Paylaş
28 Nisan’a kadar devam edecek fuarın 24 Nisan Çarşamba günü ön izlemesi vardı. Daha çok koleksiyonerler, sanatçılar, sanat profesyonelleri ve basının katıldığı ön izlemeye bir doğum olayı damgasını vurdu.
Fuarın dinlenme alanlarından House of Brothers’da bir anda başlayan haraketlilik açılışa özel olarak hazırlanmış bir performans sanıldı önce.
Sonra anlaşıldı ki hamile bir kedi kendisine doğum için rahat bir kanepeyi seçmişti ve doğum da başlamıştı.
Şaşkın bakışlar arasında önce iki yavru geldi dünyaya, bir süre sonra iki yavru daha doğurdu anne kedi.
Kediye doğum sırasında ve sonrasında en büyük ilgiyi gösterenlerin başında hayvanseverliği ile bilinen Zilberman Galeri’nin sahibi Moiz Zilberman’ın eşi Ayten Zilberman vardı. Neredeyse doğum koçluğu yaptı, sonrasında yavruların annelerini emmeleri için yardımcı oldu.
Bir anda fuarın ilgi odağı ve en çok konuşulan olayı haline geldi kedinin doğum yapması.
Contemporary İstanbul yöneticisi Rabia Güreli yavrulara Bloom 1, Bloom 2, Bloom 3 ve Bloom 4 isimlerini vereceklerini söyleyerek anne ve yavruları güvenli bir alana aldırdı.
267 SANATÇININ ESERİ VAR
Yeni nesil sanatçıları ve sanat profesyonellerini bu yıl da sanatseverlerle buluşturan CI Bloom’da, 24 çağdaş sanat galerisi, 5 kurum ve inisiyatifin katılımıyla 267 sanatçının 568 eseri sergileniyor.
Fuara katılan galeri ve kurumlar: Art On, Belm’art Space, Bozlu Art Project, brieflyart, BüroSarıgedik, C.A.M. Galeri, den art, DifoArt, Dirimart, Galeri Bosfor, Galeri 77, Galeri Siyah Beyaz, Muse Contemporary, One Arc Gallery, Pg Art Gallery, Pi Artworks, Piramid Sanat, Sanatorium, Simbart Projects, Taksim Sanat, Vision Art Platform, x-ist, Zilberman, 10_12 Gallery, Borusan Contemporary, Contemporary İstanbul Vakfı, Koli Art Space, NOKS Art Space.
DOKUZUNCU KEZ ARTWEEKS
İSTANBUL’un bir diğer çağdaş sanat fuarı Artweeks’in 9’uncu edisyonu ise Beşiktaş Fulya’daki The Ritz-Carlton Residences, B Blok’ta devam ediyor. 20 Nisan’da başlayan ve 28 Nisan’a kadar devam edecek fuar Bilgili Sanat ve Sabiha Kurtulmuş tarafından düzenleniyor.
Türkiye’nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonların, müze koleksiyonlarının yer aldığı Artweeks İstanbul ücretsiz olarak gezilebiliyor.
MERKUR Galeri, Martch Art Project, Anna Laudel, Sevil Dolmacı, Rıdvan Kuday Gallery, Ferda Art Platform, Gallery Kairos, Mine Sanat Galerisi, Ruzy, Collect Gallery, KUN Art Space, The Key Art Gallery, Artopol ve Frank Art Studio’nun bulunduğu katılımcı galeriler arasında bulunduğu fuarda kurum sergileri olarak Bilgili Koleksiyonu, Burhan Doğançay Müzesi ve Koleksiyonu, Haluk Akakçe Koleksiyon Sergisi de yer alıyor.
Fuarın Storytellers bölümünde hikaye anlatıcılığını Beral Madra ve Levent Çalıkoğlu üstlenirken küratoryal projelerin de yer aldığı Artweeks İstanbul’da Kültür AŞ’nin kamusal sergi alanı olan Taksim Sanat ile Türkiye’nin ilk tam kapsamlı Dijital Deneyim Müzesi bulunuyor.
ATEŞ KUŞU’NUN İZİNDE
YAŞADIĞI çağın çok ötesinde bir sanatçı Semiha Berksoy. Dostu, akademisyen, eleştirmen Dikmen Gürün’ün Kırmızı Kedi tarafından yayımlanan ‘Ateş Kuşu Semiha Berksoy’ kitabında şöyle tanımlanıyor usta sanatçı: “Güçlü sesi ve yorumuyla eşine az rastlanır bir dramatik soprano. Yönetmeninden eleştirmenine, yazarından izleyicisine onu sahnede gören herkes için derinlikli bir oyuncu. Etkileyici bir ressam. Birçok açıdan kendi varlığını, hayatını, çevresini bile bir sanat eserine dönüştürmüş bütüncül bir sanatçı. Ruhuyla, bedeniyle, duygularıyla, aklıyla aykırı bir kadın.”
Cumhuriyet kuşağının en önemli temsilcilerinden ve Türkiye’nin uluslararası alanda tanınmış ilk sanatçılarından biri.
Daha önce Venedik, Sharjah ve Lyon Bienali’nde yer alan Semiha Berksoy’un ‘Annem Ressam Fatma Selma’ adlı tablosu 60. Venedik Bienali’nde sergileniyor bu yıl.
Dikmen Gürün’ün yıllara yayılan bir çalışmayla Semiha Berksoy’un doğumundan ölümüne ve ölümünden bugüne hayatını anlattığı kitabı onun neden ‘ölümsüz’ olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.
Paylaş