Anadolu mutfağının geleneksel lezzeti turşular, mutfaktaki kışa hazırlık işlerinin de başında geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu lezzetler için işe koyulmanın tam zamanı. Kavanoz kavanoz turşuları kendi damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. İster lahanadan, ister bamyadan... Lezzetli reçeteleri ünlü şeflere sorduk. Faydalarını ve tüketirken dikkat etmemiz gerekenleri de beslenme uzmanı Dilara Koçak anlattı.
#GazetehaberleriTurşunun tarihi insanın yemek yapmaya başlaması kadar eski. Yapılışı hakkındaki tartışmalarsa Yeşilçam’a ilham verecek kadar çeşitli. Herkes bildiği usulde yapmaya devam ededursun, ben size asıl laktofermente turşulardan bahsedeceğim bu hafta...
#Gülay Barbaros AltanTurşu Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak, turşunun kıtır kıtır olması ve lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için doğru tekniklerin uygulanması gerekmektedir. Bu noktada, turşucusu Şef Rüzgar Sünbül' ün püf noktaları oldukça işinize yarayabilir. Peki, evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı turşu tarifi ve püf noktaları...
#TurşuSardunya Catering’in başarılı şefi Çiğdem Alagök, hem ev hem de restoran mutfağı alışverişleri için en çok Kadıköy Çarşı’yı tercih ettiğini söylüyor. Şefin her zaman uğradığı favori adresleri arasında sakatatın her çeşidini, kargıdan civile kıymetli yöresel peynirleri, balığın ve mezenin en tazelerini bulabileceğiniz dükkânlar var...
#Kadıköy ÇarşıBiz Hataylıların sahip olduğu birbirinden pratik tarifler vardır. Bunlardan biri de nar ekşisiyle marine ettiğimiz biber turşusu. Bu pratik tarif o kadar hızlı ki hiç beklemenize dahi gerek kalmıyor. Enfes bir lezzete sahip olan bu turşu, aynı zamanda kaynatma turşu olarak da tanınır. Annemin sofralarının da vazgeçilmez lezzet sırlarından biridir.
#TurşuTurşu denince aklımıza genelde, salatalık, biber, domates, lahana gibi geleneksel lezzetler geliyor ama aslında birçok farklı malzemeyle, envaiçeşit turşular yapabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi de soğan. Kırmızı soğandan da arpacık soğandan da çok nefis turşular yapılabiliyor. Peki soğan turşusu nasıl yapılır, soğan turşusunun püf noktaları nelerdir? İşte tüm merak ettikleriniz…
#Soğan Turşusu Nasıl YapılırGAPS diyeti nedir sorusu vatandaşların sorguladığı ve merak ettiği diyetler arasında yer alıyor. Bu diyeti uygulayanlar ayda 6 veya 8 kilo verebiliyor. GAPS diyeti ile sindirim sistemi inanılmaz bir işleyişe kavuşuyor. Peki, GAPS diyeti nedir? İşte detaylar.
#GAPSBirbirinden lezzetli turşular, ev yapımı yoğurt, kefir, faydalı bakteriler içeren kombucha çayı... Fermente edilmiş (probiyotik) bu gıda ve içecekler, sadece bağışıklığımızı güçlendirmiyor, aynı zamanda sindirim sistemimizi iyi çalışır hale getiriyor, duygu durumumuzu düzenliyor. Bu hafta sonu, iki ayrı atölyede probiyotik turşu ve köpüklü probiyotik içecek yapımını öğrenebilirsiniz.
#Begüm YaramancıPirinç pilavı kadar popüler olmasa da sofralarımızda yerini alan bulgur pilavı, çeşitli sebzeler ve türlerde yapılmaya devam ediyor. Bulgur pilavının, yapılışı ve yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları merak ediliyor. Peki, bulgur pilavı nasıl yapılır? Güzel bulgur pilavı yapmanın püf noktaları neler?
#Bulgur Pilavı TarifiCevabı uzatmadan verelim; Anadolu’nun herkese kucak açmasından... Bu topraklara her gelen beraberinde malzemelerini, pişirme tekniklerini, yemeklerini ve deneyimlerini de getirmiş. Ortaya çok zengin bir mutfak çıkmış. Bana bunları, ‘Anadolu’nun Tadı Tuzu Kardeş Mutfaklar’ isminde çok sıkı bir kitap hatırlattı.
#Anadolu’Nun Tadı Tuzu Kardeş Mutfaklar