Koronavirüs nedeniyle faydalı içeceklere talebin artmasıyla Adana’da faaliyet gösteren bir firma, turşu suyu üretmeye ve şişeleyerek marketlerde satış yapmaya başladı. Avrupa’dan da talep gelen ürün için firmanın yönetim kurulu başkanı Selahaddin Nas, “Yıllık üretim olarak 2 bin ton hedefliyorduk ama birçok zincir mağazadan çok güzel geri dönüşler aldık. Bu hedefi büyük ihtimal ilk 6 ayda geçeceğiz” dedi.
#Turşu SuyuÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi ve Ödül Töreni'ne katıldı. Programda konuşan Emine Erdoğan "Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, sağlık gibi birçok sektörü içine alan büyük bir dönüşüm gerekiyor. Bu noktada üretimi gerçekleştiren iş dünyamızın katkısı son derece önemli" dedi. Emine Erdoğan, zirvenin ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi'nden çıkacak önerilerin, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ışık tutacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
#Emine ErdoğanMisafirlerime kurduğum sofrada iyi bir pastırma olmalı. Biz lokantada pastırmamızı kendimiz yapıyor, koruyucu madde kullanmıyoruz. Sonra bazen toz haline getirip humusun üzerine serpiyoruz, bazen de tavuk budunun içini pastırma kıtırıyla doldurup pişiriyoruz. Minik börekleri pastırmalı ve sivri biberli yapmaya bayılıyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine ince bir dilim tereyağı ve yeni kesilmiş pastırma da sevdiğim tatlar listesinin başında geliyor. Karar veremedim, pastırmanın her halini seviyorum galiba...
#Pastırmalı YumurtaYerel yemeklerin peşinde çok uzun bir gün bizi bekliyor olabilir ama bu, güne Ordu tostuyla başlamamıza asla engel değil. Tostu meşhur şehrimiz çok ama benim için Ordu tostunun yeri ayrı. Ot kavurmalarından buğulama balıklara, Gürcü mutfağından en iyi fındık kremasına Ordu’da ‘yeri ayrı’ öyle tatlar var ki…
#SeyahatHemen hemen her gün bıkmadan usanmadan arıyorlar. Bazen 0 850’li bir numara bazen 0 212 ile başlayan başka bir numaradan... Şirket adı söylemeden doğrudan lafa giriyorlar. “Sayın ... İnternet paketinizin süresi doldu. Cazip koşullarla yenileyebiliriz.” Ardından seri şekilde paket özellikleri fiyatlar veriliyor vs.
#KrediSütlü tatlı geleneğimize sahip çıkan köklü bir markanın dünyaca ünlü bir pastane ustasıyla işbirliği yaptığını öğrenince meraklanmamak elde değil... Artık Paris’teki pastanelerle yarışacak seviyede, katman katman, pofuduk kruvasanlar çıkardıklarını da duyunca, hemen gidip tadına bakmak istedim.
#KruvasanŞeflerin sadece restoranda hangi tabakları sunduğu değil, hangi malzemeyi nereden aldığı, evinde ne pişirip yediği de merak edilir. Biz de çocukluğundan bu yana Kadıköy Çarşı’dan alışveriş ettiğini anlatan tanınmış şef Ali Ronay’la dükkânları dolaştık. Ne satın alıyor, nerede durup yemek yiyor öğrendik.
#Ali RonayEmine Erdoğan ‘Türk Mutfağı’ kitabının nasıl çıktığını anlatırken, aile mutfağının da sırlarını paylaştı: “Ne yazık ki Türk mutfağı denince akıllara hâlâ sadece baklava ve kebap geliyor. Kitapta benim için özel değeri olan iki tarif de var. Leblebi unu helvası ve tarifini Mali First Lady’sinden aldığım zencefil şerbeti. Mikroorganizmalar açısından çok zengin nisan yağmuru ile yoğurt mayalamayı bir gelenek haline getirdim. Evimizde sabah kahvaltılarında çorba olmazsa olmazımızdır. Tayyip Bey de kahvaltıda çorbayı çok sever."
#Türk MutfağıKanser çevresel ve genetik nedenlere bağlı olarak gelişen kontrolsüz hücre çoğalmasıdır. Çevresel faktörler arasında beslenme ve yaşam biçimi gibi unsurlar yer alır. Kanser beslenme ile doğrudan ilişkilidir ve beslenmeye bağlı olarak kanser gelişim oranı %35 olarak saptanmıştır.
#KanserKoronavirüs pandemisi ile beraber bağışıklık sistemi ve beslenmenin de önemi arttı. Bu dönemde sadece hijyen ve mesafenin değil güçlü bir bağışıklık sisteminin de koronavirüsten korunmada önemli etken olduğunu söyleyen, Dr. Öğr. Üyesi Gonca Güzel Ünal “Güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterli ve dengeli protein alımı önemli” dedi.
#COVID-19Koronavirüs pandemisi ile beraber bağışıklık sistemi ve beslenmenin de önemi arttı. Bu dönemde sadece hijyen ve mesafenin değil güçlü bir bağışıklık sisteminin de koronavirüsten korunmada önemli etken olduğunu söyleyen, Dr. Öğr. Üyesi Gonca Güzel Ünal “Güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterli ve dengeli protein alımı önemli” dedi.
#Dr. Öğr. Üyesi Gonca Güzel ÜnalTüm dünya Covid-19 virüsü ile mücadele ediyor. Ağır hastaların hastanede tedavisi sürdürülürken, Covid-19 testi pozitif çıkan, hafif semptomlu hastaların tedavisi ise evde planlanıyor. Peki, Covid-19 pozitif hastalar karantinada nasıl beslenmeli? Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, koronavirüs hastalarına tıbbi tedavilerini desteklemek için tavsiyeler verdi.
#COVID-19Bu köşeyi düzenli takip edenler artık öğrendi: Güvenilir gıda, yemekle ilgili meseleler söz konusu olduğunda en önem verdiğim başlıklardan biri. Sürdürülebilir ve temiz tarım uygulamaları da bu bağlamda sürekli öne çıkarmaya çalıştığım, iyi örnekleriyle karşılaştığımda sizinle de paylaşmaya çalıştığım alanlar.
#Dilara KehaleZiraat Bankası olarak hem ürün ve hizmetleri günün gereklerine uygun olarak sürekli yenilediklerini hem de yeni uygulamalar geliştirdiklerini belirten Ziraat Bankası Tarım Politikaları Bölüm Başkanı Ferhat Pişmaf, “Tarım sektöründeki müşterilerimizin sayısı 2 milyonun üzerinde. Bankamızca kredi kullandırılan üretici sayısı ise 700 bine yaklaştı. Üreticimize kullandırdığımız krediler nisan ayı itibariyle 62.3 milyar TL’ye ulaştı” diye konuştu.
#GazetehaberleriBuğday Derneği’nin kurduğu 'TaTuTa' ağı kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanındaki ekolojik çiftlikler, gönüllü veya ziyaretçilerini bekliyor. TaTuTa, hem Türkiye’den, hem de yurt dışından gelen gönüllü ve konuklarla Türkiye’de ekolojik tarım yapan çiftlikleri buluşturuyor. İşte detaylar…
#Ekolojik Yaşam Çiftliği