Vefa Bozacısı haberleri sayfasında Vefa Bozacısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 85 Vefa Bozacısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
155 yıllık ünlü Vefa Bozacısı’nda marka savaşı bitmek bilmiyor. 1955’te ilk davayı açan Yusuf Ziya’nın son mirasçısı da ‘Vefa’ markasının iptali için Vefa Bozacısı A.Ş.’ye dava açtı. ‘Vefa’ kelimesinin bir semt adı olduğunu ve marka olarak tescillenemeyeceğini öne sürdü.
#Vefa BozacısıBoza, beni çocukluğuma götüren lezzetlerden biri... Favorimse Eskişehir’deki Karakedi Bozacısı; mısır kullanıyorlar, kıvamı oldukça koyu! Bozayı ekşi sevenlere Vefa’yı, tatlı sevenlere Kurtuluş’taki Damla Bozacısı’nı öneriyorum. 20-25 yıl önce nasıl yoğurdun kıymetinin farkına varıldıysa, biliyorum ki probiyotiğe önem veren diğer kültürler de bu özel lezzetin farkına varacak.
#Bozaİstanbul’daki klasik kış ritüeli devam ediyor! Her sene bozayı sevenlerin sıkça ziyaret ettiği Vefa Bozacısı, sevenler kadar henüz bu tada tam alışamamış olanları da bekliyor. İçindeki maya sayesinde, tadı her gün bir miktar değişen taze bozayı hangimizin, ne zaman, hangi mayhoşlukta ve hangi hislerle seveceği belli olmaz. O yüzden, Vefa’ya geldiğinizde, bir şişe boza alıp, size uygun ‘o mayhoş tadı’ bulmak için, evinizde dinlendirmeye başlayın derim.
#İstanbul155 yıllık ünlü Vefa Bozacısı’nda marka savaşı bitmek bilmiyor. 1955’te ilk davayı açan Yusuf Ziya’nın son mirasçısı da ‘Vefa’ markasının iptali için Vefa Bozacısı A.Ş.’ye dava açtı. ‘Vefa’ kelimesinin bir semt adı olduğunu ve marka olarak tescillenemeyeceğini öne sürdü.
#Vefa BozacısıKış kendini hissettirmeye başladığında İstanbul’daysam, bir fırsat bulup yolumu Vefa’ya mutlaka düşürürüm. İlk durağım, adını bulunduğu semtten alan ve bu ismi layıkıyla taşıyan Tarihi Vefa Bozacısı olur. Sıcak leblebilerin yanında bozamı yudumlarken bu nostaljik mekânda bir zaman yolculuğunda hissederim kendimi. Sonra çıkarım sokaklara, Tarihi Yarımada’nın biraz da gözden kaçan güzel semtlerini keşfetmenin tadına varırım.
#SeyahatFatih denince akla tarihi yapıların yoğun olduğu turistik bir bölge geliyor ama semtin restoranları, tatlıcıları da bir o kadar meşhur. Ara sokaklarındaki fırınlardan yöresel ekmekler satın alabilir, Sevda Gazozcusu’nda nostaljik bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Meşhur Fatih sarmasından tatmayı ve manda yoğurdu almayı unutmayın!
#LezzetBoza, beni çocukluğuma götüren lezzetlerden biri... Favorimse Eskişehir’deki Karakedi Bozacısı; mısır kullanıyorlar, kıvamı oldukça koyu! Bozayı ekşi sevenlere Vefa’yı, tatlı sevenlere Kurtuluş’taki Damla Bozacısı’nı öneriyorum. 20-25 yıl önce nasıl yoğurdun kıymetinin farkına varıldıysa, biliyorum ki probiyotiğe önem veren diğer kültürler de bu özel lezzetin farkına varacak.
#BozaEskiden bozacılar ellerinde iki güğüm boza, bellerinde bir bardaklık, bir tarçın kutusu ve fenerle mahalleleri maniler söyleyerek gezermiş... Şimdilerde akşam karanlığı düşünce “Booozaaa” diye seslenerek dolaşan seyyar satıcılar, geçmişte olduğu gibi bize kış mevsiminin geldiğini hatırlatıyor.
#BozaRamazan Bayramı ve 19 Mayıs öncesinde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile çocukluğunun bayramlarını konuştuk. Bakan Kasapoğlu o günleri, “19 Mayıs’ta mutlaka şiir okurdum. Bayramlarda ise 20 kuzenimle bir araya gelirdik, en çok harçlığı ben toplardım” sözleriyle yad etti...
#Gazetehaberleriİki kentimiz çiğ köfte yüzünden karşı karşıya… “Çiğ köfte bizim” diyen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 2008’de coğrafi işaret tescilini aldı. ”Çiğ köftenin anavatanı biziz” diyen Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ise 5 yıl önce ‘Etsiz çiğ köfte’nin coğrafi işaret tescilini kaptı. Peki ama hangisi haklı. Geçmişi 4 bin yıl öncesine Hz. İbrahim dönemine dayanan bu lezzet hangi yöremize ait… Tartışmalar süredursun, ben sizin için bir sanal çiğ köfteci turu hazırladım… Acılısı da var, etlisi de etsizi de… Peki siz hangisini seviyorsunuz?
#Çiğ KöfteTürkiye’nin en eski markaları onlar... Kimi asırlık, kimi birkaç asrı devirmiş. Yıllar içinde üretimleri de, tarzları da, işleyişleri de başkalaşmış. Pek çok zorluğa meydan okuyup hayatta kalmışlar ve uzun ömürlerini kaliteden ödün vermemeye borçlular...
#Gazetehaberleri“Kışın geldiğini pek anlamadık” derken soğuklar iyiden iyiye bastırdı. Yılın bu döneminin belki de en güzel yanı leziz içecekleri. Boza, sahlep, sıcak çikolata, kış çayı... Yağmurun ve karın en güzel eşlikçisi olan bu lezzetler sağlığımızı korumamıza da yardımcı oluyor. Jürimize en iyilerini nerede bulabileceğimizi; halk sağlığı uzmanına da bunları tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk. ‘Çay’ kitabının yazarı Ebru Erke’den üç tarif aldık.
#Sahlepİstanbul’daki klasik kış ritüeli devam ediyor! Her sene bozayı sevenlerin sıkça ziyaret ettiği Vefa Bozacısı, sevenler kadar henüz bu tada tam alışamamış olanları da bekliyor. İçindeki maya sayesinde, tadı her gün bir miktar değişen taze bozayı hangimizin, ne zaman, hangi mayhoşlukta ve hangi hislerle seveceği belli olmaz. O yüzden, Vefa’ya geldiğinizde, bir şişe boza alıp, size uygun ‘o mayhoş tadı’ bulmak için, evinizde dinlendirmeye başlayın derim.
#İstanbulFatih’te 150 yıl önce kurulan “Vefa” ve “Vefa Bozacısı” markasının, halen 13 markayı elinde bulunduran Vefa Bozacısı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Vefa’ya ait olduğuna karar verildi. Arnavutluk’tan İstanbul’a gelen Hacı Sadık Efendi ile Hacı İbrahim Efendi kardeşlerin torunları 1955’de arasında patlak veren marka davalarında son kararını veren mahkeme, Hacı İbrahim Efendi’nin torunlarının açtığı marka iptali davasını reddetti.
#Ayşe Muzaffer VefaSoğuk havalarda hepimizin aklına tek bir geleneksel tat düşer: Boza. Belki herkes bu yoğun kıvamlı içeceği sevmeyebilir ama geçmişten bugüne kışları kış yapan lezzetlerden biridir boza. Üzerine bir de klasiklerin ellerinden çıkma mükemmel bir boza içiyorsanız, değmeyin keyfinize!
#BozaVefa, hepimize çok yakın olduğu halde birçoğumuzun gitmediği, güzelliklerini bilmediği bir yer. Baharın sıcaklığının hafif hafif de olsa hissettirmeye başladığı şu günlerde fotoğraf makinenizi de yanınıza alarak her yeri tarih kokan bu yeri gezmeye ne dersiniz? Vefa, Osmanlı'yı yeniden yaşamak, güzelliklerini görmek için harika bir hafta sonu adresi… İşte size Vefa gezi rehberi…
#Vefa"Çare iki teker..." Yıllardır bunu bilir bunu söylerim... İstanbul trafiğine başka türlü çözüm bulmak neredeyse imkansız. Meğer ‘turizm’ açısından da güzel bir yöntem imiş iki teker... Geçenlerde üç motosiklet kullanıcısı İstanbul’daki ‘Tarihi Yarımada’yı gezdik. Otomobillerin geçemediği, hatta yayaların bile kullanmadığı ara sokaklardan geçtik. Tarihi yerleri bir de scooter farkıyla gördük.
#Balat'ta Gezilecek YerlerYüz yılı aşkın süredir hizmet vererek geleneksellikten gelen lezzetlerini müşterilerine sunan ve hem turistlerin hem de İstanbulluların en beğendiği asırlık restoranları sizin için derledik. Biz en popüler olan 10 restoranı yazdık ama siz devamını merak eder de İstanbul’un tüm asırlık restoranlarını bir arada görmek isterseniz Zomato’nun derlemeler bölümünde bulabilirsiniz. İşte karşınızda İstanbul’un en popüler 9 koca çınarı!
#En İyi 10 Restoran