Türk-Arap akademik buluşması Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

Türk-Arap akademik buluşması Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2010 00:00

Stratejik Düşünce Enstitüsü ve Medeniyet Araştırmaları Merkezi ile Osmangazi Üniversitesi işbirliğinde 10-12 Aralık tarihleri arasında Ankara’da yapılacak “Arap-Türk Sosyal Bilimler Kongresi” Türkiye’den ve Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda akademisyeni biraraya getirecek.

Kongrenin Koordinatörü olan Doç. Dr. Ahmet Uysal, Türk-Arap ilişkilerinin ekonomik, politik ve kültürel alanlarda gelişmesi sürerken Türk-Arap sosyal bilimciler arasındaki ilişkilerin oldukça zayıf olduğunu ve iki ülke arasındaki resmi ilişkilerin gerisine düştüğünü belirtti.

Bu amaçla Ortadoğulu sosyal bilimciler arasındaki interaktif iletişim ağını derinleştirmek ve genişletmek için entelektüel ve akademik değişimleri güçlendirmenin önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Uysal, Türk-Arap ilişkileri ve bölge dinamikleri konusunda çalışma yapan genç araştırmacıları teşvik etmeyi ve desteklemeyi amaçlayan kongrede, toplantıya katılacak Türk ve Arap 10 lisansüstü öğrencisinin masraflarının da karşılanacağını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!