Egzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros AltanMarmara Bölgesinin Trakya tarafında yer alan turistik bir ilimizdir. Türkiye’nin en kalabalık şehirleri arasında yer alan şehir, son derece modern bir çehreye sahiptir. Tekirdağ’ın tabiat güzellikleri yanında, genişte bir mutfak kültürü vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tekirdağ YemekleriEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Piliç Topkapı, geleneksel tavuk yemeklerimizden biridir. Gelinim Mutfakta piliç Topkapı tarifi ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kısaca iç pilavla doldurulmuş piliç sarma olarak tarif edebileceğimiz piliç Topkapı sunumuyla, görüntüsüyle denemenizi tavsiye ettiğimiz lezzetlerden. İşte, piliç Topkağı nasıl yapılır merak edenlere, evde kolay piliç Toplapı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Piliç Topkapı TarifiÜlkemizde hemen her yörenin kendine has bir kadayıf tatlısı var. Kilis’in ‘cennet çamuru’ meşhur, Tokat’taysa gömlek kadayıf seviliyor. Adana’dan Hatay’a bu özel ürünün çeşitlerine baktık. Ünlü tatlıcı Nadir Güllü’den de kadayıf yapımının püf noktalarını aldık. Oğlu Murat Güllü’dense dünya mutfaklarındaki modern örneklerini anlatmasını istedik.
#KadayıfBir tavuktan kaç farklı yemek çıkar dersiniz? En fazla kaç parçaya ayırabilir, kaç farklı şekilde pişirebiliriz? Butu, göğsü, kanadı, hatta kemiği... Sotesi, ızgarası, fırınlananı... Alternatif çok. Sadece tavuk etinin çok hassas bir ürün olduğunu unutmamak ve doğru şekilde muhafaza edip çabuk tüketmek lazım.
#TavukSevdiklerimizi ağırladığımız davet sofralarına koyduğumuz yemekler kadar onları nasıl sunduğumuz, gözümüzü nasıl doyurduğumuz da önemli. Belki her gün yediğimiz pratik yiyecekleri bile birkaç küçük dokunuşla ziyafet sofrası ikramına dönüştürmek mümkün.
#Metro TürkiyeRaflara yeni giren ‘Nathalie’nin Mutfak Hikâyeleri’ Beyaz Fırın’ın beşinci nesil temsilcisi Nathalie Stoyanof Suda’nın tanıdığı mutfaklardan, özellikle de anneannesinden esintiler taşıyor. Suda, özgün tarifleriyle herkesi evde misafir ağırlamaya davet ediyor...
#Nathalie Stoyanof SudaTürk, Suriyeli ve Iraklı kadınlar, ailelerinden yadigâr kalan ve nesilden nesile aktarılan 141 yemek tarifini bir kitapta topladı. ‘Yadigâr’da kadınlar tariflerin yanı sıra hangi özel günlerde ve sofralarda yer aldığına dair bilgi veriyor, yemeklerin hikâyesini anlatıyor.
#GazetehaberleriRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on üçüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 25 Nisan Pazar, Ramazan'ın 13. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın onuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 22 Nisan Perşembe Ramazan 10. günü iftar menüsü...
#Ramazan 10. GünüDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriSıradan tavuk tariflerine bir alternatif arayanlar için ağız sulandıran bir önerimiz var: Milföy sarma but. Tavuk butları, dondurucuların olmazsa olmazı milföy hamuruyla sarılıyor, ortaya gözleri ışıldatan bir görüntü çıkıyor. Peki, milföy sarma but nasıl yapılır?
#Milföy Sarma ButMakarna tarifleriyle özdeşleşen pesto sosu bir de tavuk bonfileyle denemeye ne dersiniz? Pesto soslu iç harç tavuk bonfileyle buluşuyor, davet sofraları şenleniyor. Peki, pesto sos nasıl yapılır? İşte, pesto sos için gerekli malzemeler ve pesto soslu sarma tavuk bonfile tarifi
#Pesto Sos Nasıl YapılırEğitimle özdeşleşen küçük Danimarka sahil şehirlerinden Aarhus’da yaşayan her yedi kişiden biri üniversite öğrencisi. Şehir kültür kurumları açısından pek çok metropolü kıskandıracak kadar zengin. Anıtsal mimari örnekleri, yeniden işlevlendirilen yapılarıyla 2017’nin Avrupa Kültür Başkenti unvanını taşımayı hak ediyor. Limanda sürdürülen restorasyon tasarımcılara, barlara, restoranlara yeni alanlar açılmasını sağladı. Yürüyerek gezilebilecek canlı kent merkezi çatılardaki sanat işlerinden arka sokaklarına keşfetmeye değecek pek çok detayla dolu. Üstelik Kopenhag’dan trenle ulaşmak üç saat bile sürmüyor.
#AarushANTALYA’da yapılan G-20 Zirvesi’nde liderlere sunulan senkronize yemekler hazırlanırken, özel ajanlar, malzemelerden numuneler alarak radyasyon testleri, gaz ve kimyasal ölçümlerini yaptı. ABD Başkanı Barack Obama’nın kullanacağı bıçak, çatal, kaşık gibi mutfak ürünlerinin tamamı ise özel ekibi tarafından bir sıvı ile dezenfekte edildi.
#G20Ayşenur Arslan kendi tabiriyle 'medya mahallesinin ablası' artık. 1974'ten beri gazeteciliğin, televizyonculuğun içinde. İki yıldır da CNN Türk'te 'Medya Mahallesi' programında meslektaşlarını ağırlıyor, haberciliğin mutfağında işlerin nasıl döndüğünü araştırıyor. Arslan aynı zamanda yabancı yemek programlarını kaçırmayan bir gurme. Ancak pişirme işini çoktan babasına ve oğluna devretmiş
Kurban Bayramı geliyor. Bir çok kişinin yola çıkmak için sabırsızlandığını biliyorum. Onun için size rota önerilerinde bulunacağım. Bayramı bahane edip Kapadokya bölgesine giderseniz, sonbaharın en güzel görüntüleriyle karşılaşacağından emin olabilirsiniz. Yazımda size Kapadokya’yı değil de yörenin lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım.
Baba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor
Bir Denizin Çevresinden Benzer Sofralar’ı, yemek tarifi kitabı olarak tanımlamak cılız bir yorum olur. Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin yemeklerinden ortak tariflerin verildiği bu çalışma aslında bir Akdeniz yemek kültürü derlemesi. İçinde Doğu Akdeniz’in, Türkiye’nin, Yunanistan’ın ve Lübnan’ın en bilinen yemekleri yer alıyor.