@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#KokoreçKöfteci Yusuf domuz eti iddiaları ile ilgili son dakika açıklama geldi. Çok sayıda şubeye sahip olan Köfteci Yusuf domuz eti açıklaması çıkan son iddiaların ardından gündeme geldi. Son günlerde ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti bulunduğu iddiası konuşuluyordu. Tüm bu iddiaların ardından sessizliğini bozan Köfteci Yusuf domuz eti açıklaması yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024'teki incelemelerinde, dana döner ve köfte ürünlerinde domuz eti bulunduğu iddia edilmişti. Şubelerinde asla domuz eti kullanmadıklarını iddia eden Köfteci Yusuf, domuz eti ile ilgili iddiaların sonuna kadar araştırılması gerektiğini duyurdu. Peki, Köfteci Yusuf domuz eti mi kullanıyor, şubeleri kapandı mı?
#Köfteci Yusuf Domuz Eti AçıklamasıHer anne ve babanın en büyük hayalidir evlatlarının her açıdan kendilerine uygun bir hayat arkadaşı bulup yollarına onunla devam etmesi. Hele bir de onları gelinlik ya da damatlık içinde, sevdiği insanın kolunda gördüğünde dünyalar kelimenin tam anlamıyla onun olur. Sonra da içini büyük bir ferahlık duygusu kaplar. Biricik evladı artık "tamamlanmış" ve kendi ailesini kurmuştur.
#Kimora Lee SimmonsÜnlü bir restoran zincirinde, şube müdürünün çalışanlarına verdiği 'akılalmaz ceza' ABD gündemine oturdu. Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, sosyal medyadan tepki yağdı.
#AbdPideli, istiridyeli pazar brunch’ı... Madagaskar çikolatasıyla özel bir tatlı... Ayrıca GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nden İstanbul Kahve Festivali ve Kahve Zirvesi’ne hafta sonu katılabileceğiniz gastronomi etkinlikleri... Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiDünyaca ünlü restoran tavsiyesi listelerine giren Calipso Fish, adını bile duymayan büyük bir çoğunluğu çok şaşırttı. Herkes İstanbul’da bu kadar çok balıkçı varken onların neyi farklı yaptığını merak etti. Mekânı ziyaret ettim, aileden balıkçı sahipleriyle tanıştım...
#MichelinYemeklerin hikâyesinden malzeme ve servise kadar gastronomi deneyiminin bir bütün oluşu, sık sık bahsi geçen bir mevzu. Ama bu bütünü tamamlayan en önemli unsurlardan biri de kuşkusuz bir restoranın tuvaletine gösterdiği özen ve itina. Birbirinden ilginç konsept tuvaletlerin sayısı giderek artıyor. Belki yakında bizde de benzerlerini görmeye başlarız.
#RestoranDünyanın En İyi 50 Restoranı Listesi 2023 açıklandı, Lima’daki Central dünyanın en iyisi seçildi. Listede Peru’dan başka restoranlar da var. 2 yıl önce ülkeye gidip 4 yerde yemek yemiş, şeflerin nasıl birlik olduğunu görmüştüm. Birinde yerken “Mutlaka diğerine de gitmelisin” diyorlardı. Ülkemizden Neolokal’in 63, TURK’ün 66’ncı sırada olması büyük başarı. Ama umarım ki Peru modelini bir gün biz de uygularız. Bunu yaparsak eminim bizim mutfağımız da konuşulur.
#RestoranHer yıl iki ya da üç kez dünya çapında ünlü restoran deneyimlemeye çalışıyorum. Mirazur, ‘gezici restoran’ olarak Sidney’e gelince menüsünü tatmaya gittim. Kakadu eriğiyle cennet karidesi bir tabakta buluşmuştu, beğendim. Deniz kereviti efsaneviydi ama kavunun ekşiliği dengeyi bozmuştu. Son dakika golüyse kalamata zeytin ve limonla oldu. Bu bir tatlı, hem de ne tatlı... Gecenin en iyisi!
#MirazurKopenhag’daki 3 Michelin yıldızlı, ünlü restoran Noma, 2024 kışında son servisini vereceğini açıkladı. Bu karar şok etkisi yaratırken The New York Times, eski bir Noma stajyerinin anlattıklarına yer verdi. Makaleye göre mutfakta gülmeye bile izin yoktu. Bunun üzerine hem Noma’da hem yurtdışında benzer restoranlarda çalışmış şeflerle konuştuk. “Asker gibiydik, çıt çıkmazdı” diyen de oldu, şef René Redzepi için “Tek tek selam veren ve tüm stajyerlerin ismini bilen bir onu gördüm” diyen de...
#NomaYeni rotalarla birlikte Türkiye kayak turizminde bir cazibe merkezi olmaya başladı. Dünyadaki her kayak bölgesinde bu kadar iyi ve popüler restoran varken Türkiye’nin dağlarında ünlü bir mekânımızın olmaması bizim için büyük bir eksiklik. Bence otellerin iyi müşteriyi çekebilmek için sadece sosyal medya fenomenlerine değil, bölgeyi ve yemeği iyi anlayan şeflere de çok ihtiyacı var.
#Kayak