Neden cilt bakımı yaptırmalıyız?

Hâlâ çok fazla “Cilt bakımı yaptırmalı mıyım?” ya da “Neden cilt bakımı yaptırmalıyım?” gibi sorular alıyorum. Kimileri için alışkanlık, kimileri için keyif olarak nitelendirebileceğimiz cilt bakımı aslında cildimiz için bir gereklilik. Bu yazımda “Neden cilt bakımı yaptırmalıyız?” sorusunun cevabını bulacaksınız.

Haberin Devamı

Bu hafta çok sık sorulan, internet aramalarında karşımıza çıkan, bizlere her yerde sıklıkla danışılan “cilt bakımı” konusunu ele almak istedim. Çünkü hâlâ “Benim cildim gayet iyi hocam, 40 yaşına kadar cilt bakımı yaptırmadan geldim, bundan sonra da yaptırmasam olur” gibi yorumlarla karşılaşabiliyoruz.

Cilt bakımı, cildin hava alması, nemlenmesi, tazelenmesi ve en önemlisi yenilenmesi için gerekli. Nasıl ki bedenimiz için detoks uyguluyor, yediklerimize, içtiklerimize dikkat ediyorsak cildimizin de arınması için düzenli olarak bakım rutinleri uygulamalıyız.

Cildinizin sağlıkla ışıldamasını, parlamasını, tazelenmiş ve canlı görünmesini istiyorsanız, bunun bir kremle ya da mucizevi içeriklerle olamayacağını da bilmelisiniz.

İŞTE NEDENLERİ

İyi bir cilt bakımı rutini, cildinizin iyi durumda kalmasına yardımcı olur: Cildimiz 28 günde bir kendini yeniler.

Haberin Devamı

Ancak yenilenirken ölü hücreler ciltte birikir.

Dolayısıyla cildi ölü hücrelerden arındırmak, cildin yenilenmesi için çok önemli bir adım.

Yeni nesil medikal cilt bakımlarında cilt PH’ına uygun solüsyonlarla dışarıdan sıvılar püskürtülerek cilt üzerindeki ölü tabaka atılır.

Bu ilk adım, cildin kendini yenilemesine yardımcı olur.

Cilt yüzeyi ölü hücrelerden arındırıldığında cilt nefes alır, canlanır; cildin donukluğu giderilir.

Bunun yanı sıra ölü hücreler ciltte gözenekleri tıkar, siyah nokta ve sivilce oluşumuna neden olur.

İyi bir cilt bakımı, cildinizin daha genç görünmesine yardımcı olur: Yaş alma ve cildinize yapılan bakımlar arasında paralellik vardır. Cildin yaş alması, görünümü yüzde 30 genlere bağlı olsa da yüzde 70 cildinize nasıl baktığınız, alışkanlıklarınız, yaşam tarzınızla doğrudan ilgilidir.

Alkol, sigara, düzensiz uyku saatleri cildi yorar.

Cilt bakımı rutinleri ile yaş alma belirtilerinin derinleşmesinin önüne geçebilir.

Göz çevresinde oluşan ince çizgilerin derinleşmesinin, yüz ovalinde görülebilecek sarkmalar engellenebilir.

Önlem almak, düzeltmekten daha kolaydır: Cilt sorunlarını önlemek, gelecekte düzeltmeye çalışmaktan daha kolay ve daha az maliyetlidir.

Cilt bakımının yaşı yoktur.

Haberin Devamı

Dolayısıyla cilt bakımı yaptırmayı ertelemeyin, ergenlik çağı itibarıyla çocuklarınıza bakım yaptırabilirsiniz.

Kendiniz için de illa ciddi bir sorunla karşılaşmayı beklemeyin.

Yaşınıza ve cilt özelliklerine uygun bir bakımı, mevsimsel doğabilecek ihtiyaçlara göre kişiselleştirilerek cildiniz için yaptırmak maksimum fayda sağlar.

Kendinize olan güveniniz artacak: Cildiniz daha iyi göründüğünde, kendinizi daha iyi hissedecek ve daha fazla özgüvene sahip olacaksınız.

Lift olmuş, siyah noktalarından arınmış, homojen bir görünümü olan cilt, size iyi gelecek.

Aynaya baktığınızda sizi mutlu edecek.

Cilt bakımı rutinleri cildi iyileştirdiği gibi hayattan keyif alınacak, kendiniz için ayırdığınız değerli anlardır.

Haberin Devamı

Hangi cilt bakımını tercih etmeliyim?

Medikal tıp teknolojileri her gün gelişiyor. Bu gelişimle birlikte bizim de danışanlarımıza sunduğumuz cilt bakım ve tedavi uygulamaları çeşitleniyor.

Özellikle cilt bakımında son birkaç yıldır uygulanan ve oldukça popüler olan; cildi yormadan neme ve vitamine doyuran yeni nesil cilt bakımlarını her yaş grubu kadın ve erkek için öneririm.

Klasik cilt bakımlarının aksine yeni nesil cilt bakımları yılın tüm zamanları hatta yaz mevsimi de dahil olmak üzere rahatça uygulanabiliyor.

Özellikle vakumlu başlığı ile lenfatik akımı da hızlandırarak toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlıyor. Yani cilt bakımı olarak nitelendirilse de bu bakımların cilt üzerinde iyileştirici etkileri de bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu aşamanın sonunda cilde nem sağlayacak vitamin, mineral ve amino asit içeren solüsyonlar da uygulanarak, cildin alt katmanlarına taşınması sağlanıyor.

Uygulama, özel nem maskeleri ile bitiriliyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları