Katar’daki Dünya Kupası finali sonrası saha içine giip futbolcularla poz vermesi tepkilere neden olan Nusre Gökçe’nin, Birleşik Devletler’in en eski futbol turnuvası olan Lamar Hunt ABD Açık Turnuvası’nın finaline girişi yasaklandı. Öte yandan FIFA'dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi.
#Dünya KupasıŞişli’de ünlü bir et restoranında yemek yedikten sonra dışarıya çıkan turist çift, içerisinde 20 bin lira olan çantasını kapkaççılara kaptırdı. Kapkaççıların arabadan inerek çiftin çantasını çalması ve yaşanan arbede güvenlik kamerasınca görüntülendi.
#Ünlü Et RestoranıSosyal medya paylaşımları ve tuz serpme hareketiyle ünlü et restoranı zinciri sahibi Nusret Gökçe'nin, Kapalıçarşı'nın tarihi Sandal Bedesteni kapısına astığı devasa tabela tepkilere neden oldu. Tepkilerin ardından kapı üzerindeki tabela kaldırıldı.
#KapalıçarşıFenerbahçe'nin Olympiakos'u devirerek Euroleague şampiyonu olduğu mücadelenin ardından büyük bir sevinç yaşanırken kupa töreninde ilginç bir görüntü oluştu. Ünlü et restoranı işletmecisi Nusret Gökçe, sarı lacivertli basketbolcularla kupa törenine çıkınca Barış Hersek duruma tepki göstermişti.
#BasketbolTHY Euroleague finalinde Olympiakos'u 80-64 mağlup ederek Avrupa'nın en büyüğü olan Fenerbahçe'de büyük sevinç yaşanırken, bu sevince ortak olan isimlerden biri de ünlü et restoranı işletmecisi Nusret Gökçe'ydi. Ancak Nusret, mücadelenin ardından büyük şok yaşadı. Şampiyonluk kutlaması için soyunma odasına girmek isteyen Nusret Gökçe'ye güvenlik görevlileri engel oldu.
#Nusretİstanbul’da yaşayan Hakan Gönenli (45) bilişim sektöründe yönetici. Dalış, sualtı fotoğrafçılığı, yelken, dağ yürüyüşü, fotoğrafçılıkla ilgileniyor. Gönenli, kış başında Atlantic Rally for Cruisers 2010 yarışına katıldı. Yelkenliyle Kanarya Adaları’ndan yola çıkıp Atlantik Okyanusu’nu geçti, Karayip Adası St. Lucia’ya ulaştı. Gönenli “St. Lucia’nın tepelerini gördüğüm anki mutluluğumu hayatım boyunca unutamam” diyor.
Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Alisya Bahar Candan’ın 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 24 yıla kadar hapsi istenen 21 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. 3. celsede savunma yapan Nihal Candan suçlamaları kabul etmeyerek iddianamede örgüt lideri olarak bahsedilen Onur Apaydın ile bir dönem sadece duygusal ilişkisinin olduğunu söyledi. Candan savunmasında “Ölümcül bir hastalık ile boğuşuyorum. Yemek yiyemiyorum. 28 kilodan bu hale geldim çok şükür. Mal varlığım bir iki çanta bir iki ayakkabı olabilir. Hukuk fakültesini bitirdim. Ancak bu olay nedeniyle mesleğimi yapamıyorum” dedi.
#Candan KardeşlerDolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Alisya Bahar Candan’ın 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 24 yıla kadar hapsi istenen 21 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. 3. celsede savunma yapan Nihal Candan suçlamaları kabul etmeyerek iddianamede örgüt lideri olarak bahsedilen Onur Apaydın ile bir dönem sadece duygusal ilişkisinin olduğunu söyledi. Candan savunmasında “Ölümcül bir hastalık ile boğuşuyorum. Yemek yiyemiyorum. 28 kilodan bu hale geldim çok şükür. Mal varlığım bir iki çanta bir iki ayakkabı olabilir. Hukuk fakültesini bitirdim. Ancak bu olay nedeniyle mesleğimi yapamıyorum” dedi.
#Candan KardeşlerUzun süredir beni takip edenlerin aklına gelmiştir ‘Neden bu adam hep İspanya veya Japonya gibi ülkelerin deniz ürünleri lokantalarını ve oralarda yediklerini ballandıra ballandıra anlatıyor’ diye. ‘Bizi beğenmiyor mu’ sorusunu soranlar da vardır. Cevabı belli aslında; biz denizleri tükettik gibi. İstisnalar hariç bu işi onlar kadar da iyi bilmiyoruz. Şimdi o istisnaların birinden bahsedeceğim...
#Deniz Ürünleriİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluEdition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.
#Ebru ErkeBu hafta gündemden düşmeyen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’nın İstanbul ziyareti iki ülkenin yemek kültürünü birleştiren etkinliklerle de öne çıktı. Cumhurbaşkanına tattırdığı lezzetleri anlatan ziyaretin resmi aşçısı şef Cem Ekşi: “Yaptığımız bir mutfak diplomasisiydi aslında.”
#Frank-Walter SteinmeierJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan DamgacıoğluBrezilyalı şef Janaina Torres, World’s 50 Best Restaurant’s tarafından geçen yıl Latin Amerika’nın En İyi Kadın Şefi seçilmişti. Özellikle atıksız yaklaşımıyla adından söz ettiren restoranı A Casa do Porco yine aynı listede geçen yıl dünyanın 12’ncisiydi. Bu yıl unvanını Dünyanın En İyi Kadın Şefi’ne yükselten ‘Leydi Jaguar’ lakaplı Janaina Torres “Gelenekleri, malzemeyi korumayı ilke edinen üreticilerle çalışıyorum. İnsan ve hayvan refahına saygıyı değerli buluyorum” diyor.
#Janaina Torresİstanbul Bahçeşehir’deki “Gölet” her gün daha da renkleniyor. Yeni açılan kaliteli mekanlara her gün bir yenisi ekleniyor. Ben de bu hafta buranın öne çıkan 3 yerini yazmak istedim. İlk girdiğim mekan lezzetine hayran kaldığım Alazz restoran. Abartmıyorum, İstanbul’da böylesi bir yeri az bulursunuz. Bolulu şef Ahmet Karaman ile Elazığlı Fatih Kişman’ın bu mekanına bayıldım dostlar. Bir diğeri ise değişik konseptiyle Ot Cafe için Gölet’in en farklı konsepti diyebilirim. Son olarak ise ucuz fiyat politikasıyla hizmet veren Harun Yıldırım’ın işlettiği Enbey döner.
#Bahçeşehir GöletTürkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.
#Umamiİyi bir Uzakdoğu veya Asya mutfağında tecrübe edinmek, farklı tekniklere, özellikle de farklı lezzet dengelerine hâkim olabilmek adına çok önemli. Roka’nın da şef Suna Hakyemez’in gelişimine çok katkısı olmuş. Mesela damak tadı Japon malzemelerinin tat profilleriyle şekillenmiş, mükemmeliyetçi Japon mutfak tekniklerinde ustalaşmış.
#Uzakdoğu