Türkler İslamiyet’i sonradan kabul etmiş ve Müslüman olmuşlardır. Şimdi bu sürecin nasıl geçtiğini ve neler olduğunu inceleyerek öğreneceğiz. İşte 6. sınıf sosyal bilgiler Türklerin İslamiyet'i kabulleri konu anlatımı.
#6. Sınıf Sosyal Bilgiler Türklerin İslamiyet'i Kabulleri Konu AnlatımıSakarya Meydan Muharebesi 900 yıllık Türkiye tarihindeki en kanlı ve en inatçı direnişti. Bugün Sakarya Meydan Muharebesi’nin yaşayan abidesi olan siperlerin ihmal edildiği ve silinmeye yüz tuttuğu anlaşılıyor. Burada taşocakları çok da lazımmış gibi tam siperlerin üzerinden ilerliyor. Taşocağı o bölge için çok mu elzem? Mirası korumak için bazı fedakârlıklar yapamaz mıyız? Bu nasıl bir açgözlülük!
#YazarFilistinli Said El Haj, Lübnan’da bir mülteci kampında doğdu. 18 yaşında üniversite okumak için Türkiye’ye geldi, tıp eğitimi aldı... Bugün ailesi Lübnan, Kanada, Almanya, Fransa gibi farklı ülkelerde yaşıyor. Filistinli bir çocuk olmanın tüm zorluklarını çeken El Haj, acının insani ve siyasi boyutuyla ilgili onlarca makale ve kitap yazdı. Said El Haj ile sefalet içindeki Filistin halkının yaşam savaşını, Kudüs katliamını, İslam dünyasının duruşunu konuştuk. Mülteci halde yaşayan Filistinliler için “70 yıl geçtiği halde insanlar hâlâ dönüş hayaliyle yaşıyorlar. Yaşlılar hâlâ evlerinin tapularını, anahtarlarını taşıyor” diyor.
#GazetehaberleriMimar Sinan’ın eseri önüne geçilecek, kazıklarla zarar verilecek bir eser midir? Bazıları kendilerini mimar sanıyor ve kalabalıkta büyük adamların itiş kakış önüne geçen sünnet çocuğu sağdıcı gibi davranıyorlar. Görgü ve terbiye mimarlara da lazım.
#İlber Ortaylıİslam İşbirliği Teşkilatı'nın yaklaşık 10 yıl genel sekreterliğini yapan bilim tarihi profesörü Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Mısır'dan Türkiye'ye uzanan başarılarla dolu bir yaşam öyküsü var. Dostlarının 'Ekmel Bey' diye hitap ettiği bilinen İhsanoğlu, 4 dil biliyor.
İstanbul Beykoz'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da yeraldığı İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu'na katılan Tunuslu Ahmet Tanguri, dalgalar arasında çırpınan baba-oğulu kurtarmayı başardı. Ancak kayalara çıkmak isterken dalgalara kapılarak hayatını kaybetti.
Arap dünyasının kurumsal hizmetler gruplarından The Talal Abu-Ghazaleh Organization Holding’in (TAG-Org) Kurucu Başkanı Talal Abu Ghazaleh, birçok Avrupa kuruluşunun yatırımları kendi ülkelerine çekmek için uğraştıklarını belirterek, “Türkiye’ye çağrım şu; Türkiye sadece yabancı yatırımcı için uygun ortam yaratmakla kalmamalı, pazarlamasını iyi yapmalı, yatırımcının ayağına gitmeli ve kendi ülkesine çekmeli. Bu noktada Türkiye’nin çalışması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkler ile Arapları birbirinden uzak tutmak için sinsi propagandalar yapıldığını belirterek, “Hiç kimse kusura bakmasın, dış politikamızı o birileri belirlemeyecek, biz belirleyeceğiz. Araplarla kalplerimiz bin yıldan uzun süre toplu halde attı. Lakin ne zamanki aramıza tefrika girdi, işte o zaman ahenk bozuldu” dedi. Kuveyt ziyaretinin ikinci gününde Türk-Arap İlişkileri Konferansı’nda konuşan Erdoğan özetle şunları söyledi:
Stratejik Düşünce Enstitüsü ve Medeniyet Araştırmaları Merkezi ile Osmangazi Üniversitesi işbirliğinde 10-12 Aralık tarihleri arasında Ankara’da yapılacak “Arap-Türk Sosyal Bilimler Kongresi” Türkiye’den ve Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda akademisyeni biraraya getirecek.