Dünyanın en ünlü birkaç ailesinden birinin reisi. Daha doğrusu en baştan bu ailenin fertlerinin gösteri dünyasının en üst noktasına tırmanmasını sağlayan kişi. Sinema, müzik ve moda dünyasından birçok ünlüyle yakın dost ve dünya jet sosyetesinin de en ilgi çeken simalarından biri.
#Kris Jennerİlk tarih profesörlerinden, Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan, modern astronominin kurucusu Nüzhet Gökdoğan gibi Cumhuriyet’in ölümsüz 20 kadınının hikâyesi, ‘Cumhuriyetin Öncü Kadınları’ sergisinde buluşacak. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı şerefine düzenlenecek sergiyi hazırlayan gazeteci Özlem Özdemir, “Bunları unutmuş olmamız beni çok üzdü” diyor...
#AtatürkKraliçe 2. Elizabeth’in ölümü sonrasında ilan edilen 10 günlük ulusal yas devam ediyor. Kraliçenin yaşamına yakından tanık olan aile üyeleri onun yaşamına ilişkin ayrıntıları anlatırken, gerçekte nasıl bir büyükanne olduğu ise merak edilen soruların arasında yer alıyor. Gelin bilmediğimiz “Büyükanne Elizabeth”i torunlarından dinleyelim…
#Kraliçe 2. ElizabethÇocuk sahibi olamayan hastalarına gizlice kendi spermini veren doğurganlık doktorlarına ilişkin skandallar son dönemde dünya basının gündeminden düşmüyor. Ancak bu skandalların hiçbiri birazdan okuyacaklarınız kadar ses getirmedi...
#Donald ClineAntika pazarlarını sayısız anıyı içinde barındıran bir tür sosyal tarih müzesi olarak da görmek mümkün. Binlerce anının bir araya geldiği bu mekânlarda geçmişten gelen seslere kulak kabartanların sayıları da bir hayli fazla. New York'ta yaşayan Chelsey Brown, 100 yıl önce yazılmış ama adresine ulaşamamış mektupların peşine düşüyor. İşte kaybolmaya yüz tutan geçmişin peşindeki anı dedektifi...
#AntikaEn çevreci hareketlerden biri TBMM'den geldi. Devamını bekliyoruz... İstanbul Esenler'de belediye "Dede-torun yaşam merkezi açtı. Tabii nineler de gidebiliyor... Zonguldak Alaplı'da yaşlı ve ihtiyaç sahipleri için ücretsiz baston yapıyor... Hatay, Türkiye'nin maydanozunun yüzde 40'ını üretiyor...
Bir restoran zinciriniz olduğunu düşünün. Oğlunuzun fikri ile işinizi büyütüp risk mi alırdınız yoksa kaliteyi korumak için mevcut halinizde kalmayı mı tercih ederdiniz? Gelin yorumlarınızı bizimle paylaşın Harvard Business Review Türkiye Haziran sayısında yerinizi alın!
#HBRKalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için merhum Vehbi Koç'un oğlu Rahmi Koç'a yıllar önce yazdığı mektup tekrar gün yüzüne çıktı. Mektup sosyal medyada kısa sürede binlerce kez paylaşıldı.
#Vehbi KoçBaşbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin siyasi literatürünü kendi hafızasıyla oluşturduğunu belirterek, “Biz ne Montesquieu’nün ne de Jean-Jacques Rousseau’nun ortaya çıkardığı bir partiyiz. Biz bu işin hafızasını da kendimiz oluşturduk” dedi. Erdoğan, dün partisinin Kızılcahamam’daki 21’inci İstişare Toplantısı’nda özetle şunları söyledi:
“Birileri bana hikâyelerini anlatmam için kendilerini gösterdi, hatta hayatıma girdi... Ben de varolmamızın sebebi dili, varolma sebebim Türkçe’yi kullanarak bu hikayeleri okuyucuya taşıdım” diyor Mario Levi. Şu an 56 yaşın keyfini, üçüncü babalık deneyimine hazırlanarak sürdüren Levi, Çağdaş Türk Edebiyatı’nın önemli yazarları arasına adını altın harflerle yazdırmayı başarmış bir isim.
UNESCO’nun ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ listesine adayım var: Nasra Şimmes. Mardinli Nasra Hanım, kendini bildi bileli basmacılık yapıyor. Beyaz patiska bezlere çizdiği, konusunu İncil’den alan desenler, Şahmeranlar dünyanın dört bir yanına gidiyor. Nasra Hanım’ın üç gün sonra İstanbul’da sergisi açılacak.
1987 yılında yaptığı ‘Mavi Senfoni’ adlı tablosu 2009 yılında 2 milyon 200 bin lira gibi rekor bir rakamla satıldığından ve dünyanın en değerli 250 sanatçısı arasına girdiğinden beri Burhan Doğançay (82), Türkiye’nin yükselen değeri. Oysa yıllardır resimleri dünyanın en önemli müzelerinde sergileniyor, hakkında yabancı sanat eleştirmenleri tarafından kitaplar yazılıyor ama Türkiye onu yeni keşfediyor. Son beş yıldır yılın büyük bölümünü Bodrum Turgutreis’teki evinde geçiren sanatçıyla yaşarken, ‘En pahalı Türk ressamı’ olma duygusundan Zen Diamond’ın sosyal sorumluluk projesine destek için tasarladığı ‘Ribbons on Sapphires-Safirlerdeki Kurdeleler’ adlı mücevhere kadar pek çok şey konuştuk
Bir çarşamba günü yolunuz Kumkapı’ya düşerse, semt pazarında pek çok Ermenistan yurttaşının tezgáh açtığını, ticaret yapmaya çalıştığını göreceksiniz. Mağaza vitrinlerindeki Ermenice ilánlar dikkatinizi çekecek. Turist vizesiyle gelip Türkiye’de kalan 40 bin civarındaki Ermenistan vatandaşından çoğu bu bölgede ikámet ediyor. Ne soykırım tartışması var aralarında, ne de bir başka siyasi bahis.
Yaz sonunda "Medeniyetler Buluşması"nı izlemek için Antakya’ya gitmiştim. Savon Otel’deki kokteyl sırasında bir adamla karşılaştım. Suriyeli olan bu orta yaşlı beyefendinin adı Salih Ünlütürk’tü. Yayladağ sınırının Suriye tarafında Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgede dünyaya gelmişti. Çok güzel Türkçe konuşuyordu.