Vehbi Koç Ödülü haberleri sayfasında Vehbi Koç Ödülü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 259 Vehbi Koç Ödülü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vehbi Koç Ödülü’nün bu yılki sahibi, öncülük ettiği hesaplamalı moleküler ve sistem biyolojisi çalışmalarıyla hayat kurtarıcı farmakolojik ürünlerin geliştirilmesine zemin hazırlayan Prof. Dr. İvet Bahar oldu. Bahar’ın çalışmaları pandemi sırasında üretilen mRNA aşılarının geliştirilmesine katkı sağladı.
#İvet BaharVehbi Koç Ödülü, bu yıl eğitim alanındaki katkılarından dolayı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e verildi. Ödül töreninde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç ailesi için eğitim konusunun önemini vurgulayarak, Koç Üniversitesi’nde, Koç Lisesi’nde ve paydaşlarıyla ‘hür nesiller’ yetiştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
#Gazetehabereleri25 Şubat 1996’da vefat eden duayen işadamı Vehbi Koç anısına yapılan ve bu yıl 16’ncısı düzenlenen ‘Vehbi Koç Ödülü’ her yıl sırasıyla kültür, eğitim ve sağlık alanlarında veriliyor. İnsanların yaşam kalitesinin arttırılmasına katkıda bulunan kişilere verilen ödül, Koç ailesi ve konukların katıldığı törende bu gece açıklanacak.
#Vehbi KoçGeliştirdiği manyetik rezonans görüntüleme teknolojisiyle beyni anlamanın yolunu açan fizikçi Prof. Dr. Kamil Uğurbil, 15’inci Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi oldu. Prof. Dr. Uğurbil, “Nobel’i her bilim adamı hayal eder. Ama Nobellik iş yapan herkes o ödülü alamaz” dedi.
#Kamil UğurbilVehbi Koç Ödülü’nün bu yılki sahibi, öncülük ettiği hesaplamalı moleküler ve sistem biyolojisi çalışmalarıyla hayat kurtarıcı farmakolojik ürünlerin geliştirilmesine zemin hazırlayan Prof. Dr. İvet Bahar oldu. Bahar’ın çalışmaları pandemi sırasında üretilen mRNA aşılarının geliştirilmesine katkı sağladı.
#İvet BaharÇin’in başkenti Beijing’de (Pekin) düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatları, 4 Şubat Cuma günü Başkent Kapalı Stadyumu’nda artistik buz pateni müsabakaları ile başlıyor. 20 Şubat’a kadar sürecek oyunlarda, 15 dalda 90’dan fazla ülkeden yaklaşık 3.000 sporcu mücadele edecek. Oyunlarda ilk müsabaka TSİ dün 15.05’te yüzme havuzundan buz pistine dönüştürülen Ulusal Su Sporları Merkezi’nde yapılan curling karışık çiftler ilk tur müsabakaları oldu.
#ÇinÇocukluğu Sultanahmet’teki Bizans Sarayı kalıntılarında saklambaç oynayarak geçiyor. Otostopla yaptığı seyahatlerde Anadolu’ya âşık oluyor. 1963 yılında İstanbul Üniversitesi Prehistorya Anabilim Dalı’nda başladığı kariyerinde 30’dan fazla kazı yapan ödüllü arkeolog Emeritus Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, ilk kazı deneyimlerini, “Oda arkadaşlarım bir ilk tunç çağı mezarlığından çıkardığımız kafataslarıydı. Bayağı muhabbetimiz olurdu” diye anlatıyor.
#Mehmet ÖzdoğanVehbi Koç Vakfı tarafından, insanların yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan kişi ve kurumları teşvik etmek amacıyla her yıl; kültür, eğitim ve sağlık alanlarından birine verilen Vehbi Koç Ödülü, bu yıl eğitim alanındaki öncü nitelikteki çalışmalarından dolayı İlköğretim Okullarına Yardım (İLKYAR) Vakfı ve vakfın kurucusu Prof. Dr. Hüseyin Vural’a verildi.
#GazetehaberleriVehbi Koç Vakfı tarafından, insanların yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan kişi ve kurumları teşvik etmek amacıyla her yıl; kültür, eğitim ve sağlık alanlarından birine verilen Vehbi Koç Ödülü, bu yıl eğitim alanındaki öncü nitelikteki çalışmalarından dolayı İlköğretim Okullarına Yardım (İLKYAR) Vakfı ve vakfın kurucusu Prof. Dr. Hüseyin Vural’a verildi.
#Vehbi Koç Vakfı18’inci Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi olan Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Toner, son gelişmelerin kanserin kandan çok erken dönemde yakalanmasına ve farklı ilaç ve genetik yöntemlerle tedavisine olanak sağlayacağını söyledi: “Kanserin hep bir adım arkasındaydık, inşallah bundan sonra bir adım önünde olmaya başlayacağız. Kanser de diyabet, kalp ve damar hastalıkları gibi kronik hastalık olacak.”
#Gazetehaberleriİş dünyasının yakından tanıdığı yöneticilerden Sait Tosyalı, TEGV Genel Müdürlüğü’ne geldikten sonra ilk kez konuştu. "Matematiği deneylerle anlatırsak, kaygıları azalıyor, ilgileri artıyor" diyen Tosyalı Google ile olan işbirliğini de anlattı.
#TegvVehbi Koç Ödülü, bu yıl eğitim alanındaki katkılarından dolayı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e verildi. Ödül töreninde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç ailesi için eğitim konusunun önemini vurgulayarak, Koç Üniversitesi’nde, Koç Lisesi’nde ve paydaşlarıyla ‘hür nesiller’ yetiştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
#Gazetehabereleri21 Ocak 2016... Sabahın erken saatleri...Televizyonların son dakika ışıkları yanıp sönüyor. Haber merkezinde bir telaş...“Mustafa Koç, spor yaparken rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı” deniyor. Ajanslar; hayatını kaybetmiş olabileceğini yazıyor. Kimse inanmıyor... Saatler ilerliyor, inanamadığımız şeyin ne yazık ki gerçek olduğu bilgisi geliyor. Herkes sessizliğe bürünüyor. Türkiye’nin en başarılı işadamlarından Mustafa Koç hayatını kaybediyor. Gruba ait Divan Oteli, o andan itibaren günlerce dolup taşıyor. İzmir’den, Diyarbakır’dan, Adana’dan, yurdun her yerinden...Tanıyan tanımayan insanlar Mustafa Koç için gözyaşı döküyor. Taziye günlerinde ben de oradaydım. Onu hiç tanımayanların dahi adına şiirler yazdığını gördüm. Elinde çiçeklerle yaşlı, genç birçok insanın taziye için sıraya girdiğine şahit oldum. Ailenin, büyük acısına rağmen tek tek herkesin elini nasıl da şefkatle sıktığını biliyorum. Mustafa Koç, sadece büyük bir işadamı değildi. İyi bir sportmen... Müthiş bir aile babası ve doğadaki her canlıya saygısı olan bir centilmendi. İşçisinden öğrencisine pek çok insanın hayatına bir şekilde dokunmuştu...Eşi ve kızları, uzun zamandır onu yaşatmak için Mustafa V. Koç Spor Ödülleri üzerinde çalışıyordu. Her şey tamamlandı, ödül töreni yarın yapılacak. Caroline Koç ile bu ödül vesilesiyle buluştuk. Eşinin ölümünden bu yana ilk kez konuşan Koç, onsuz geçen günlerini, birlikte yapmayı en çok sevdikleri şeyleri ve hayatı algılamasında nelerin değiştiğini anlattı.
#Mustafa KoçAziz Sancar, 8 Eylül 1946 yılında doğmuştur. Türk akademisyen, biyokimyager, moleküler biyolog ve bilim insanıdır. 1997 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Karolina Üniversitesi, Chapel Hill'de Biyokimya ve Biyofizik Bölümü'nde Sarah Graham Kenan Profesörü olarak görev yapmaktadır. ABD Ulusal Bilimler Akademisi'ne seçilen ilk Amerikalı Türk olarak tanınır. Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştır.
#Aziz SancarVehbi Koç Vakfı tarafından, kültür mirasının korunması için verdiği mücadeleler nedeniyle 2017 yılında Vehbi Koç Vakfı Ödülü’ne Prof. Dr. Zeynep Ahunbay layık görüldü. Her kayıp kültür mirası için gözyaşı döken Ahunbay, insanların eserlere verdiği zararlar yüzünden kahrolduğunu söylüyor. Kendisi için hazırlanan filmde, Halep Kale Kapısı’nın yıkılmasından söz ederken gözyaşlarını tutamayan Ahunbay, “O kapıyı gördüğümde saatlerce izlemekten kendimi alamamıştım. Yıkıldığını görmek çok canımı acıttı. Nasıl kıydılar? Vandalizmin her türlüsüne karşıyım” diyor. Edirne’den Mardin’e birçok anıt eserin korunması için mücadele veren Zeynep Ahunbay’la Ayasofya Müzesi’nde konuştuk.
#Kitapsanat