Dünya Vejetaryen Günü’nü tüm dünyayla birlikte 1 Ekim’de kutluyoruz. Böyle günlerin bitki temelli beslenme biçimleri hakkında bilgi edinmek ve farkındalık yaratmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Denemek isteyenler için birbirinden lezzetli vejetaryen tarifler hazırladım…
#DENİZ YOLDAÇBitki bazlı beslenme artık çoğumuzun aşina olduğu bir trend. Sebze ve meyvelerin yanı sıra ürün çeşitliliği de giderek artıyor. Bu alanda reçeteler geliştiren şef Beril Oymak’tan bitkisel ürünleri sofralarımıza nasıl dahil edebileceğimizi dinledik ve Metro Chef’in bitki bazlı mezeleriyle hazırladığı enginar ve kuru domatesli hafif wrap’in tarifini aldık.
#GastronomiCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Türk Mutfağı Haftası gastronomi etkinliklerinin Ankara ayağı, Başkent Millet Bahçesi’nde başladı. Etkinlikte Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasıyla zenginleşmiş mutfağı, coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri sergileniyor. Buluşmada deprem bölgesinden esnaflar da lezzetlerini sunuyor.
#Türk Mutfağı Haftasıİntoleransı ya da çölyak hastalığı olanların en büyük sorunu güvendikleri gıdaya ve tariflere kolay ulaşamamak… Belirli aralıklarla beslenme düzeninden glüteni çıkarmak isteyenlerin sayısı da giderek artıyor. Uzmanlarsa bu konuda bilinçli hareket etmenin önemi konusunda uyarıyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’dan işin doğrusunu dinledik...
#GlutenÜlkemizin birçok yerinde, özellikle de sabahın erken saatlerinde buharı tüterek fırından çıkan kıymalı, peynirli, patatesli, otlu, ıspanaklı ve sade börekler mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Milas’ın otlu böreğinden Antalya’nın serpmesine, Antakya’nın kaytazından Erzurum’un ketesine çeşitlerimiz saymakla bitmez. Ama benim için her şehrin, kasabanın kendine özel tarifiyle yaptığı suböreği, tüm böreklerin ecesidir...
#Börek2020'de New York'a taşınan Türk çift, Yonca Çubuk ve Emre Uzundağ, pandemi sırasında kurdukları Woodspoon adındaki yemek siparişi uygulaması sayesinde artık "küçük hayallerinin gerçekleştiğini" söylüyor.
#RestoranBlogunuz için doğru adı seçmek, markalaşmanın, çevrimiçi sıralamanın ve bir kitleyi çekmenin önemli bir parçasıdır. Ancak bazen doğru ismi bulmak biraz zaman alabilir. Blog adı ve blog adı seçerken nelere dikkat edilmeli detayları ile derledik.
#Blog İsimleriNohut suyu son zamanların en popüler besinlerinden biri. Gerçekten faydalı mı? Faydalı ise nohut suyu nasıl kullanılır? ve daha pek çok soru merak ediliyor. Gelin bu besinin faydalarına ve nasıl kullanılacağına bakalım.
#Nohut SuyuSon zamanlarda çeşitli sebeplerle vejetaryenliğe karşı ilgi arttı. Sadece beslenme şekli değil bir hayat tarzı olan vejetaryenlik kararı vermeden önce bilmeniz gereken birkaç şey var. İşte sağlığınızı korumaya yardımcı olabilecek bazı beslenme ipuçları...
#Vejetaryen BeslenmeKoronavirüs (COVID-19) salgınının etkileri beslenme alışkanlıklarımıza da yansıdı. Geçen yıllarda hayatımıza giren vegan beslenme, belli aralıklarla beslenme (intermittent fasting), ketojenik diyet, sezgisel beslenme, glütensiz beslenme gibi trendler yerini daha sıradan, dengeli ve doğal beslenmeye bıraktı. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, salgın süreciyle birlikte daha da artan sağlıklı beslenme kaygısının beslenme önceliklerimize nasıl etki ettiğinden bahsetti.
#Pandemi SüreciValilik, belediye, kurum ve STK’lar misafirlerine, ziyaretlerde anı olması adına çeşitli hediyeler verirler. Son dönemde bu konuda güzel bir uygulama ile misafirlere bölgeyi, şehri, şehrin ürünlerini, şehrin ve ülkenin değerlerini anlatan kitaplar verilmeye başlandı.
#BursaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'nin asırlık yemek kültürünün tanıtılması için hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabına katkı sunan akademisyen, uzman ve şeflerle bir araya geldi.
#Asırlık Tariflerle Türk MutfağıYapay zekâ alanında yaşanan gelişmeler devam ederken geçtiğimiz günlerde dikkat çekici iki farklı yapay zekâ ürünü ile tanıştık. Bunlardan biri The Guardian’da yayınlanan tamamen yapay zekânın yazdığı bir köşe yazısı diğeri ise evinizde bulunan malzemelerle yeni yemek tarifleri üreten bir yapay zekâ çalışmasıydı. Konular sizi yanıltmasın. Bu teknoloji ileride farklı alanlara hizmet etmek üzere antrenman yapıyor.
#Serap TorunAltın Küre, SAG ödül törenlerinde vegan menü tercih edildikten sonra bir çevreci atak da Oscar yetkililerinden geldi. 92. Oscar Ödül Töreni’nde yemek menüsü vegan menü oldu. 9 Şubat’ta gerçekleşen törende vegan menünün yanı sıra, hiçbir şekilde plastik şişe de kullanılmadı.
#BursaVegan ve vejetaryen beslenenler için günümüzde alternatifler çoğalsa da evde kendi yiyeceğini hazırlama zorunluluğu pek çok kişi için halen geçerli. Eğer siz de bu kişilerdenseniz hazırladığımız bu listeyi çok beğeneceğinizi garanti ederiz. Huzurlarınızda dondurmadan köfteye vegan ve vejetaryen lezzetler...
#Vejeteryan TariflerEvlenip ABD’ye taşınmasının ardından memleket hasretiyle pişirmeye başladığı yemekler, Antakyalı Özlem Warren’in kariyerini bambaşka bir noktaya taşıdı. Teksas’daki aşçılık okulu Central Market Cooking School’da gönüllü çalışmaya başladığı dönemde pişirdiği Türk yemekleriyle dünyaca ünlü şef Jamie Oliver’ın dahi dikkatini çeken Özlem Warren, ’Ozlem’s Turkish Table’ ismini verdiği yemek kitabına da imza attı.
#Özlem WarrenBir restoran zinciriniz olduğunu düşünün. Oğlunuzun fikri ile işinizi büyütüp risk mi alırdınız yoksa kaliteyi korumak için mevcut halinizde kalmayı mı tercih ederdiniz? Gelin yorumlarınızı bizimle paylaşın Harvard Business Review Türkiye Haziran sayısında yerinizi alın!
#HBR