Frankfurt Havaalanı’na sınır kasaba Kelsterbach’ta Türkler, belediyenin yıkmak istediği bakkal dükkanına sahip çıktı. 23 yıllık bakkal dükkanının alış veriş yerinden çok buluşma merkezi olduğunu söyleyen bölge sakinleri, alternatif yer gösterilmeden yıkılmasına müsaade etmeyeceklerini söylüyor.
#KelsterbachO bir yaşayan efsane… Gastronomi dünyasının en zarif beyefendisi, Türkiye’de adını taşıyan tüm yemeklerin kurucu babası; Beyti Güler. Bundan neredeyse 80 yıl önce dört masayla açılan lokanta, bugün adeta bir kebap mabedi haline geldi. Geçen yıl Michelin Rehberi’nin ‘öneri’ listesine giren restoranında Beyti Bey, 95 yaşında hâlâ tüm masaları tek tek ziyaret ediyor. Diyor ki: “Dünyanın her yerinden çok insan tanıdım. Hepsinden bir şeyler almaya, keşfetmeye çalıştım. Ben insan zenginiyim.”
#Beyti GülerHayatın tüm renklerini kendine özgü bakış açısıyla ele alan ve bunu çok yönlü kişiliğine yansıtan Ayhan Sicimoğlu, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından. Alaçatı Ot Festivali’nin de kurucularından olan Sicimoğlu, Çeşme’ye 6 yıllık küskünlüğünün ardından müthiş bir festivale imza atmanın mutluluğunu yaşıyor.
#1İkisi de genç, enerjik ve yetenekli… Bu yaz ekranın en çok konuşulan çifti olmaya ve izleyiciye neşe vermeye adaylar. Kanal D’nin yeni dizisi ‘Seversin’in başrol oyuncuları İlayda Alişan ve Burak Yörük’le buluştuk. Partnerlik müessesesini, keşfedilme hikâyelerini, oyunculuğu, yeni projelerini ve aşkı konuştuk.
#İlayda Alişan10 yıl önce Türkiye’ye geldi. Hayatının aşkıyla karşılaşıp evlendi. Kına gecesi de yaptı, hamama da gitti. Türkiye’deki en güzel dönemini Bağcılar’da geçirdi. Türkçe konuşamıyordu ama komşuları onu o kadar sevdi ki ekmeğe bir kere bile para vermedi! Yakında Ortaköy’de açacağı yeni restoranı için 2.800 ayrı zeytinyağı tadan İtalyan şef Danilo Zanna, yaza kadar 'feci' Türkçe çalışıp herkesi şaşırtacağını söylüyor.
#Danilo ZannaGünümüze kadar birçok kişinin hala okunmakta olduğu sinekli bakkal mutlaka okunması gereken kitaplar arasında yer almaktadır. Bu nedenle Sinekli Bakkal kitabını kim yazmıştır? Sinekli Bakkal kitabının özeti ve konusu hakkında bilgi? Sinekli Bakkal kitabı karakterleri hakkında sizler için çok detaylı bir şekilde araştırdık ve sizler için derledik.
#Sinekli Bakkal Kitabını Kim Yazmıştır?Kültür sanat etkinlikleri insanlık tarihi kadar eskidir. İlk insanlar bile sanatla ilgili küçük dokunuşlar yapmışlar, özellikle kadınlar var oldukları günden itibaren estetiğe önem vermişlerdir. Yapılan arkeolojik kazılarda ilk insanların bile süslenmek ve güzel görünmek amacıyla kolye, broş, bilezik gibi birçok takı yaparak kullandığı görülmektedir. Bu sebeple kültür sanat ve estetik etkinlikleri insanın var olduğu dönemden bu yana var olmaktadır. 7. Sınıf sosyal bilgiler konuları içerisinde yer alan kültür sanat etkinlikleri ile ilgili özellikle Osmanlı Devleti'nde kültür sanat ve estetik anlayışı detayları yer almaktadır.
#7. Sınıf Sosyal Bilgiler Osmanlı Kültür Sanat Ve Estetik Anlayışı Konu AnlatımıAldatıldım, tuzağa düştüm ve kendimi 33’üncü Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı’nda buldum. 7 kilometrelik Boğaz’ı zamanında geçemezsem akıntı yüzünden Bozcaada’dan çıkabilirim. Başarmak zorundayım. Tamam, bir Hektor, Akhilleus ya da Büyük İskender değilim. Ama ben de Makedon kökenliyim. İlber Hoca’nın deyimiyle “Atatürk’ün Rumeli inadı” bende de var. Bakalım bu inat beni kurtaracak mı...
#Çanakkale Boğazı Yüzme YarışıDün, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ydı. Etrafı her daim gençlerle çevrili olan, Galatasaray Üniversitesi hocası, yazarımız, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın kapısını çaldık. Ona, “Bugün Türkiye’de yaşayan bir genç hayatını nasıl kurtarır” diye sorduk. 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılına girmemiz vesilesiyle de Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı günü, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı dönemi konuştuk.
#Mustafa Kemal PaşaKreuzberg, sadece Berlin’in değil, Almanya’nın en gözde semtlerinden. “Küçük İstanbul” olarak da bilinen semt, 1989 yılında Berlin Duvarı yıkılına kadar “istenilmeyen bölge”ydi. Şimdi ise Kreuzberg sadece turistler için değil, yatırımcılar için de çekim merkezi haline geldi. Hızla artan kiraları ödeyemeyen esnaf kepenk kapatırken, teknoloji devi Google yedinci kampusünü Kreuzberg’e açmayı planlıyor. Semtteki ortak görüş ise, Türk’ün de Alman’ın da “rant mağduru” olduğu...
#KreuzbergRoman, Türk edebiyatına Fransızcadan yapılan basit çevirilerle girdi. Yıl 1862’ydi, Fénelon’un romanı Türkçeye Yusuf Kâmil Paşa’nın çevirisiyle ‘Terceme-i Telemak’ olarak çevrildi. Sonra Victor Hugo geldi... İlk Türk romanıysa bundan 10 yıl sonra yayımlanacaktı. Şemseddin Sami’nin ‘Talat ile Fitnat’ın Aşkı’ adlı eseri, ana-babasının zorlamaları sonucu istemediği biriyle evlendirilen ve sonunda kendini öldüren genç bir kızı anlatıyordu. Sonra Ahmet Midhat Efendi’ler, Recaizade Mahmut Ekrem’ler geldi. Türk edebiyatı akımlardan etkilendi ve yazıldığı döneme ışık tutan eserler üretildi. Kimi yazar insanı öne çıkardı, kimi tarihi, siyasi tutumunu, kimi cinselliği... Hepsi biricikti, hepsi bize masa başında yazılmış gibi görünen ‘gerçek hayatlar’ı anlattı. Okuyana ‘hayatın anlamı’nı sorgulattı. Bir liste yapıp romanlara gömülsek insanların, ülkelerin, psikolojinin, siyasetin nasıl değiştiğine dair tarih dersi almamız da kaçınılmaz. İşte biz de bu büyük fotoğrafa bakalım istedik. Hürriyet Pazar olarak ‘sinema’ ve ‘müzik’ soruşturmalarının ardından eleştirmenler, yazarlar, akademisyenler, edebiyat öğretmenleri ve yayıncılardan oluşan 100 kişilik bir jüriyle ‘Türk Edebiyatının Gelmiş Geçmiş En İyi 100 Romanı’nı çalıştık. Tavsiyemiz bu listeyi alın ve onun izinden bir kütüphane oluşturun.
#Türk Edebiyatının En İyi 100 Eseri- Turist olarak geldiği Kapadokya'da tanıştığı genç hayatını birleştiren İngiltere vatandaşı Marie, Avanos'ta bakkal dükkanı işleterek aile bütçesine katkı sağlıyor- Marie: - "Kapadokya'da yaşamaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye çok güvenli ve huzurlu bir ülke burayı ülkemdeki tüm yakınlarıma ve arkadaşlarıma anlatıyorum"- "Bakkalda, halkla sürekli konuşma fırsatım olduğu için Türkçe'yi de geliştiriyorum. İş yerinde çalışan bir Türk yardımcım da var, bazı konularda bana yardımcı oluyor"
İncirlik Üssü, uzun süre sonra savaş uçaklarıyla tekrar hayatımızda. Geçmişte Amerikalı subayların sokaklarında gezinip dükkânlarından alışveriş yaptığı, barları-diskolarıyla ün yapan, esnafın gururla ‘Küçük Amerika’ diye tanıttığı İncirlik kasabası ise bugün metruk vaziyette. 2003 tezkeresi sonrası çoğu esnaf İncirlik’i terk edip Irak’taki yeni üslerin çevresine dükkân açmış. Kalanlar eski günleri özlemle anıyor
#İncirlik