Horlamaya ‘radyofrekans’ çözümü

Güncelleme Tarihi:

Horlamaya ‘radyofrekans’ çözümü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2003 12:19

Horlama insanlık tarihi kadar eski bir sorun. Horlama sırasında çıkan gürültü kişinin kendisini değil ama aynı odada hatta aynı evde uyuyan diğer insanların uykusuz geceler geçirmesine neden olabiliyor. Üstelik horlayanların çoğu bu durumdan habersiz olduklarından uykuda horladıklarını reddediyorlar.

Haberin Devamı

Bu konuda şimdiye kadar birçok tedavi yöntemi geliştirilmiş ve birçok ilaç denenmiş olsa da uygulanan cerrahi yöntemler insanları korkuttuğundan ve ilaçların bir çoğu başarısız olduğundan horlayanlar kolay kolay tedaviye yanaşmamaktalar. Günümüzde basit horlamanın tedavisinde uygulanmasının kolay oluşu ve ağrıya neden olmayışı nedeniyle radyofrekans oldukça iyi bir seçenek.

 

Radyofrekans aslında uzun süredir tıbbın hizmetinde olmasına rağmen horlama konusundaki kullanımı oldukça yeni sayılabilir. Horlamaya neden olan organımız burun, yumuşak damak ve küçük dil ya da dil köküdür. Bunların sadece birisi ya da hepsi birden horlama sesini oluşturabilirler. Sadece horlama sesinin çıkmasına, yani beraberinde nefes durmalarının olmadığı duruma basit horlama adını veriyoruz. Horlama sırasında 10 saniyeden fazla olan nefes durmalarını apne olarak adlandırıyoruz. Eğer apneleriniz yok ancak horlamadan yakınıyorsanız sizin için en uygun tedavi radyofrekans olabilir.

Haberin Devamı

 

Radyofrekans burun içindeki etleri ve yumuşak damak-küçük dili gerginleştirip küçültmede oldukça başarılı olarak kullanılıyor. Üstelik uygulama yaklaşık 5dk. gibi kısa bir sürede tamamlanıyor.

 

Radyofrekans, yüksek frekanslı enerji ile dokular arasında ısı artışına yol açarak hacimde azalma oluşturuyor. Yani horlamaya yol açan sarkmış yumuşak damak ve büyümüş burun etlerine uygulandığında bu bölgelerde küçülmeye yol açarak horlamayı iyileştiriyor.

 

Radyofrekans uygulaması sırasında hastanın oturur pozisyonda yumuşak damağı ve burnu uyuşturularak hiç ağrı duymaması sağlanıyor ve kişi uyuşukluk geçtikten sonra da ağrı hissetmiyor. Birkaç gün yutkunurken takılma hissi olabilmekle birlikte sıklıkla yakınma olmuyor.

 

Haberin Devamı

Özellikle burun etlerini küçültmek için kullanımının tampon uygulamasına gerek kalmaması nedeniyle diğer yöntemlere oldukça büyük bir üstünlüğü olduğu kesin. Ancak uykuda nefes durmaları ile birlikte olan horlamalarda radyofrekans uygulamaları yetersiz bir tedavi yöntemi olup mutlaka uyku testleri sonuçlarına göre uygun tedavinin yapılması gerekiyor.

 

Özellikle apneleri olan hastaların yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları, gündüz yorgunluk, gündüz uyuklamaları, uykuda ani ölüm ve daha birçok hastalık riskleri olduğu için vakit kaybetmeden cerrahi ya da CPAP denilen uyku maskeleri kullanmaları gerekiyor.

 

Gürültüye yol açan ve aynı çatı altında yaşadığımız en yakınlarımızla aramızda sorunlara yol açan horlamamızın çaresine bakma zamanı artık geldi. Eğer bir basit horlama hastası iseniz radyofrekans uygulaması için iyi bir aday olabilirsiniz. Buna elbette doktorunuz karar verecektir. Ancak radyofrekans gibi ağrısız ve oldukça yüz güldürücü bir tedavi yönteminin varlığını bile bile horlamaya devam etmek artık daha zor olacak.

Haberin Devamı

 

Op. Dr. Abdülkadir Göksel

 

Dr. Göksel,  Kariyer Destek / Sorun Yanıtlayalım / Sağlık bölümünde sorularınızı yanıtlıyor.

   

www.kulakburunbogaz.com

 

Dr.Göksel'in yenibir.com'da yayınlanan diğer yazıları:

Kadınların korkulu rüyası: Menepoz!
Baş ağrsı ve sinüzit
Ses kısıklığını önemseyin!
Her 10 kadından birinin kabusu: Meme kanseri!
Burundan estetik ameliyat olmadan önce...

Burun kanaması hayat kurtarıyor

Gürültü sağlığımızı tehdit ediyor
Horlama Seksi Öldürüyor
Çocuklarda Alerji ve Sinüzit
Lazer ile Gözlüğe Elveda!
Ciddi bir hastalık: Şişmanlık (Obezite)

Denge Bozukluğu: Baş Dönmesi (Vertigo)

Kulak kiri bir hastalık mı?

Kanser, nedenleri ve savaş

Gırtlak Kanseri ve Sigara Bağımlılığı

Yaygın bir sorun: Selülit

Yaz geliyor, güneş lekelerine dikkat!

Anti-aging: Bir yaşam biçimi

Stres kaynaklı diş hastalığı: Bruksizm

Obur muyuz?

Grip değil, saman nezlesi!

Önemli bir tedavi yöntemi: Dokunmak!

Bebeğinizin cinsiyetini belirlemek elinizde mi?

Yaşlılıkta Bunamanın En Sık Nedeni: ALZHEİMER’e dikkat!

Bilgisayara bağlı göz yorgunluğu
Klimadaki tehlike: Lejioner hastalığı

Kulağınızı kaşımayın!

Belki de ‘depresyondayız’

Ağız kokusuna dikkat

Şanssız bir yağ aldırma öyküsü üzerine  

Varisle tanışmadan önleminizi alın

Her zaman genç görünmenin sırrı: Botox! 

Gizli tehlike: Mide yanması  

Takıntılar zamanımızı çalıyor

Kulak zarında deliğe çözüm!

Erkekte saç dökülmesinin cinsel güçle ilişkisi var mı?

Okyanus suyu ile gelen sağlık!

AIDS'in erken belirtileri

Gelişigüzel burun damlası kullanmayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!