Daha çocukluk ve ilk gençlik yıllarından bu yana dünyanın en çok göz önünde yaşayan insanlarından biri Paris Hilton... İşin aslına bakılırsa parmağını bile kıpırdatmasa sahip olduğu ünlü soyadı sayesinde yine göz kamaştıran bir hayat sürebilirdi. Ama o ailesinin dışında yaptıklarıyla kendi adını da duyurmayı hatta kendi parasını kazanmayı tercih etti yıllar içinde.
#Paris HiltonSağlıklı uyku, kilo verme sürecinde kritik bir rol oynuyor. Özellikle yetersiz uyku, metabolizmayı düzenleyen hormonları etkileyerek aşırı yemeye yol açabiliyor. Birleşik Krallık’ta sağlık hizmetleri ve acil tıp konularında uzmanlaşmış bir akademisyen olan Prof. Dr. Rob Galloway ise uyku kalitesini artırmak için uyku maskesi kullanmanın faydalı olduğunun altını çiziyor. Ayrıca bu maskeler kilo verme sürecinde de yardımcı oluyor. Peki bu nasıl gerçekleşiyor? İşte detaylar…
#SağlıkGeniş ve yatak haline gelebilen bir koltuk… Seçenekli mönüler… Önünüzde dev bir ekran… Bu hizmetleri alacağınız ne ‘business’ta ne de ‘first class’ta uçuyorsunuz. Ekonomide yolculuk ederken konforunuzu bir anda nasıl yükseltebilirsiniz? Minik detaylarla mükemmel konforu yakalamak mümkün. Bunun için unutmamanız gereken 10 önemli kural var.
Geniş ve yatak haline gelebilen bir koltuk… Seçenekli mönüler… Önünüzde dev bir ekran… Bu hizmetleri alacağınız ne ‘business’ta ne de ‘first class’ta uçuyorsunuz. Ekonomide yolculuk ederken konforunuzu bir anda nasıl yükseltebilirsiniz? Minik detaylarla mükemmel konforu yakalamak mümkün. Bunun için unutmamanız gereken 10 önemli kural var.
Horlama insanlık tarihi kadar eski bir sorun. Horlama sırasında çıkan gürültü kişinin kendisini değil ama aynı odada hatta aynı evde uyuyan diğer insanların uykusuz geceler geçirmesine neden olabiliyor. Üstelik horlayanların çoğu bu durumdan habersiz olduklarından uykuda horladıklarını reddediyorlar.
Horlamanın yaşı insanlık tarihine eştir. Komik olarak algılanmış ve komik karakterlerin özelliği olarak kullanılmıştır. Örneğin Asteriks horlamasıyla ünlüdür. Horlama gürültülü uyuma, kişinin uyurken çevresine verdiği rahatsızlık olarak bilinir. Horlayan kişi genellikle horladığını kabullenmez. Kişi horlamayı kendisine yakıştıramaz. Çoğu hasta aynı odayı paylaştığı arkadaşı ya da eşleri tarafından doktora getirilmektedir.
Influencer Sarah Palmyra, geçtiğimiz günlerde ailesinin cildi ile ilgili TikTok’ta bir video yayınladı.Takipçileri büyükannesinin cildinin esnekliğini ve yaşına rağmen kırışıklıklarının olmaması nedeniyle doksanlı yaşlarında olduğuna inanamadı.
#GüzellikGenç bir cilt hepimizin hayali ama yaş aldıkça cildimizde deformeler kaçınılmaz bir hâl alıyor, kırışıklık ve ince çizgilerle savaşımız başlıyor. Bu durum canımızı sıkıyor ama botoks gibi uygulamalar imdadımıza yetişiyor. Bazıları ise botokstan çok daha basit, daha az masraflı yöntemlerle kırışıklıklara meydan okuyor. Tıpkı 90 yaşındaki Nevenka gibi…
#Yaşlanmaİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ grip salgınında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Karadağ "Geçen sene pandemiden dolayı kişisel hijyenimize dikkat ettiğimizden görülmeyen grip salgını bu sene daha çok bekleniyor. Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Aynı zamanda aşı yaptırmamışsak muhakkak grip aşısı yaptırmamız lazım. Devlet riskli olan hastalara bedava aşı hizmeti sağlıyor" dedi.
#İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ grip salgınında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Karadağ "Geçen sene pandemiden dolayı kişisel hijyenimize dikkat ettiğimizden görülmeyen grip salgını bu sene daha çok bekleniyor. Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Aynı zamanda aşı yaptırmamışsak muhakkak grip aşısı yaptırmamız lazım. Devlet riskli olan hastalara bedava aşı hizmeti sağlıyor" dedi.
#Grip SalgınıKoronavirüs hayatımıza girdiğinden beri birçok komplo teorisini de beraberinde getirdi. Bu komplo teorisyenlerinin en büyük iddialarından biri de yeni kullanılmaya başlanan 5G teknolojisinin Kovid'e yakalanmamızı kolaylaştırdığı, hatta direkt olarak virüsün bu teknoloji yoluyla yayıldığı. Uzmanlar bunu yalanlayalı çok oldu ancak 'sözde' sağlık koruma yöntemleri tehlike saçmayı sürdürüyor.
#5GYönetmen Umut Evirgen’in yeni filmi ‘Kimya’nın prömiyeri geçen hafta Varşova Film Festivali’nde gerçekleştirildi. Hemen ardından filmin başrol oyuncularından Belçim Bilgin’le buluşup filmi, hayatını ve ilişkisini konuştuk. Ardından Umut Evirgen’le ikinci uzun metraj filminin perde arkasını masaya yatırdık. Bilgin’in söyleşi fotoğraflarını da Evirgen çekti.
#Belçim BilginHâlâ çok fazla “Cilt bakımı yaptırmalı mıyım?” ya da “Neden cilt bakımı yaptırmalıyım?” gibi sorular alıyorum. Kimileri için alışkanlık, kimileri için keyif olarak nitelendirebileceğimiz cilt bakımı aslında cildimiz için bir gereklilik. Bu yazımda “Neden cilt bakımı yaptırmalıyız?” sorusunun cevabını bulacaksınız.
#CİLTCOVID-19, uzaktan sağlık uygulamalarının geniş kitlelerce benimsenmesine neden olarak, sağlık sektöründe dijital dönüşümü tahmin edilemeyecek bir biçimde hızlandırdı. Son dönemlerde, sağlık sektörüne teknolojinin entegrasyonu ile birlikte pek çok yenilik gözlemlemekteyiz. Bunlar arasında, en heyecan verici yeniliklerden biri, sektörde uzun yıllardır tartışılan, ancak bugüne kadar gerçekleştirilemeyen önlemleri de desteklemeye başlayan ve ön sağlık hizmetlerini devrimleştiren giyilebilir sağlık cihazları…
#Giyebilir CihazlarKanser, dünya genelinde ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Bu yüksek oran bir de koronavirüs salgını ile birleşince kanser hastalarının dikkat etmesi gereken çok daha fazla nokta ortaya çıkıyor. 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında kanser hastalarının Covid-19 ile ilgili merak ettiklerini Tıbbı Onkoloji, İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Hakan Karagöl’e sorduk.
#KANSERKış aylarının gelmesiyle birlikte hem doğa hem de cildimiz büyük bir değişime uğruyor. Cildimizi değişen havalara nasıl hazırlayacağımızın ipuçlarını paylaşan Medikal Estetik Hekimi Dr. Mustafa Karataş, “Cilt bakım rutinimizdeki ilk ve en önemli adım, temiz bir cilde sahip olmak, bakım rutinlerini atlamamak. Bununla birlikte cildimizi nemlendirmede dermal dolgu uygulamaları da önemli bir etki sağlıyor” dedi.
#Kış Aylarında Cilt BakımıDünyada her yıl yaklaşık 2 milyon kişi akciğer kanseri tanısı almakta ve yaklaşık 1,8 milyon kişi akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 35.000 insan akciğer kanseri tanısı alıyor. Ülkemiz dünyada akciğer kanserinin en çok saptandığı 9. ve erkeklerde akciğer kanserinin en çok saptandığı 3. ülkedir. Akciğer kanserinin en birincil nedeni olarak hala tütün ve tütün mamulleri kullanımı yer alsa da Covid-19 pandemisi ile önemli bir risk daha oluştu. Hastalar virüs korkusuyla hastaneye gitmekten çekiniyor ve bu nedenle erken teşhis şansı ortadan kalkıyor.
#KoronavirüsÖzel okulöncesi eğitim kurumları 2.5 ayın ardından yeniden açıldı. Ancak bazı kurumlar koronavirüs önlemlerini tamamlayamadıkları için, bazıları da gelmesi beklenen öğrencilerin sayıca az olması nedeniyle açılmadı. Belirlenen önlemleri alıp sağlık koşullarını yerine getirerek kapılarını açan okullara da ilk günde az sayıda öğrenci geldi.
#Öğrenci