Şehir yaşamı insanları her geçen gün biraz daha hareketsizleştiriyor. Çok katlı binalarda yaşayan ve çalışan insanlar düzenli olarak asansör kullanmak durumda kalıyor. Evden çıktığında asansöre binen bir kişi, işe giderken uzun saatler trafiğe maruz kalıyor ve ofisine çıkmak için yine asansör kullanıyor. Böylelikle fiziksel aktivite neredeyse sıfırlanıyor. U tipi adı verilen bu hareketsiz yaşam tarzı zamanla kas-iskelet sisteminin zayıflaması ile birlikte omurga ve eklem sorunlarına yol açabiliyor.
#U Tipi YaşamNarin cinayetinde, ‘iştirak halinde çocuğu kasten öldürmek’ suçundan tutuklu bulunan Salim Güran, Nevzat Bahtiyar, Yüksel Güran ve Enes Güran Diyarbakır’daki cezaevlerinde tek kişilik bölümlerde tutuluyor. Sanıkların televizyonları yok ve onlarla temas eden infaz koruma memurlarının yaka kameraları var.
#Narin GüranYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkSuriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK/YPG uzantısı grupların planladığı ve Türkiye'nin karşı çıktığı yerel seçimler ertelenirken, Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, sözde seçimlerin tamamen iptal edilmesi uyarısını yaptı. Kaynaklar, “Bu sözde seçimler tamamen iptal edilmelidir. Böyle bir durumun kabul edilmesi söz konusu olamaz” dedi.
#SuriyeTHY Amerika uçuşları için uzun süren çalışmalar yaptı. Sonunda uçulan nokta ve frekans sayısı artırıldı. En önemlisi Amerikalı yolcu değişik promosyonlarla ikna edildi. Türkiye’de konaklamaya gelen Amerikalı yolcu sayısı hızla artıyor. Yönetim kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, önümüzdeki dönem Amerika’da yeni hatlar açılarak sistemin çok daha genişletileceğini söyledi.
#Türk Hava YollarıSon yedi yıldır üst üste en iyi beslenme modeli seçilen Akdeniz diyeti, 2024’ün de birincisi. En iyi diyet seçilmesinin ise çok önemli nedenleri var. Hadi gelin bugün diyabet, kanser, Alzheimer ve kalp rahatsızlıklarından korunmada etkili bir beslenme tarzı olan Akdeniz diyetinin ne olduğuna bir göz atalım. Çünkü bu diyet, emin olun kaliteli bir yaşam sürmenizin ve sağlıklı yaş almanızın da sırrını içeriyor.
#Akdeniz Diyetiİklim krizinin etkileri çoktan denizlerimize yansıdı. Ecem Kodak bu gerçeği çocuklarımıza anlatıp gelecek kuşaklara farkındalık kazandırmayı kendine misyon edinmiş, görsel yönetmenimiz Serhat Gürpınar’ın resimleri eşliğinde bir kitap yazmış. Hikâyenin kahramanları lüferler, kalkanlar, ahtapotlar ve hatta fitoplanktonlar olmuş. Bilimsel gerçekler pek parlak değil belki ama bu kitap çocuklara umut veriyor. Çünkü ne yapmaları gerektiğini anlatıyor.
#Ecem KodakKış aylarında havaların soğuması ile birlikte çevrenizde özellikle ileri yaştaki insanlardan 'Dizlerim, belim, sırtım ağrıyor' gibi şikayetlerine şahit olmuşsunuzdur. Bu insanlar gerçekten yağmur yağmadan birkaç gün önce kas ya da eklem ağrısı çekmeye başlar. Günler öncesinden hissettikleri ağrılar sızılar, oldukça isabetli hava tahminleri yapmalarını sağlar.
#Hava DurumuHepimizin çevresinde yağmur yağmadan önce dizlerini ovuşturan ya da lodos rüzgârı esince migren ağrıları şiddetlenen birileri vardır. Hatta bu durum eski Türk filmlerine bile konu olmuştur. Meğer insanların hava durumuna göre ağrı çekmesi, bir batıl inanç değilmiş. Bilime göre de yağmur yağmadan önce romatizma ağrıları artabiliyor, rüzgârlı havalardan önce migren ağrıları ortaya çıkabiliyor. Peki bu nasıl oluyor? Hava durumu ağrıları nasıl tetikliyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkEsther Hollander, bir dönem 136 kiloya kadar çıkmış, bu durum sağlığına zarar vermeye başlayınca çaba sarf ederek 77 kilo vermeyi başarmıştı. Ancak bir süre sonra tekrar kilo almaya başladı. Üstelik bu kez aldığı kilolar bacaklarında toplanıyordu. Bacakları o kadar ağırlaşmıştı ki Hollander, “bacaklarında tuğla dolu torbalarla yürüyormuş gibi” hissediyordu. Peki Esther Hollander'ın yaşadığı bu durumun sebebi neydi? İşte Hollander’ın yaşadıkları ve uzman görüşleri…
#SağlıkDeniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Deniz Harp Okulu 18 Kasım'da 250’nci yılını kutlayacak. Deniz Harp Okulu, yıldönümü nedeniyle kapılarını basın mensuplarına açarak okulun eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin eğitim ve yaşam alanları basın mensuplarına tanıtıldı.
#Deniz Harp OkuluDeniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Deniz Harp Okulu 18 Kasım'da 250. yılını kutlayacak. Deniz Harp Okulu, yıldönümü nedeniyle kapılarını basın mensuplarına açarak okulun eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin eğitim ve yaşam alanları basın mensuplarına tanıtıldı. Harp okulu öğrencileri, bir yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl eğitim görüyor.
#Deniz Kuvvetleri KomutanlığıDeniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Deniz Harp Okulu 18 Kasım'da 250. yılını kutlayacak. Deniz Harp Okulu, yıldönümü nedeniyle kapılarını basın mensuplarına açarak okulun eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin eğitim ve yaşam alanları basın mensuplarına tanıtıldı. Harp okulu öğrencileri, bir yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl eğitim görüyor.
#İSTANBULMasum insan ve çocukların katledildiği, yüz binlerce insanın aç-susuz bırakıldığı bir zamanda dünyaya yön veren devletlerin daha makul, daha tarafsız davranması beklenirdi. ABD’nin tavrı küstahça, Avrupa Birliği’nin tutumu ise çiğ. Evet bir zamanlar topraklarından ittiğiniz Yahudiler oradadır ama yüzyıllardır Filistinliler de o topraklarda yaşıyor. Asıl mesele, bu iki topluluğun nasıl bir arada barış içinde yaşayabileceğini belirlemek ve doğru yaklaşımları desteklemektir.
#İsrail29 Eylül Dünya Kalp Günü, her yıl 17.9 milyon kişinin yaşamını yitirmesine neden olan kalp hastalıkları ve inmenin ana ölüm nedeni olduğuna dikkat çekmek amacıyla kutlanır. Kalp hastalıklarıyla ilgili sorularımızı Türk Kardiyoloji Derneği Gelecek Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Değertekin’e sorduk:
#Sponsorlu İçerikKadınların en sık karşılaştığı sağlık sorunlarından biri olan polikistik over sendromu (PKOS), aynı zamanda hakkında en çok yanlış bilgi bulunan hastalık. PKOS'la ilgili sosyal medyada "Rahim detoksu ile geçer" ya da "Süt ve glüteni kes, iyileşirsin" gibi birçok bilgi dolaşıyor. Ancak bunların önemli bir kısmı yanlış. İşte polikistik over sendromu hakkında sosyal medyada yayılan o efsaneler ve uzmanların bu efsaneler hakkındaki yorumları...
#SağlıkYükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün tamamlandı. Uzmanlara göre; sınavda analiz yapma, akıl yürütme, yorum yapma gibi beceriler gerektiren sorulara yer verildi. Genel olarak sınav müfredata uygun ve özenle hazırlanmış olarak yorumlandı.
#TYT