Cezayir Denizcilik Bakanlığı ile anlaşması olmasına ve tüm izinleri almasına rağmen 2009 yılında teknelerine el konulan, personeline altışar yıl hapis cezası verilen ve 70 milyon avro para cezası kesilen Akua Group AŞ, 9 yıl süren hukuk mücadelesini kazandı. Cezayir Yargıtay'ı tarafından üç kez haklı bulunan şirket, Cezayir'de "kaçak avcılık" iddiasıyla aleyhlerine açılan davayı kazandı.
#Cezayir Denizcilik BakanlığıBalık sezonu başlayalı yaklaşık 4 ay oldu ancak fiyatlar bir türlü düşmüyor. Denizlerde balık olmadığını söyleyen balıkçılar, yasal boy sınırı olan balık bulamadıklarını söylüyor. Karadeniz’deki hamsilerin de daha soğuk sulara sahip Rusya ve Gürcistan’a göç ettiğini belirten balıkçılar, “Hamsinin kilogramı 25 lira, palamutun da 30 lira” dedi.
#HamsiAnadolu'yu çevreleyen denizler dışında uzak sularda önceki yıllarda faaliyeti bulunmayan Türk balıkçıları, geçen sene 2 tekneyle gittikleri Moritanya'da 33 teknelik filoya ulaştı. Afrika kıyılarında tutulan balıklar, Türklerin kurduğu fabrikalarda balık ununa çevrilerek Türkiye'ye gönderiliyor. En büyük teknelerin Moritanya'ya gitmesinin Türkiye kıyılarındaki av baskısını önemli ölçüde azalttığı belirtiliyor.
#Moritanya15 Temmuz darbe girişimine katılan askerlerin iadesini reddeden Yunanistan ile kriz yaşanırken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte dün Kardak kayalıkları bölgesinde dolaştı ve fotoğraf çektirdi.
#Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AkarTrabzon’da bir hafta önce tezgahlarda 8 liradan satılan hamsinin fiyatı 15 liraya yükseldi. Trabzonlu balıkçılar Gürcü hamsisinin yolunu gözlüyor. Balıkçı Mehmetcan Örseloğlu, "Vatandaş hamsiden umutluydu ama tarihinde ilk defa bu fiyatları gördü. Kasası 170 lira civarında satılıyor. Kayıklar Gürcistan tarafında doğru gitmeye başladı. Orada da hamsi olmazsa sezon biter" diye konuştu
#HamsiPiraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, hamsinin büyük sürüler halinde Gürcistan ve Rus karasularına gittiğini belirterek, "Hava daha da soğumazsa bir ay içerisinde Türk karasularında hamsi sürüsü kalmayacak" dedi.
#Piraziz Su Ürünleri KooperatifiÇevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’ın Ataköy sahil şeridini vatandaşın kullanımına açması kadar güzel bir haber olamaz. Nihayet milyonluk İstanbul’da nefes alınacak bir alan yaratılacak. Etrafı denizle çevreli bu kentin vatandaşları denizle buluşabilecek, marinasına tekneler bağlanabilecek.
Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) öncülüğünde düzenlenen Marmara Denizi 2010 Sempozyumu’nda tükenen balık potansiyelinden deniz trafiğine, kıyılardaki yoğun yapılaşmanın yarattığı kirliliğe pek çok sorun mercek altına alındı. Konu başlıklarından biri de lüferdi. Sempozyumda, bir sunum yapan TÜDAV Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr. Bayram Öztürk’le Poyrazköy’den 14 metrelik balıkçı teknesiyle Boğaz’a, oradan Karadeniz’e açıldık. Sekiz saat kaldığımız teknede bir düzine lüfer yakaladık, gece oldu ağ attık. Ağlarımız lüferle değil, Marmara’da balığın bittiğine ve yoğun kirlenmeye işaret eden binlerce denizanasıyla doldu