bir tarafındaki önemli spor organizasyonlarını ve kimi az bilinen, kimi belgesellerden tanıdık etkinliklerle dolu turları da sıraladık. Resmi tatiller ve özel günlerimizde gitmek için plan yapabileceğimiz yurtiçi rota önerilerini de unutmadık...
#FestivalRönesans’ın zenginliklerine açılan daracık, labirent gibi sokaklar, kanallar üzerinde görkemli saraylar, kiliseler ve köprüleriyle Venedik her seferinde etkisi altına alır beni. Bu sene, Venedik Film Festivali’nde bu güzel şehri deneyimleme şansım oldu; işte o gezimden notlar...
#Saffet Emre TONGUÇTürk ressam ve heykeltıraş Ahmet Güneştekin, 3 milyon 261 bin dolara satışa çıkan Venedik’in önemli simgelerinden biri olan ve Rönesans dönemine ait bir yapı olan Palazzo Gradenigo’yu aldı. 600 yıllık tarihi yapı, Güneştekin’in sanat çalışmalarına ev sahipliği yapacak ve “Güneştekin Art Refinery” adını taşıyacak.
#Ahmet GüneştekinDaha sonbaharın serinliğini hissetmeden haberleri duymaya başlamıştık. Yepyeni sergiler, konserler, festivaller, oyunlar, filmler ve kitaplar yoldaydı. Eylül ayının gelmesiyle birlikte kültür ve sanat dünyası da sezonu açtı, birbirinden güzel etkinliklerin, yayınların tarihi belli oldu. İçlerinden kaçırmamamız gerekenleri derledik.
#EylülMekânla birlikte var olan, her sergilenişte değişime ve yorumlamaya açık eserleriyle izleyiciye yeni bir hikâye anlatan Sarkis’in ‘SONSUZ’ adlı sergisi Arter’de. Sarkis’in 1980’li yıllardan başladığı ‘Respiro’ isimli yerleştirmesinden parçalar da içeren sergi, ısıtma, soğutma, yakma, bellek ve iz bırakma gibi temalar üzerinde yükseliyor.
#Sarkis18. Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda bu yıl Sevince Bayrak ve Oral Göktaş’ın ‘Hayalet Hikâyeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi’ adlı projesi sergileniyor. Terk edilmiş binaları yıkmak yerine hikâyelerini dinlemeyi ve dönüştürmeyi öneren sergi, inşaat bağımlılığına karşı bir tür rehabilitasyon örneği sunuyor.
#18. Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu