Türk Tarih Müzesi ve Parkı hakkında bilgiler merak ediliyor. Bu akşam yayınlanacak olan MasterChef yarışması çekimleri Türk Tarih Müzesi'nde gerçekleşti. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, müze ile ilgili bilgiler verdi. İzleyiciler tarafından Türk Tarih Müzesi'nde neler var araştırılmaya başlandı. Peki, Türk Tarih Müzesi ve Parkı nerede, giriş ücretli mi? İşte, Türk Tarih Müzesi ve Parkı ziyaretçi bilgileri...
#Türk Tarih Müzesi Ve ParkıEtimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel MasterChef yarışmasına konuk oluyor. Türk Tarih Müzesi ve Ankara hakkında bilgiler veren Enver Demirel'in hayatı izleyenler tarafından merak edildi. Peki, Enver Demirel kimdir, kaç yaşında, nereli? Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'in hayatı ve biyografisi...
#Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirelİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bundan 86 yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu. Her yıl rekor ziyaretçi sayısıyla artık bir anıt mezardan çok halkın Atatürk’e kavuşma alanına dönüşen Anıtkabir’in temeli de bundan 80 yıl önce bugünlerde atılmıştı… Ata’nın ebedi istirahatgâhını iki mimar, Emin Onat ve Orhan Arda tasarlamıştı. Anıtkabir’in mimari müellif vekili, Orhan Arda’nın oğlu yüksek mimar Ömer Arda ile buluştuk; Anıtkabir’in hikâyesini dinledik...
#AnıtkabirBu hafta sonu birçok kişinin planında Tersane İstanbul’da 19’uncu edisyonu gerçekleşen Contemporary Istanbul’u ziyaret etmek var. Fuarın ziyaretçi akınına uğrayacağını tahmin etmek hiç de zor değil. İki gün boyunca kalabalıktan bunalmadan sanatla iç içe güzel saatler geçirmeniz için fuarın öne çıkanlarından bir seçki hazırladık.
#Çağdaş SanatBu haftaki Şezlong Sohbetleri’nin konuğu Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras... 1700’lerde Mora Yarımarası’ndan gelen büyük büyük dedelerinin Bodrum’u kuran ilk Osmanlı paşaları olduğunu söylüyor, “6-7 kuşak öncesinden bugüne baktığımda soyağacımızda karşıma çıkan isimler Bodrum’un gelişim sürecinin de bir özeti gibi” diyor.
#1İran, dünyanın en eski uygarlıklarından Perslere ev sahipliği yapmış, gerek tarihiyle gerek edebiyatıyla derin bir kültür barındırıyor. İran’a ilk seyahatimi, Türkiye’de yaşayan İranlı yazar Shahzadeh N. İgual ile şair, yazar Pelin Batu ile yaptım.“Shahzadeh İgual ile Pers Topraklarında Adım Adım” başlıklı yolculuğumuz dolu dolu geçti. İşte İran’dan hafızama kazınanlar...
#Sayım ÇınarKurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Hafta sonuyla birlikte toplamda 9 günü bulacak tatil, bir nefes alma fırsatı olacak. Biz de uzmanlarımıza ‘Bayram tatilinde bütçeyi çok da zorlamadan nereleri keşfe çıkmalı?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 15 öneri sundular...
#TatilBir tarih yok oldu. Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccar Camisi, Hatay için büyük öneme sahip Hatay Meclis binası, 128 yıllık Aziz Pavlus Kilisesi ve lezzetin başkenti diyebileceğimiz Antakya çarşısı artık yok. Hatay yeniden ayağa kalkacak ancak biraz zamana ihtiyaç var.
#Uğur ÇELİKKOLHürriyet Ankara, ‘Etimesgut’u Keşfet’ turuna çıktı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in ev sahipliği yaptığı programda, Etimesgut Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı gezdik. ‘Biz, tarihi bugün değil, binlerce yıl önce Asya’da, Avrupa’da, Anadolu’da yazdık. Ve şimdi şanlı tarihimizi tüm yönleriyle görmek, hissetmek, yaşamak ve yaşatmak için bu müzemizle herkese ‘Tarih seni çağırıyor’ diyoruz.’
#‘Etimesgut’U KeşfetTürkiye’de bulunana birçok önemli antik kent bulunur. Bu antik kentler arasında yer alan Gordion Antik Kenti nerededir? Gordion Antik Kenti tarihi nedir? Gordion Antik Kenti efsanesi bulunuyor mu? Gordion Antik Kenti’ne giriş ücreti ne kadar ve ziyaret saatleri nelerdir? İşte Gordion antik Kenti hakkında bilgiler.
#GordionPosta pulları, posta gönderilerinde posta ücretinin ödendiğini gösteren bir tarafı yapışkanlı, diğer tarafı ise çoğunlukla yazılı ve resimli kağıt etiketler olarak tarihin tanıklarıdır. Pul severler PTT Pul Müzesi nerede? PTT Pul Müzesi tarihçesi, eserleri, giriş ücreti ve ziyaret saatleri (2023) içeriklerini yazımızda bulabilirler.
#SeyahatEskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından açılan Eskişehir Balmumu Müzesi, Eskişehir’in en önemli gezi alanlarından biridir. Bu özel balmumu koleksiyonu birçok kişinin hayranlıkla baktığı, yapılar arasında yer almaktadır. Sizler için Eskişehir Balmumu Müzesinin tarihçesini, eserlerini ve detaylı bütün bilgilerini derledik.
#Balmumu MüzesiZeugma Mozaik Müzesi özellikle sanat tarihçilerinin, arkeologların ve tarih severlerin oldukça beğendiği gezi alanlarından biridir. Türkiye’de ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi özellikle sergilenen mozaiklerin çeşitliliği ile dünya mozaik müzeleri arasındadır. Sizler için Zeugma Mozaik Müzesi hakkında ki bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
#Mozaik MüzesiTürkiye’nin ilk oyuncak müzesi ünvanını alan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi özel yapısı sayesinde özellikle çocukların kaliteli vakit geçirebileceği alanlardan biridir. İzmir’in tepe manzarasına sahip olan bu yer, Dünya’da bulunan üçüncü oyuncak müzesidir. İzmir belediye başkanı tarafından yapılan bu yer özellikle çocukların sanat anlayışını geliştirmek için kurulmuştur. Sizler için Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
#Ümran BaradanMilli Mücadele döneminde şehit düşen askerin defnedildiği ‘Namazgâhtepe’ye anıt inşa edilmesi’ konusu, ABB Meclis’i gündemine tekrar geldi. AK Parti Meclis Üyesi Recep Taş, “Şehitlik olarak koruma altına alınması, görünür bir yere de bir anıt yapılması çok önemli dedi.
#Murat YILMAZABB, EGO ve ASKİ’nin 2022 bütçelerinin görüşüldüğü 10 saatlik toplantıya, 7’nci saatte CHP ve AK Parti arasında yaşanan itiş-kakış görüntüleri damga vurdu. Gerginlik, CHP’den gelen ‘özür’ün ardından sona erdi. Meclis’in ana gündem konularından birisi de trafik ve toplu taşıma oldu. AK Parti ve MHP eleştirdi, CHP, İYİ Parti ve ABB Başkanı Mansur Yavaş da yanıt verdi.
#Murat YILMAZ-MECLİS’İN NABZIYemek hazırlamak, onun için yalnızca karın doyurmak için yapılan bir eylem değil... Sorunca, “Hayatımdaki en büyük tutkum” diyor. ‘MasterChef Türkiye’nin jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu ile buluştuk... Bize büyüdüğü Kadıköy sokaklarını, kimsenin bilmediği hobi ve meraklarını, anneannesinin mutfağını, en sert jürisi olan annesinin restoranlarını ve Avustralya günlerini anlattı. Ayrıca iyi restoran seçimi ve lezzet sırlarından küçük tüyolar verdi.
#Somer SivrioğluKapadokya’yı ziyaret etmek için doğru zaman yoktur; ne zaman ziyaret ederseniz edin konuklarını büyüler... Şu sıralarda yolunuz düşerse o harika peribacaları ve tarihi kalıntıların panoramasına bağbozumu da eşlik ediyor. Bir hafta sonuna sığdırıp, dolu dolu gezip görmek mümkün. Bir Kapadokyalı olarak bölgeyi tanıyıp anlamanızı sağlayacak 13 önerimi yazdım.
#HürriyetOsmanlı İstanbul’u iki siluetle tanınır, birisi Suriçi’nin Marmara ve Boğaz başından görünüşü, ikincisi de Tophane kıyılarıdır. Buradaki en mühim eserler hiç şüphesiz ki Mimar Sinan’ın iftihar ettiğimiz Kılıç Ali Paşa Camii ki dolgu bir alandır ve Sultan II. Mahmud tarafından yaptırılan Nusretiye Camii’dir. Çok sanatsever ve bilmiş geçinen birkaç kişi ise tarihi İstanbul’u mahvediyorlar.
#YAZARGöreme Milli Parkı’nın yer aldığı Kapadokya dünyanın sayılı güzelliklerine ev sahipliği yapan beldedir. Kapadokya’ya bir kez gelen bir daha gelmek ister. Tabiatın insana sunduğu pek çok güzellik bu topraklarda kendine yer bulmuştur. Kapadokya’ya adım attığınız an kendinizi başka bir dünyada gibi hissedersiniz. Her köşesinde ayrı bir tarih, ziyaretçilerini bekler. Göreme Milli Parkı ile ilgili bilgileri derledik.
#Göreme Milli ParkıAdalar oluşumları, tarihçeleri, doğal güzellikleri ile geçmişten günümüze büyük ilgi gören turizm potansiyelleri yüksek yerleşim alanları. Bu adalar içerisinde Samos Adası yerli ve yabancı turistlerin özellikle yaz aylarında gezi rotalarında yerini alıyor. Adaya düzenlenen turlarda Samos'a olan merakı daha da artırıyor. Peki Samos adası nerede ve nasıl gidilir? Samos adası gezilecek yerler, konaklama, tarihi ve özellikleri neler? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 – 2020 Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diline sahip çıkmayan milletler tıpkı kökleri kuruyan ağaçlar gibi esen rüzgarlar karşısında devrilmeye mahkumdur." dedi. Ayrıca gençlerin son dönemde İngilizce kökenli ifadeleri kullandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu vahim tablo son yıllarda sosyal medya dili ve plaza diliyle daha da kötüleşmektedir. "Forward etmek", "done olmak", "aksiyon almak"... Dilde müstevlilerin adeta mahkumu durumdayız." ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan