2.8 trilyon dolarlık ‘söz’leşme

Güncelleme Tarihi:

2.8 trilyon dolarlık ‘söz’leşme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 21:11

TOPLAM 390 milyon nüfusa ve 2.8 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe sahip 22 Arap ülkesinin ve Türkiye’nin iş dünyasını tek çatı altında birleştirecek Türk Arap Odası kuruldu.

Haberin Devamı

 Arap Odalar Birliği ve Ürdün Ticaret Odası Başkanı Nael Al Kabariti, Mısır Ticaret Odaları Federasyonu ve Afrika Odalar Birliği Başkanı Ahmed Al Wakil ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kuruluşla ilgili sözleşmeyi imzaladı. Suudi Arabistan Odalar Konseyi Başkan Yardımcısı Sheima bin Ajyan Al Dosari, Ürdün İrlanda Odası Başkan Yardımcısı Khaled Douk ve  Katar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Rashed Al Kaabi gibi önemli isimlerin de katıldığı toplantıda, ticaret ve yatırımlar için kapıların sonuna kadar açılması, bürokratik engellerin kaldırılması gerektiği vurgulandı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi duyulur duyulmaz, Arap dostlarımız, bizi ilk arayan, halimizi soran ve devletimize-milletimize destek mesajlarını gönderen oldular” dedi. Hisarcıklıoğlu son 15 yılda Arap ülkeleri ile Türkiye arasında ticaret hacminin 7.5 kat artarak 47 milyar dolara ulaştığını vurguladı ve “Aynı sürede Arap coğrafyasından gelen turist sayısı 9 kat arttı, 3 milyona ulaştı. Biz bölgemizin sanayi, dünyanın turizm, tarım  ve müteahhitlik devi bir ülkeyiz. Arap dünyası ise büyük sermaye birikimine ulaşmış. Türk-Arap Odası, girişimci ile sermayeyi buluşturacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Toplantıda, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun getirdiği  8 tepsi baklava da ikram edildi.

İŞBİRLİĞİNİ ARTTIRALIM

MISIR Ticaret Odaları Federasyonu ve Afrika Odalar Birliği Başkanı Ahmed Al Wakil, Türk-Arap ilişkileri için çok önemli bir temelin atıldığını belirterek, “Mısır ve Afrika Oda’larının, Türkiye ile ilişkilerine de dikkat çekmek istiyorum. Bazı iniş çıkışlar yaşanabiliyor ama ekonomik ve ticari adımlar her türlü gelişmeyi hızlandıracaktır” dedi. Arap Odalar Birliği ve Ürdün Ticaret Odası Başkanı Nael Al Kabariti ise “15 Temmuz’da, darbeye ve ülkenin topraklarını ele geçirmek isteyenlere karşı nasıl dik durulacağını gösterdiniz. Biz de buradan örnek ve ilham alıyoruz. Bu ülkenin vatandaşlarını saygıyla selamlıyorum” diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!