Datça balıkçı barınağına liman izni

Güncelleme Tarihi:

Datça balıkçı barınağına liman izni
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 16:17

Datça'da, balıkçı barınağı statüsündeki liman, uluslararası deniz yolcu trafiğine yeniden açılıyor.

Tekirdağ'da, feribottan inen bir otomobilin denize uçmasının ardından ülke genelindeki limanlar mercek altına alınırken, Datça Limanı, işletme ruhsatı ve uluslararası yolcu gemileri yanaşma sertifikasının (ISPS) bulunmaması nedeniyle bir süre önce uluslararası deniz yolcu trafiğine kapatıldı. Mevcut balıkçı barınağının yolcu gemileri limanı olarak kullanımının iptali üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na başvuruda bulunan Datça Belediyesi, barınağı tekrar kullanıma kazandırıyor. Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan, Datça’nın ekmek kapısı olarak bilinen balıkçı barınağına, liman olarak kullanım izni çıktığını söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan belediyeye gönderilen yazıda, balıkçıların da mağdur edilmemesi koşuluyla barınağın liman olarak kullanımının uygun görüldüğü bildirildi. Bu yazı üzerine konuyu Datça Liman Başkanlığı’na ileten Datça Belediyesi, gerek Türk tekneleri ve gerekse yabancı bandıralı tekneler için gemi yanaşma hizmetini başlatmaya hazırlanıyor.
Başkan Tokcan, Datça turizmi ve ekonomisi için büyük önem taşıyan bu konunun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın olurundan sonra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kısa sürede çözüme kavuşturulacağına inandığını ifade etti. İşlemlerin tamamlanmasının ardından bir süredir yapılamayan, Yunan adaları Rodos ve Simi'den, Cumartesi günleri Datça'ya düzenlenen günübirlik deniz otobüsü seferleri yeniden başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!