Terapi haberleri sayfasında Terapi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7037 Terapi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Serdar Kılınçlar Türkiye’deki 1 milyona yakın kekemeden biriydi. 5 yaşında geçirdiği havale sonucunda kekeme oldu. Eğitim yaşamı boyunca pek çok zorluğa göğüs gerdi. Bu zorlukların başında akran zorbalığı ve hayallerine ulaşamama korkusu vardı. Ama hayatı 23 yaşında katıldığı bi eğitim ile değişti. Önce kekemeliğini kontrol altın aldı ardından başkalarının derdine çare olmak için kendini bu alanda geliştirmeye karar verdi. Şimdi 40 yaşında olan Kılınçlar, bir yandan terapiler düzenliyor, bir yandan kısa film ve kitaplarla kekemelik konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyor, bir yandan da bu alanda daha donanımlı olmak için hala üniversite eğitimine devam ediyor.
#Serdar KılınçlarHenüz 13 yaşındayken siber suçlara karışan Julius Kivimäki, 11 yılın sonunda Avrupa'nın en çok aranan suçlularından biri haline geldi ve terapi notlarını çaldığı 33 bin hastaya şantaj yapmaktan hapse atıldı.
#Julius KivimäkiSon zamanların en büyük sorunlarından biri başıboş sokak köpeği saldırıları. Özellikle büyük şehirlerde çeteler halinde saldırıyor, ciddi yaralanmalara ve hatta ölümlere neden olabiliyorlar. Kendi yetiştirdiği terapi köpekleriyle okullara giderek uygulamalı eğitim veren köpek eğitmeni Cihan Akın, Hürriyet okurları için de olası bir saldırı halinde yapılması gerekenleri adım adım anlattı...
#Köpek“Terapi odasında uzun bir koltuğa uzanılır, herkesin terapiye ihtiyacı vardır, terapi bağımlılık yapar, sorunlarımızın temeli annemizle ilişkimiz…” Bu ve benzeri cümleler psikolojik destek almak isteyenlerin en sık maruz kaldığı cümlelerden… Peki terapi almak isteyen insanların kafasında soru işaretleri oluşturan bu bilgiler ne kadar doğru? İşte terapiyle ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar…
#TerapiPsikolojik destek almak isteyenler mutluka çevrelerinden bu konu ile ilgili biribirinden ilginç yorumlar almıştır. Yıllardır duyduğumuz bu cümleler terapiye karşı önyargılı olmamızı ve kafamızda bir sürü soru işaretlerinin oluşmasına neden olur. Peki duyduğumuz bu bilgilerin ne kadarı doğru? İşte terapiyle ilgili yıllardır duyduğumuz ve kafamıza kazınan o yanlışlar…
#TerapiYaşla birlikte değişen saç dokusu ve kalınlığı, hava kirliliği, yanlış beslenme veya hormonal bozukluklar saç dökülmesine yol açabiliyor. Saç kaybını önlemek, saç derisini iyileştirmek ve saçın kalitesini artırmak için altta yatan nedenlerin ne olduğunu saptamaya yarayan saç check-up’ıyla saç problemlerinin önüne geçilebiliyor.
#Saç Check-UpDünyanın en beğenilen insanlarından biri bile olsanız fark etmiyor. Ya da etrafa gülücükler saçarak verdiğiniz pozların ardında gerçekten ne yaşandığını herkes bilmiyor. Son bir yıldır özel hayatındaki çalkantılar yüzünden hep gündemde olan Emily Ratajkowski de şu anda benzer bir halde.
#Emily RatajkowskiÇünkü adı üzerinde onlar dizidir, yani kurgudur ve hedef izlenmek olduğu için bize en anlaşılır hale getirmeye çalışırlarken olayın ciddiyeti ya da derinliği gözden bile isteye kaçırılabilir. Sonra da kurgu olduğunu unutan bazı kesimler kendi aralarında tepişir dururken yayın ve yapımda emeği geçen herkes yüzlerinde tatlı bir gülümseme ile Cunda Ada’sında rakı-balık-Ayvalık yapar. Olayın ciddiyetini daha iyi kavramamız için tabii ki ben yine ekibimden Yasin İkizoğlu’na bir danışayım dedim.
#Muhteşem YüzyıDanışanların düşüncelerini değiştirmeye yönelik bir terapi yöntemi olan bilişsel terapi, 90'lı yılların başından itibaren dünya genelinde uygulanmaya başlamıştır. İngilizcesi Cognitive Behaviorism olan bu yöntem, bilişsel davranışsal terapi adıyla da bilinir. Bilişsel Terapi nedir, ne işe yarar? Bilişsel terapi teknikleri nelerdir, kimlere uygulanır tüm detayları ile derledik.
#Bilişsel TerapiUzun yıllar boyunca çok ciddi sorunlar yaşadığınızı, terapiye gittiğinizi, antidepresan ilaçlar kullandığınızı ve hatta son çare bir klinikte altı ay boyunca tedavi gördüğünüzü ama hiçbir şeyin düzelmediğini, daha da kötüye gittiğini düşünün… Üstelik sorununuzu anlamak bir taramaya bakıyorsa ve gittiğiniz hiçbir doktorun aklına bunu yapmak gelmiyorsa… Chloe R. Kral’ın hikayesi hem şaşkınlık hem de üzüntü uyandırıyor
#Beyin HastalığıPsikoloji lisansları yok, belgeleri yok, standart bir ücret tarifeleri yok, yetkinlikleri yok ama pandemi dönemini fırsata çevirip iyi dert dinlediklerini sanarak psikologculuk oynuyorlar. Bol takipçili sosyal medya hesaplarına, danışanların yazdığı muhteşem yorumlara, internette dolaşan ilanlarına aldanmayın. Sizin de psikoloğunuz sahte olabilir!
#Sahte PsikologKişinin güçlü ve zayıf yönlerini bilmesi, bunları keşfetmek için iç hesaplaşma yapması, gelişimi için kişiye önemli katkılar sağlıyor. İç hesaplaşma yapmak göründüğü kadar kolay değil elbette. Kişinin zayıf yönlerini keşfedip kabul etmesi, ilerlemesine yardımcı olurken zenginleştirip hakikate ulaşmasını sağlıyor.
#İçsel Hesaplaşmaİfade etmediğiniz duygularınızın anlaşılmasını bekliyorsunuz. Peki sustuğunuzda anlatmak istediğiniz şey o haliyle anlaşılıyor mu ? İlişkilerdeki en büyük sorunun susmak olduğunu gözlemliyorum. Sustuğum halde hala düzeltmek için bir şey yapmıyor diye beklerken zamanımız geçiyor, bekledikçe uzaklaşıyoruz. Romantik ilişkilerde erkekler mi daha fazla susar, kadınlar mı? Peki ne zaman ve neden susarız?
#İlişkiSorunlarınızı, mutsuzluklarınızı kalabalıklar önünde anlatabilir misiniz? Siz hayır diyebilirsiniz ama binlerce kişi klinik psikolog Esra Ezmeci’nin yayınlarına katılarak dertlerini anlatıyor. Pandeminin etkisini görmezden gelmek imkânsız ama Ezmeci’ye göre “insanların yaşadıklarını paylaşma ihtiyacı yeni değil”.
#GazetehaberleriSigara içen birinin ciğerleri, damarları sigara içtikten sonra hiç sigara içememiş biri gibi olabilir mi yoksa illa bir hasar alır mı? Yeni bir çalışma, bir kişinin sigarayı bıraktıktan sonra kalp hastalığı riskinin ortalamaya düşmesinin yirmi yıldan fazla sürebileceğini, kardiyovasküler sisteminin hiç sigara içmemiş birine benzemesinin 25 yıl süreceğini söylüyor.
#SigaraTiyatro ve sinemanın sevilen isimlerinden Onur Buldu 22 Kasım’da vizyona girecek ‘Paranoya’ adlı filmiyle izleyiciyi bambaşka bir karakterle tanıştırıyor. Bir gazetecinin paranoyası nedeniyle başına açtığı komik ve tuhaf işleri konu alan film vizyona girmeden önce onunla buluştuk. Kariyerinden, ailesinden ve ‘Güldür Güldür’den bahsettik.
#Onur BulduHiç düşündünüz mü yıllardır sigara içen birinin sigarayı bıraktıktan sonra ciğerlerinin tamamen temizlenmesi, kalp ve damarlarının hiç sigara içmeyen birininkine benzemesi ne kadar zaman alır? Süreyi kısa sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Güney Kore'deki araştırmacılar, uzun süredir sigara içen bir tiryakinin kardiyovasküler sisteminin hiç sigara içmemiş birine benzemesinin ne kadar sürdüğünü keşfetti: Tam 25 yıl…
#SigaraGünümüzde genç yaşlı demeden pek çok insan sırt ağrısından mustarip… Uzmanlar, modern yaşam tarzı, çalışma koşulları ve en önemlisi hareketsiz yaşamın bu yaygın sağlık sorununu tetiklediğini belirtiyor. Uzun saatler masa başında çalışmak, kötü duruş alışkanlıkları ve yetersiz fiziksel aktivite, sırt ağrısının başlıca nedenleri arasında. Bazen de burkulma, fıtık, siyatik vb. gibi sağlık sorunları nedeniyle sırt ağrıları yaşanır. Bu ağrılar yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
#Sırt AğrısıÜnlü komedyen Hasan Can Kaya, Brandweek’te ‘Türkiye neye gülüyor?’ konulu oturumda kendi mizah kariyeri ve mizahın geldiği yer hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Can Çalışkan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiyi Haliç Kongre Merkezi’ndeki ana salonu dolduran 2 binden fazla seyirci izledi.
#Hasan Can KayaGökberk Demirci, Kanal D’nin sevilen dizisi “Yalan” ile izleyici karşısına çıkıyor. Dizide adalet peşinde koşan Savcı Yaman’a hayat veren oyuncu “Ben de haksızlık, adaletsizlik karşısında kendimi çok kötü hissediyorum. Adaletsizlikle çok sınandım. Ve o çaresizliğin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum” diyor.
#Gökberk DemirciKan basıncı yüksek olduğu için doğumu başlatılan bir annenin doğum sırasında kalbi durdu. Doktorlar bebeği almaya çalışırken bir başka ekip ise anneyi hayata döndürmeye çalışıyordu. Bebek de nefes almadan doğdu ama doktorlar onu hızlıca hayata döndürebildi. Fakat aynı şeyi anne için yapmaları çok kolay görünmüyordu. Sebebi ise en az yaşananlar kadar korkutucuydu...
#DoğumSerdar Kılınçlar Türkiye’deki 1 milyona yakın kekemeden biriydi. 5 yaşında geçirdiği havale sonucunda kekeme oldu. Eğitim yaşamı boyunca pek çok zorluğa göğüs gerdi. Bu zorlukların başında akran zorbalığı ve hayallerine ulaşamama korkusu vardı. Ama hayatı 23 yaşında katıldığı bi eğitim ile değişti. Önce kekemeliğini kontrol altın aldı ardından başkalarının derdine çare olmak için kendini bu alanda geliştirmeye karar verdi. Şimdi 40 yaşında olan Kılınçlar, bir yandan terapiler düzenliyor, bir yandan kısa film ve kitaplarla kekemelik konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyor, bir yandan da bu alanda daha donanımlı olmak için hala üniversite eğitimine devam ediyor.
#Serdar Kılınçlar12 yaşındayken radyo programı yapmaya başladı. Yayıncılıktan hiç kopmadı ama psikolojiye de meraklıydı, bu alanda eğitim gördü. Klinik psikolog Gökhan Çınar YouTube’daki Bana Göre TV kanalında ‘Katarsis’, ‘Katarsis X-tra’ ve ‘FÜG’ adlı programları yapıyor. Hem Okan Bayülgen, Haluk Levent, İrem Derici gibi ünlü konukları ağırlıyor hem de toplumsal meselelere odaklanıyor. Bir yandan da yaptığı gösteriler dolup taşıyor.
#Gökhan ÇınarYAKIN bir zamanda Hugo Boss Türkiye Genel Müdürü Arif Kaya, sanatçı Haluk Levent’le birlikte Antakya’ya gittik. 6 Şubat depremlerinden sonra Türkiye’de bir seferberlik başladı. Devletle birlikte sivil toplum örgütleri, şirketler bölgeye yardım etmek için adeta yarıştılar.
#1Günümüzde sırt ağrıları adeta bir salgın haline geldi. Kime sorsanız sırtı ağrıyor, belini tutuyor, geçmeyen ağrılarından şikâyet ediyor. Kimi bu ağrılarından kurtulmak için doktor doktor geziyor, kimi de doğal yöntemleri deniyor. Peki hangi ağrıları neden yaşıyoruz? Hangi ağrıya ne iyi gelir? İşte bilimsel araştırmalara dayanarak uzmanların sırt ağrınızı iyileştirmeye ya da tamamen kurtulmaya yönelik hazırladığı kılavuz…
#Sırt AğrısıTürk sanat müziği sanatçısı Umut Akyürek, sosyal medya hesabında 19 yaşındaki kızı Melek Bal Ertuğrul’un madde bağımlısı olduğunu ve psikolojik sorunlar yaşadığını anlatarak gözyaşları içinde yardım çağrısında bulundu.
#Umut AkyürekBirbirinden büyük başarıla dolu oyunculuk kariyerinde 40 yılı devirdi. Çektiği tüm filmler gişe rekorları kırıyor, ona pandemiden sonra dara düşen sinema sektörünü kurtaran adam gözüyle bakılıyor.
#Tom CruiseAlmanya’nın Hessen eyaletine bağlı Giessen kentindeki Justus Liebig Üniversite Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bölümü ile Giessen Göçmen Kökenli Kadınlar Derneği’nin ortaklaşa oluşturdukları ve Türk-Alman Sağlık Vakfı’nın (TASV) tam destek verdiği ‘Kanser Hastası Çocuklar ve Gençler İçin Göçmen Ailelere Yardım ve Kendi Kendine Yardım’ projesinin yaygınlaştırılması istendi.
#Almanyaİlki çok ses getiren ve başrol oyuncusu Joaquin Phoenix’e En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandıran 2019 tarihli ‘Joker’ın devamı ‘Joker: İkili Delilik’te kimi müzikal dokunuşlar eşliğinde hem bir aşk hikâyesi anlatılıyor hem de ana karakterin Mesih mi katil mi olduğuna dair sorunun cevabı aranıyor. Filmde Phoenix’e Lady Gaga eşlik ediyor.
#Joaquin PhoenixOnlar gösteri dünyasının en ünlü çiftlerinden... Bir ödül gecesi başlayan aşklarını bir bebekle taçlandırıp bugünlere kadar geldiler... Bu arada ikisi de çok ünlü olduğu için onlarla ilgili her şey merak edildi. Birkaç sosyal medya paylaşımı hariç özel hayatlarıyla ilgili ser verip sır vermemeyi tercih ettiler.
#Katy PerryKanal D’de yakında ikinci sezonu başlayacak “İnci Taneleri”nin Dilber’i Hazar Ergüçlü, karakterinin kendisi için önemini anlattı: “Dilber’de kendimle ilgili çok şey buluyorum. Dilber, her adımını savunuyor ve ayrıca çocuksu da bir karakter. Başına ne gelirse gelsin kendinle dalga geçilebileceğini öğretti bana.”
#İnci TaneleriDünyanın önde gelen uzmanlarından oluşan bir komisyonun yayımladığı rapor, çağımızın vebası demansla ilgili çok önemli veriler ortaya koydu. Buna göre neredeyse her iki demans vakasından biri kolayca ortadan kaldırılabilecek faktörlerden kaynaklanıyor. Peki ne bu faktörler ve beynimizi demanstan korumak için neler yapabiliriz?
#Sağlık