SHOW TV'de Çağla Şikel ile Alişan'ın sunduğu Her Şey Dahil programının açılışında panik vardı. Stüdyodakiseyircilerin bağırmasıyla mutfağa koşan Alişan, 'Ocak yanıyor' diyetelaşlandı. Duruma müdahale eden Alişan, 'Sakin olun. Benim hatam,kimsenin hatası değil' dedi. Çağla Şikel Alişan'a, 'Ben böyle birşey görmedim. Tencere kömür gibi oldu' diye çıkıştı. 'Panik yok' diyen Alişan, Çağla Şikel'e, 'Sen git programı aç' dedi.
#Çağla ŞikelDile kolay, tam 96 yıllık tecrübe, her sene üzerine koyarak ilerleyen bilgi birikimi ve değişmeyen lezzet... Bundan neredeyse 1 asır önce Bodrum’un ilk esnaf lokantası olarak açılan ve o günlerden bugünlere kadar gelebilmeyi başarmış, kalitesinden ödün vermemiş ve adını efsaneler arasına yazdırmış bir mekan... Dededen toruna uzanan bir hikaye... Körfez Restaurant...
#1Yolunuz Saraybosna’ya düşerse o zaman güne börekle başlamanız şart. Başçarşı’da neredeyse adım başı bir börekçi görebilirsiniz ama ara sokaklara dalıp en iyisini yapan Sac’ı arayın. Sonra Miljacka Nehri’nin kuzey kıyısındaki çarşının labirent gibi sokaklarını keşfedin. Bir ‘aşçinitza’ya yani esnaf lokantasına uğrayıp yöresel lezzetleri tatmayı da ihmal etmeyin.
#GastronomiÜsküp’te dana eti kullanarak yapılan ve kebap denen köftenin en meşhur iki adresi Eskiçarşı içindeki Destan ve Kosmos. Destan biraz daha turistik restoran gibi ve yanında acı kırmızı sos da verdiği için Türkler arasında daha popüler. Şehrin börek çeşitleri de çok meşhur ama içlerinde pişirme tekniğiyle de en özel olanı, Arnavutların çok sevilen ve yapımı çok meşakkatli olan fliya böreği...
#ÜsküpAğrı'da mercimek çorbası yapan Sevil Öztaş (16), düdüklü tencerenin patlamasıyla hastanelik oldu. Boynunda ve yüzünde yanıklar oluşan Öztaş, yanık tedavi merkezinde tedaviye alındı. Sevil Öztaş, "Düdüklü bomba gibi patladı. Önce kapak fırladı sonra içindeki çorba yüzüme sıçradı. Bir anda şok yaşadım" dedi.
#AğrıAğrı'da mercimek çorbası yapan Sevil Öztaş (16), düdüklü tencerenin patlamasıyla hastanelik oldu. Boynunda ve yüzünde yanıklar oluşan Öztaş, yanık tedavi merkezinde tedaviye alındı. Sevil Öztaş, "Düdüklü bomba gibi patladı. Önce kapak fırladı sonra içindeki çorba yüzüme sıçradı. Bir anda şok yaşadım" dedi.
#ErzurumTekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’da ısınma amaçlı kalitesiz yakıt kullanımının önlenip önlenmeyeceğini, hava kirliliğinin önlemeye dönük Eylem Planı hazırlanıp hazırlanmayacağını, Malkara, Süleymanpaşa, Hayrabolu ve Şarköy ilçelerinde linyit ocaklarının bulunması ve evsel ısınma ile sanayide kullanılan kömür kullanımının yarattığı etkilerin önlenip önlenmeyeceğini sordu.
#Hava KirliliğiCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu memlekette fakirliği bitirecem. Hiçbir anne, benim mutfağımda, tencere kaynamıyor demeyecek. O tencere kaynayacak. O tencere kaynamıyorsa o anne diyecek ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun evindeki tencere de kaynamıyor” dedi.
#KonyaGeçen hafta Galataport’ta açılan Roka İstanbul’un izole konumu, mekânı bana göre daha özel kılmış. Merkezine ‘robatayaki’yi alan menüsünden, şefin tavsiyesiyle Kore baharatlı kuzu pirzolayı denedim. Başlangıçlar arasındaysa trüflü, yuzu soslu akya saşimi, morina balığı, karides ve kral yengeçli Japon mantısı gyoza en beğendiklerim oldu.
#RobatayakiYeme-içme dünyasında asırlık markalar; 50 yılı geride bırakan işletmeler var. Ancak geçen ay Özkonak Lokantası kapandı. Bu vesileyle geleneğin mühim olduğu sektörde kuşaklardır aynı yemekleri, pastaları yapan ve bir yandan da yenilenen işletmeleri hatırlayalım...
#YemeIsı ve sıcaklık kavramları günlük yaşantımızda sürekli karşımıza çıkan kavramlardır. Isı ve sıcaklık kavramları birbirleri ile ilişkilidirler. Fakat ikisi aynı anlama gelmezler. Isı ve sıcaklık ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.
#5. Sınıf Fen Bilimleri Isı Ve Sıcaklık Konu AnlatımıCumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Manisa mitinginde konuştu. Erdoğan, "Nisan ayıyla birlikte Türkiye tamamen reform gündemine, büyük projelerine, büyük yatırımlarına odaklanmış olarak geleceğe doğru yol alacak." ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı‘Medeniyetler sofrası’ denildiğinde aklımıza Hatay mutfağı gelse de Kıbrıs mutfağı aynı unvanı fazlasıyla hak ediyor. Kıbrıs; Antik Yunan, Mısır, Arap, Latin Avrupa ve Türk mutfağının en güzel örneklerini harmanlayarak günümüze taşıyor. Zeytinyağının özel bir türü olan ‘karayağ’ yemeklerin yanı sıra genç kızların saçlarına, delikanlıların ise kaytan bıyıklarına sürülürdü. Macerayı anlatan hırsız kebabı, Kıbrıs’ta, kesinlikle istemeniz ve tadına bakmadan dönmemeniz gereken bir lezzet.
#KKTC YemekleriTürk damağı henüz özel dolaplarda 21 gün dinlendirilen etlerin az pişirilmiş haline alışmadı. Zaten Türkiye’de bu tür lezzetli et üretilmiyor. Üretilenler de yanına yaklaşılmayacak kadar pahalı. Bence yatırımcıların Türk halkının sevdiği et türlerini satacak işletmelere yatırım yapmasında fayda var.
#SteakhouseKot taşlama yasaklansa da çalışanların akciğerlerini bitiren silikozis hastalığı cam, teflon gibi birçok alanda sürüyor. Mustafa Topsakal (38) ve Mehmet Boşnak (43) bu hastalardan sadece ikisi. Eve mahkûm Topsakal’ın nefesi konuşmaya bile yetmiyor.
#Gazetehaberleriİstanbul’u İstanbul yapan şeylerden biri tarihin kokusunu her santiminde hissedebileceğiniz çarşılarıdır. O çarşılarda dolaşırken tarihin bir parçası olduğunuzu hatırlar, huzurla dolarsınız. Ve o çarşılar yıllardır gidip gelinen, ahbaplık kurulan tatlı esnaflarıyla var olur. Bu hafta sonu tatlı bir kaçamak yapasınız diye, sizin için 5 önemli çarşının 5 lezzet durağını yazdık.
#İstanbulAdının yanına hemen bir ‘kebap’ eklemeye alışkınız. Haksız da sayılmayız, kebabı insanın aklını başından alabilir. Ama Adana mutfağını kebapla sınırlamak da çok yanlış. Bulgurun, unun, sebzenin önemli bir yeri var bu şehirde. Çeşit çeşit çorbaları, damak çatlatan köfteleri ve ilginç tatlılarıyla lezzet başkentlerimizden biridir Adana...
#Adana Yemekleri