Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2022 07:00

New York’tan dünyaya yayılan ünlü restoran Nobu’nun ortakları, aktör Robert De Niro ve şef Nobu Matsuhisa İstanbul’daydı... Metro Türkiye ‘Sürdürülebilir Restoran Kılavuzu’ çıkardı... Yeme-içme dünyasından son haberler...

Haberin Devamı

ROBERT DE NİRO’DAN SAKE SEREMONİSİ

Japon mutfağını yeni tekniklerle buluşturan Nobu restoran zinciri, başarısını 20 yılı aşkın süredir koruyan, ünlü bir marka. Geçen yıl açılan Nobu İstanbul da şehrin gastronomi sahnesi için sevindiren gelişmelerdendi. Nobu’nun şöhretinde şefi kadar etkili olan isim, elbette ortağı aktör Robert De Niro. De Niro ve Matsuhisa, geçen hafta Nobu İstanbul’un tanıtımı için buradaydı. Basın toplantısının ardından Nobu’ya özel sake seremonisi gerçekleştirdiler.

Yani şans getirmesi için sake fıçısını kırdılar. Robert De Niro, daha önce İstanbul’a gelmiş. Toplantıda “Türkiye’de yediğim güzel yemekleri hatırlıyorum. Kapalıçarşı, Sultanahmet muhteşemdi. Sokak yemeklerini de tattım” dedi. De Niro, Nobu’nun başarısı hakkında da konuştu: “Ekibin ailenizin bir parçası haline gelmesi çok önemli. Nobu (Matsuhisa) işinin en iyisi. Onun sayesinde restoran bu kadar başarılı.”

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

RESTORANLARA YOL GÖSTERMEK AMACIYLA...

Metro Türkiye, 15 kişilik bir ‘Sürdürülebilir Restoran Komitesi’ kurdu. Aralarında Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği’nin (TÜRYİD) yanı sıra dernekler, üniversiteler ve sektörden önemli paydaşların da olduğu bu komite, Türkiye’de bir restoran standardının oluşturulması için bir yıl boyunca çalıştı, ortaya ‘Sürdürülebilir Restoran Kılavuzu’ çıktı. Bu kılavuzda restoranların ortaya koyması gereken standart tanımlanıyor. Metro Türkiye bu konuda restoranlara yol göstermeyi ve sürdürülebilirlik dönüşümlerinde restoranların çözüm ortağı olmayı amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!